fbpx
 
Iranul a început un atac asupra Israelului, lansând drone și rachete. Mai multe țări își închid spațiul aerian (VIDEO)

Iranul a început un atac asupra Israelului, lansând drone și rachete. Mai multe țări își închid spațiul aerian (VIDEO)


Iranul a lansat sâmbătă „de pe teritoriul său" un atac cu drone împotriva Israelului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat, relatează AFP, conform Agerpres.

„Iranul a lansat drone de pe teritoriul său spre Israel", a declarat Daniel Hagari la puţin timp după ora 23:00 (20:00 GMT).
„Supraveghem ameninţarea în spaţiul aerian. Aceasta este o ameninţare care va dura câteva ore pentru a ajunge pe teritoriul statului Israel", a adăugat contraamiralul Hagari.

„Colaborăm îndeaproape cu Statele Unite şi cu partenerii noştri din regiune pentru a acţiona împotriva lansărilor (de drone) şi pentru a le intercepta", a indicat el.

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Misiunea permanentă a Iranului la ONU transmite: „Desfășurată în temeiul articolului 51 din Carta ONU referitor la apărarea legitimă, acțiunea militară a Iranului a fost ca răspuns la agresiunea regimului sionist împotriva sediilor noastre diplomatice din Damasc. Problema poate fi considerată încheiată. Cu toate acestea, în cazul în care regimul israelian ar face o altă greșeală, răspunsul Iranului va fi considerabil mai sever. Este un conflict între Iran și regimul israelian necinstit, de care SUA TREBUIE SĂ STEA DEPARTE!”

Serviciile de informaţii israeliene au detectat lansarea a zeci de drone şi rachete din Iran şi Irak, au declarat doi oficiali israelieni sub protecţia anonimatului pentru The New York Times.

Potrivit oficialilor, înălţimile Golan şi o bază a forţelor aeriene israeliene din deşertul Negev ar urma să fie zonele de impact.

Avioane de luptă americane şi britanice au doborât câteva drone iraniene cu destinaţia Israel deasupra zonei de frontieră dintre Irak şi Siria, a anunţat postul de televiziune israelian Canal 12, fără să precizeze sursa informaţiei, relatează Reuters.

Ministrul iranian al apărării, generalul Mohammad Reza Ashtiani, a emis un avertisment dur pentru orice ţară care permite Israelului să îi folosească spaţiul aerian sau teritoriul pentru a ataca Iranul, spunând că se va confrunta cu un „răspuns decisiv" din partea Iranului, relatează CNN.

„Orice ţară care îşi va deschide spaţiul aerian sau teritoriul pentru Israel pentru a ataca Iranul va primi răspunsul nostru decisiv", a relatat agenţia de presă de stat IRNA, citându-l pe Ashtiani.

 Armata israeliană intenționează să încerce să intercepteze dronele lansate de Iran înainte ca acestea să ajungă pe cerul israelian, potrivit unui oficial militar, transmite CNN.

Israelul anticipează că Iranul poate lansa valuri suplimentare de drone în timp, a adăugat oficialul militar israelian.

O sursă militară israeliană a declarat pentru ABC News că Iranul a vizat numai ținte militare, nu și civile.

IDF transmite acum că primele drone vor ajunge deasupra Israelului cu o oră mai devreme decât era inițial estimat, adică la ora 1:00.

Agenția de presă iraniană IRNA anunță că Teheranul a lansat și rachete balistice. Garda Revoluționară Iraniană a declarat anterior că lansează drone și rachete, dar nu a specificat ce tip va fi folosit.

Armata a distribuit un videoclip cu dronele și rachetele folosite în atacul pe care l-a lansat împotriva Israelului în această seară.

Israelul estimează acum că Iranul a lansat peste 100 de drone, potrivit unui oficial militar israelian, transmite CNN.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: