fbpx
 
AP AP

A început votul de trei zile pentru alegerea „țarului”. Vladimir Putin, favorit pentru alți 6 ani de domnie în Rusia


Începând de vineri (15 martie 2023) și până duminică (17 martie 2023), rușii sunt așteptați la urne pentru a-și exprima preferințele în alegerile prezidențiale. Favorit este nimeni altul decât Vladimir Putin.

Așadar, Rușii se îndreaptă spre urne în următoarele trei zile pentru alegerile prezidențiale care îi vor oferi lui Vladimir Putin un al cincilea mandat la putere. Adversarii lui Putin sunt atent selecționați de Kremlin și nu reărezintă nicio amenințare reală la adresa legimității sale.

Rușii vor vota de vineri până duminică în cele 11 fuse orare ale țării - de la regiunile din extremul est, în apropiere de Alaska, până la exclava vestică Kaliningrad de pe coasta baltică - și în cele 88 de subiecte federale ale sale, inclusiv în părțile din Ucraina ocupată, anexate ilegal de Rusia după ce aceasta a lansat invazia sa la scară largă în urmă cu mai bine de doi ani, notează CNN.

Presa de peste Ocean amintește că majoritatea candidaților din opoziție sunt fie morți, fie încarcerați, fie exilați, fie li s-a interzis să candideze, fie sunt pur și simplu figuri simbolice.

Astfel, un nou triumf al lui Putin este garantat.

Realegerea lui Putin i-ar prelungi domnia până cel puțin în 2030. În urma modificărilor constituționale din 2020, el ar putea candida din nou și ar putea rămâne la putere până în 2036, ceea ce i-ar asigura locul de cel mai longeviv conducător al Rusiei de la dictatorul sovietic Iosif Stalin încoace.

Vladimir Putin a chemat joi poporul rus să dea dovadă de "patriotism" îndemnând populaţia să meargă la vot pentru alegerile prezidenţiale programate în Rusia între 15 şi 17 martie.

„Vreau să subliniez faptul că, în țara noastră, puterea vine de la popor. Este o prevedere cheie din Constituție, care vrea să spună că doar voi, cetățenii Rusiei, puteți decide soarta Patriei-Mamă”, a declarat Putin.

„Vă cer să ieșiți la vot și să vă exprimați poziția civică și patriotică, să votați pentru candidatul pe care l-ați ales” - i-a îndemnat Putin pe ruși.

„Sunt convins că înțelegi prin ce perioadă dificilă trece țara noastră acum, ce provocări complicate avem de înfruntat în aproape toate domeniile. Și, pentru a continua să le răspundem cu demnitate, pentru a depăși cu succes dificultățile, trebuie să rămânem uniți și încrezători în noi înșine”, a mai spus el.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: