fbpx
 
Fanpage.it Fanpage.it

O româncă din Italia a murit după ce ambulanța a întârziat trei ore: „Nu-mi mai simt mâinile și picioarele"


Paula Onofrei, o româncă de 29 de ani care stătea în Italia, a murit din cauza unui ulcer perforant, după ce a așteptat aproape trei ore sosirea unei ambulanțe.  

Tragedia a avut loc în anul 2022, iar acum procurorul de caz cere încetarea urmăririi penale, susținând că nu există un „comportament profesional acuzabil” care să fi dus la decesul femeii.

„A trecut un an și jumătate și sunt încă blocată în acea zi, nu s-a schimbat nimic”, mărturisește Rebecca Onofrei, sora Paulei, potrivit Știri Diaspora.

Pe 23 iulie, Rebeca și Paula se aflau singure acasă, părinții lor fiind în România, în vizită la rude. Paula a început să acuze dureri și să aibă mai multe simptome și i-ar fi spus surorii sale „Nu-mi mai simt mâinile și picioarele".

Paula Onofrei a așteptat apropae trei ore ca medicii să vină la ea. Cu două zile înainte de tragedie, tânăra s-a dus la urgențe pentru că avea dureri abdominale. Medicii i-au spus că ar fi vorba de o colită, iar românca nu a fost internată.

Pe 23 iulie 2022, starea de sănătate a fetei s-a înrăutățit, iar sora ei mai mică a sunat ambulanța care a ajuns prea târziu. 

Avocatul familiei care se luptă acum să nu fie închis cazul spune că decesul fetei a fost declarat la ora 17.14, iar primul apel telefonic la ambulanță a fost la 13.03.

„Nimeni nu i-a spus Rebeccăi că nu sunt ambulanțe disponibile", spune avocatul familiei Onofrei, Aurelio Padovani, „dimpotrivă, la fiecare apel, operatorul repeta că venim. Fata, să ne amintim că avea doar 18 ani și nu avea permis de conducere, a avut încredere”.

La un an și jumătate de la moartea fetei, procurorul care se ocupă de caz cere arhivarea procedurii penale, „excluzând existența unui comportament profesional cenzurabil care să poată fi considerat ca fiind eficient din punct de vedere cauzal în determinarea decesului”.

Familia româncei se luptă acum ca ancheta să nu fie închisă. „Cum pot stabili cu certitudine că ea nu ar fi fost salvată cu o intervenție în timp util?” - spune Artemiza, mama Paulei, într-un interviu pentru FanPage. „Sunt trei spitale la doar 10-15 km de casa noastră. Ar fi putut ajunge la spital în nici măcar o jumătate de oră, când starea ei nu era încă atât de gravă. De ce vor anchetatorii să respingă totul?".

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31