fbpx
 
Colaj foto: The Times Colaj foto: The Times

Patru bărbați acuzați că au furat toaleta de aur de 18 carate din casa în care s-a născut Winston Churchill


Patru bărbați au fost acuzați, luni, de furtul unei toalete din aur de 18 carate care se afla în Palatul Blenheim, conacul englezesc unde s-a născut Winston Churchill.

Toaleta, evaluată la 4,8 milioane de lire sterline (5,95 milioane de dolari), a fost opera artistului italian Maurizio Cattelan. Ea făcea parte dintr-o instalație de artă a Palatului Blenheim, aflat în apropiere de orașul Oxford. Toaleta de aur a fost însă furată în septembrie 2019, scrie Insider.

Serviciul de urmărire penală al Coroanei a anunțat, luni, că a autorizat acuzații penale împotriva a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani, pentru acest furt. Aceștia sunt acuzați de furt și conspirație pentru transferul de bunuri infracționale.

Toaleta de aur, intitulată „America", era complet funcțională și, înainte de furt, vizitatorii expoziției puteau să își facă o programare de trei minute pentru a o folosi.

Opera de artă nu a fost găsită niciodată.

La momentul furtului, poliția a declarat că, deoarece toaleta fusese conectată la sistemul de instalații sanitare al palatului, îndepărtarea acesteia a provocat „daune semnificative și inundații" în clădire, un sit din patrimoniul mondial UNESCO plin de artă și mobilier valoros care atrage mii de vizitatori în fiecare an.

Muzeul Guggenheim din New York, care a găzduit instalația de artă înainte ca aceasta să fie prezentată la Palatul Blenheim, a descris toaleta ca fiind „turnată în aur de 18 carate".

Cei patru suspecți vor fi judecați la Tribunalul din Oxford pe 28 noiembrie, conform Insider

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: