fbpx
 
„Atac terorist”, cu două explozii, într-o sală de concerte din Moscova. Cel puțin 40 de morți și peste 100 de răniți (VIDEO)

„Atac terorist”, cu două explozii, într-o sală de concerte din Moscova. Cel puțin 40 de morți și peste 100 de răniți (VIDEO)


Cel puţin trei atacatori îmbrăcaţi în uniforme militare au deschis focul, vineri, într-o sală de concerte din Moscova, Crocus, relatează agenţiile ruse de presă, preluate de Reuters. Cel puțin 40 de persoane au fost ucise.

Primarul Moscovei a confirmat că există morţi, potrivit AFP.

„O tragedie teribilă a avut loc astăzi la Crocus. Transmit condoleanţe rudelor celor decedaţi", a declarat primarul.

La rândul său, patriarhul ortodox Kirill "se roagă pentru odihna sufletelelor celor decedaţi", potrivit purtătorului său de cuvânt, Vladimir Legoida.

Evenimentele, a căror natură exactă nu a fost încă clarificată, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte din nord-vestul capitalei ruse.

Aproximativ o sută de persoane au fost evacuate de la subsol, în timp ce altele s-au refugiat pe acoperiş.

Potrivit coresponentului agenţiei RIA, persoane în ţinută de camuflaj au dat buzna la parterul sălii înainte de a deschide focul şi de a arunca "o grenadă sau o bombă incendiară, care a provocat un incendiu".

„Oamenii din sală s-au întins pe podea pentru a se proteja de focurile de armă timp de 15-20 de minute, după care au început să se târască afară. Mulţi au reuşit să iasă", a declarat jurnalistul de la RIA, care a adăugat că „există răniţi, asta este sigur".

O evacuare a oamenilor era în curs de desfăşurare. Agenţia TASS relatează o explozie, în timp ce RIA anunţă un incendiu în această celebră sală din cartierul Krasnogorsk, scrie News.ro.

Pe lângă morți, cel puțin 100 de persoane au fost de asemenea rănite în atacul comis de trei bărbați îmbrăcați în camuflaj.

Agențiile de presă rusă evocă morți și răniți în urma acestui atac.

„Persoane necunoscute au deschis focul. În acest moment are loc o evacuare a oamenilor", au declarat pentru TASS o sursă din serviciile de informaţii.

Potrivit datelor preliminare, împuşcăturile ar fi provenit de la o mitralieră.

Informaţiile privind circumstanţele incidentului, precum şi dacă există victime şi decese, sunt în curs de investigare, potrivit TASS.

Martorii oculari au descris, de asemenea, o explozie care a avut loc în sala de concerte înainte de împușcături, potrivit agenției de presă de stat TASS, citată de Novaya Gazeta Europe.

O a doua explozie a fost auzită vineri la sala de concerte Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei, unde anterior s-a înregistrat un atac armat comis de persoane neidentificate, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.

Autorităţile ruse au anunţat că au întărit măsurile de securitate pe aeroporturile şi gările din Moscova, potrivit surselor citate.

În momentul atacului, 6.200 de persoane s-ar fi putut afla în sala de spectacole pentru concertul trupei "Picnik", unde aproape toate biletele erau epuizate.

În total, capacitatea maximă a sălii din Crocus este de peste 9.500 de persoane.

Peste 70 de echipaje de ambulanță acordă asistența necesară tuturor răniților.

Casa Albă „nu are niciun indiciu în acest stadiu că Ucraina sau ucraineni ar fi implicaţi" în atacul asupra unei săli de concerte de lângă Moscova, a declarat vineri un purtător de cuvânt american, informează AFP.

„Nu vă sfătuiesc, în acest stadiu iniţial, să faceţi vreo legătură cu Ucraina”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale al SUA.

Diplomaţia rusă a denunţat vineri drept „un atentat terorist sângeros" atacul armat şi incendiul provocat de persoane înarmate necunoscute într-o sală de concerte din suburbiile Moscovei, relatează AFP.

„Întreaga comunitate internaţională trebuie să condamne această crimă odioasă!”, a adăugat pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova, pe Telegram. Serviciile de securitate ruse (FSB) au indicat până acum „un atac" care s-a soldat cu morţi şi răniţi.

Ucraina nu are absolut nicio legătură cu atacul armat care s-a soldat vineri cu zeci de morţi şi peste 100 de răniţi la Moscova, a declarat un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak, calificându-l drept un „act terorist", transmite France Presse.

„Să fie clar, Ucraina nu are absolut nimic de-a face cu aceste evenimente", a declarat pe Telegram Podoliak, a cărui ţară luptă de doi ani împotriva invaziei ruse.

Şi Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruşi anti-Kremlin cu baza în Ucraina, a negat orice implicare în atacul armat ucigaş de vineri asupra unei săli de concerte de la periferia Moscovei.

„Subliniem că Legiunea nu luptă împotriva civililor ruşi", a declarat grupul, care pune atacul pe seama „regimului terorist al lui Putin".

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31