fbpx
 
Doi români au murit şi alţi patru au fost răniţi în Republica Democratică Congo

Doi români au murit şi alţi patru au fost răniţi în Republica Democratică Congo


Doi cetăţeni români au murit şi alţi patru români au fost răniţi în evenimentele recente din Republica Democratică Congo, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE informează că monitorizează cu atenţie situaţia din această ţară, iar la nivelul Celulei de Criză Interinstituţională (CCI) au fost efectuate demersuri pentru verificarea informaţiilor din teren pe canale specifice.
Ministerul Afacerilor Externe menţionează că CCI funcţionează în regim de permanenţă 24/7 de la momentul activării, inclusiv pentru identificarea de modalităţi de sprijin pentru cetăţenii români care se află în eventuale situaţii deosebite.
MAE reiterează că recomandă evitarea deplasărilor ce nu sunt necesare în R.D. Congo, având în vedere că situaţia de securitate din această ţară este extrem de volatilă.
Potrivit alertei de călătorie, cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite deplasările în zonele estice şi nord-estice ale ţării, în special în zonele de frontieră cu Burundi, Rwanda şi Uganda. Se recomandă evitarea intrării sau ieşirii din R.D. Congo prin punctele de frontieră Goma şi Bukavu, în cazul în care acestea nu sunt necesare.
În nordul şi sudul provinciei Kivu, armata congoleză desfăşoară activităţi militare.
Cetăţenii români care doresc să călătorească în R.D.Congo sau se află deja pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Republica Angola, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a acestui stat şi să îşi anunţe prezenţa în regiune sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
Cetăţenii români pot contacta Ambasada României în Republica Angola la numerele de telefon: +244 222322234; +244 916895720, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Angola: +244 993133100.
Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări la posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă, mai arată ministerul român. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31