fbpx
 
X X

Ucraina a lansat un atac masiv cu drone asupra Moscovei și altor opt regiuni din Rusia. Țintele Kievului ard din temelii


Sistemele rusești de apărare aeriană au distrus și interceptat 25 de drone ucrainene în șapte regiuni ale Rusiei, în noaptea de luni spre marți, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit publicației independente Meduza.

Atacurile au vizat Moscova (două drone), Sankt Petersburg (o dronă), Belgorod (șapte drone), Kursk (11 drone), Bryansk (o dronă), Tula (o dronă) și zone Oriol (două drone), a transmis Ministerul rus al Apărării.

De asemenea, autoritățile din regiunile Nijni Novgorod și Voronej au raportat, de asemenea, atacuri cu drone.

Două depozite de carburant au fost atacate cu drone, la Orel şi Kstovo, două oraşe ruseşti situate la 160 de kilometri de frontiera ucraineană, respectiv la 450 de kilometri est de Moscova, au anunţat guvernatorii regionali.

Ambele atacuri au fost urmate de incendii.

Guvernatorul regiunii Novgorod, Gleb Nikitin, a informat că un complex de carburant şi energie din zona industrială Kstovo fusese atacat de drone.

Serviciile speciale lucrează la faţa locului, utilizând toate forţele şi toate mijloacele necesare pentru a localiza incendiul în una dintre instalaţiile de rafinare a petrolului”, a scris Nikitin pe Telegram, precizând că nu există victime.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Orel, Andrei Klicikov, a anunţat că „o dronă a căzut la Orel”. „Un complex de carburant şi energie a fost atacat. Serviciile speciale lucrează pentru a ţine sub control incendiul. Nu există nicio victimă”, a scris Klicikov pe Telegram.

Potrivit unui reprezentant al serviciilor de urgenţă ruse, citat de agenţia RIA Novosti, un rezervor ce conţinea produse petroliere a luat foc. Media locale au raportat că atacul s-a produs către ora locală 03:00 (00:00 GMT).

De asemenea, drone ucrainene au atacat în noaptea de luni spre marţi regiunea rusă Belgorod, fără a se înregistra răniţi. O linie de alimentare cu energie electrică a fost avariată, potrivit guvernatorului regional.

Regiunea Belgorod a fost atacată de forţele ucrainene prin intermediul dronelor care au lansat patru încărcături explozive”, a indicat, pe Telegram, guvernatorul Viaceslav Gladkov.

Potrivit acestuia, şapte comune au rămas fără alimentare cu energie electrică.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: