fbpx
 
În prima zi de director DRDP, Laicu și-a luat mobilier nou de 6.500 de euro. CNAIR îi cere despăgubiri de 90.000 de euro pentru plăți la suprapreț

În prima zi de director DRDP, Laicu și-a luat mobilier nou de 6.500 de euro. CNAIR îi cere despăgubiri de 90.000 de euro pentru plăți la suprapreț


Mugurel Laicu s-a reinstalat director, prin decizie judecătorească, veșnicele permutări cu Dănuț Pilă devenind plictisitoare

Prima dispoziție: mobilă stil, scaune, mese, bibliotecă, comode, canapea, fotolii. Mobila veche i-a dat-o lui Pilă

Mugurel Laicu este dator cu 460.000 de lei la CNAIR, care vrea să-i pună poprire pe salariu

În mandatul anterior, a plătit mixtură asfaltică la preț mai mare decât suma prevăzută în contract

„Voi contesta în instanță”, a spus noul director DRDP

Mugurel Laicu (PSD) a fost repus director deși a fost implicat într-un scandal imens, plătind o chirie exorbitantă pe un spațiu luat de la un pesedist

Ping-pong-ul nesfârșit al directorilor de la DRDP Iași, Ovidiu Laicu (PSD) și Dănuț Pilă (PMP) alternând după fiecare scrutin electoral, îi costă pe plătitorii de taxe mai mult decât niște salarii mari și despăgubirile primite la reinstalare. Mai sunt și mijoacele fixe.

Abia reinstalat în fucția de director al DRDP, Ovidiu Laicu a comandat mobilier de birou de 33.000 de lei. „Nu am avut nicio treabă, fostul director și-a luat mobilierul unde s-a mutat, Administrativul a comandat altul, de același tip cu cel care a mai fost în biroul conducerii Regionalei”, a precizat Ovidiu Laicu.
Noului „vechi” director de la DRDP Iași i-a fost imputată, în urma unui control al CNAIR, o sumă uriașă care a rezultat din diferențele de preț ale mixturii asfaltice negociate și plătite efectiv: aproape 450.000 de lei, pe care Laicu trebuie să îi dea din banii proprii.

Mobilă stil pentru fiecare nou director instalat

Ce aduce numirea lui Laicu: birou nou

Ovidiu Laicu a fost reinstalat pe funcția de director al DRPD Iași la mijlocul lunii mai. Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră nu a făcut altceva decât să respecte o hotărâre definitivă a Curții de Apel care l-a reinstalat pe Laicu în funcție.
Practic, în acest moment, DRDP are doi directori plătiți foarte bine: Dănuț Pilă și Ovidiu Mugurel Laicu. Ambii ajung periodic pe scaunul de director general, în funcție de procesele pe care le pierd sau le câștigă. CNAIR va rezolva disputa, urmând să apară în organigramă postuld e director comercial, pe care îl va ocupa Dănuț Pilă.
La mai puțin de o lună după numire, Ovidiu Laicu a cumpărat un set de mobilier de birou nou: scaune, mese, birouri, comode, dulapuri, canapele, fotolii. Prețul total al achiziției a fost de 27.705 lei fără TVA (32.970 de lei cu TVA). Achiziția a fost realizată de la Stefarom SRL, operatorul site-ului Rom Confort.
„Vechiul mobilier a fost separat, o parte a ajuns și la fostul director, pentru biroul meu nu exista nimic în luna mai, la numire. Nu am decis eu achiziția, a fost decisă de Administrativ, care a derulat toate operațiunile”, ne-a precizat Ovidiu Laicu.
Surse din DRDP au precizat că, într-adevăr, parte din mobilierul din biroul fostului director Dănuț Pilă a ajuns în noul birou al acestuia.

Mugurel Laicu a făcut plăți la suprapreț în favoarea unei firme de asfaltări, iar Centrala regiei la care lucrează îi impută o sumă uriașă. Nu pare îngrijorat

Sumă uriașă imputată

În urma unui control al Corpului de Control al CNAIR, Ovidiu Laicu trebuie să returneze, din fonduri proprii, 441.358 de lei cu TVA, reprezentând diferențe de preț dintre două contracte pentru asfaltările regionalei pe care o conduce.
Cele două contracte au fost din 2019 – primul din 22 aprilie, al doilea din 3 iulie. Ambele erau pentru turnarea unor covoare asfaltice pe drumurile administrate de DRDP.
Ovidiu Laicu explică faptul că diferențele de preț au fost generate de majorarea prețurilor la mixturi asfaltice, care au ieșit din sumele prinse în contractul inițial (aprilie 2019). “Prețul a crescut în acea vreme de la 140 de lei pe tonă la 260 de lei pe tonă. Bugetul pentru 650 de km de covoare asfaltice era deja aprobat. Am acceptat să mergem pe noile prețuri, pentru că altfel nu s-ar fi făcut acele lucrări și banii se întorceau la CNAIR. Am avut de ales între prețurile noi aproape duble și renunțarea la lucrări. Până la urmă, au fost realizate asfaltări pe 550 de km de drumuri”, ne-a declarat Ovidiu Laicu.

Drum din Botoșani, asfaltat de DRDP în 2018. A rezistat 3 luni

Laicu: „Vor să-mi ia înapoi banii pe care i-am câștigat în instanță”

Surse din DRDP au explicat însă că ce i s-a reproșat directorului DRDP este, de fapt, că nu a lucrat pe acordul cadru din iulie 2019, când prețurile scăzuseră din nou și erau mai favorabile DRDP, ci a lucrat pe contractul din aprilie, cu prețurile majorate și defavorabile CNAIR.
„Dacă am greșit, de ce conducerea DRDP, numită în decembrie 2019, când am fost înlocuit din funcție, a mers pe acele contracte? Nu am plătit nimic din banii care îmi sunt imputați, voi merge în instanță, cum vor face toți angajații DRDP cărora li se cer acum bani. De altfel, trebuie să spun că suma care mi se impută din acele contracte seamănă foarte mult cu suma primită despăgubiri în urma faptului că am fost înlocuit din funcție. Este ca și cum se încearcă recuperarea despăgubirii cu impunerea unei sume”, a mai explicat Ovidiu Laicu.

Sediul DRDP din Podu de Piatră, pe care Mugurel Laicu l-a închiriat cu 460.000 de euro/an de la un apropiat PSD

CNAIR cere sume uriașe de la angajați

Corpul de control al CNAIR a făcut mai multe note de constatare în urma cărora a stabilit sume uriașe de recuperat de la angajații DRDP din Moldova, din mai multe contracte.
Astfel, fostului directorul adjunct SDN Bacău, Alexandru Tcaciuc, i se cer acum 621.913 lei cu TVA, după ce a acceptat folosirea unei mixturi asfaltice de 324 de lei/t în loc de una de 293 de lei/t. Inginerilor Ioan Samson, Cristina Ailenei, Octav Murea și Lucian Ciorcilă, membrii unei comisii de recepție pentru lucrări de asfaltare, li s-a impus plata a 947.231 de lei. Altor ingineri li se cer aproape 20.000 de lei pentru lucrări realizate pe un drum național din Moldova.
Firmei care a derulat contractul pentru care este incriminat Ovidiu Laicu, CTT Construcții Safe, i se cer 1.167 milioane de lei pentru că a folosit altfel de mixturi asfaltice pe un drum pe care l-a reparat.
„Toți cei cărora le-au fost impuse aceste sume vor deschide procese în instanță”, a declarat Ovidiu Laicu.

Article image
În fiecare an se cumpără laptopuri, telefoane, televizoare, de parcă ar fi de unică folosință. Directorul DRDP justifică bugetul pe publicitate prin faptul că Drumurile Naționale fac Centenarul, de parcă ar fi ceva colosal pentru români. BZI, după ce l-au linșat ani de zile pe Ovidiu Laicu, acum dă advertoriale festiviste, de un ridicol sublim. În an centenar, DRDP dă bani pe televizoare și promovare, nu pe asfalt. Peste 1...
Autor Ionel Iloae Reportaje 24 Septembrie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31