fbpx
 
Șeful spionajului militar ucrainean: FSB se pregătește să-l asasineze pe Evgheni Prigojin

Șeful spionajului militar ucrainean: FSB se pregătește să-l asasineze pe Evgheni Prigojin


Serviciul de securitate al Rusiei, FSB (ex KGB) ar fi primit ordinul să îl asasineze pe liderul grupului paralamilitar Wagner, Evgheni Prigojin.

După ce a provocat rebeliunea Wagner pe teritoriul Rusiei, eșuată în final, oligarhul rus Evgheni Prigojin ar putea plăti cu propria viață pentru acțiunea sa din urmă cu o săptămână. În prezent, liderul miliției Wagner se află în Belarus, în exil.

Astfel, șeful unității de informații militare ucrainene a declarat că înțelege că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a fost „însărcinat cu misiunea de a-l asasina" pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, notează CNN.

„Suntem conștienți de faptul că FSB a fost însărcinat cu misiunea de a-l asasina. Vor reuși să facă acest lucru? Vom vedea cu timpul", a declarat Kyrylo Budanov, spionajului militar ucrainean, într-un interviu acordat jurnalistului Howard Altman pentru revista online "The War Zone".

De asemenea, Budanov a descris rezultatul presupusului complot al FSB ca fiind „o mare întrebare deschisă".

„Deci, în orice caz, toate aceste potențiale tentative de asasinat nu vor fi rapide. Le va lua ceva timp pentru a avea abordările adecvate și pentru a ajunge la stadiul în care sunt gata să adauge o operațiune uriașă. Dar, încă o dată, aș dori să subliniez că este o mare întrebare deschisă. Vor reuși ei să îndeplinească acest lucru? Vor îndrăzni să execute acest ordin?", a adăugat Budanov.

Marți, 27 iunie, autorităţile ruse au anunţat că abandonează urmăririle penale împotriva grupării paramilitare Wagner condusă de către Evgheni Prigojin.

„S-a stabilit că" participanţii la rebeliunea Wagner „au pus capăt acţiunilor directe vizând comiterea infracţiunii", au anunţat Serviciile ruse de securitate (FSB), citate de agenţiile ruse de presă.

Ţinând cont de aceste circumstanţe, „s-a decis abandonarea urmăririlor penale, la 27 iunie", a precizat FSB, potrivit News.ro.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31