fbpx
 
Noua țintă a lui Asimionesei: Agenția CFR, spațiu ultracentral. Șeful BZI tropăie prin Regională ca la el acasă

Noua țintă a lui Asimionesei: Agenția CFR, spațiu ultracentral. Șeful BZI tropăie prin Regională ca la el acasă


Clasic: o firmă-paravan a închiriat subsolul, n-a plătit, a fost evacuată, trimisă în judecată, acum Asimionesei s-a întors printr-o altă firmă. Etajul 1 al clădirii, deținută tot de Asimionesei, printr-un contract secret. Șeful Regionalei, Axinia, refuză să dea prețul chiriei, pe care REPORTER tot l-a aflat: 10 euro/mp. În Piața Unirii, prețul real este 20 de euro/mp. Asimionesei a subînchiriat spațiul tot la stat, celor de la FNGCIMM, unde lucrează „săgeata” sa, Șaramet. Acum, scopul este să ia toată clădirea – femeile de la ghișee știu deja că vor fi mutate la etaj, parterul revenind lui Asimionesei. Axinia, șeful CFR Călători, îi dăduse patronului BZI și parcarea din fața Gării, acum 10 ani, declanșând un scandal imens.

Tipic pentru Ghiocel Asimionesei, liderul BZI: o poveste care confirmă, încă o dată, maniera sa de a face afaceri. În 2017, printr-un interpus, a obținut prin licitație un spațiu de 65 de metri pătrați, la subsolul Agenției CFR din Piața Unirii, dar nu a plătit chiria, a fost evacuat și apoi a încercat, printr-o altă firmă, să ia înapoi spațiul respectiv. Toate ingredientele prin care Asimionesei a devenit ”faimos”: firme interpuse, licitații cu mână moartă, complicitatea șefilor de la firme de stat, țeapă la chirie.

Proces pentru datorii la chirie

CFR a dat în judecată SC Boom Home SRL cu sediul în B-dul Primăverii nr. 2, societate administrată de un anume Petru Voicu. Căile Ferate cer plata unor restanțe de 7.390 de lei reprezentând chirie, plata utilităților, penalizări întârziere, conform contractului de locațiune pentru un spațiu de la subsolul Agenției de Voiaj CFR din Piața Unirii.

Boom Home nu a mai plătit nimic din octombrie 2017, an în care a și obținut spațiul, prin licitație. Cei 65 de metri pătrați au fost închiriați de CFR cu doar 1.268 de lei chirie lunară, la care se adăugau 300 de lei plata utilităților (curent electric, apă, canalizare, apă meteorică, energie termică, salubritate). „E un preț practicat de cei de la Stat în zonă, mai mic decât cel de pe piața privată. Problema este cum afli de aceste licitații că m-ar fi interesat și pe mine”, a declarat un întreprinzător ieșean.

Firma a ocupat spațiul cinci luni, până în luna martie 2018, cînd a fost evacuată. Din totalul facturilor emise la data evacuării, SC Boom Home SRL plătise 3.000 de lei.

Următorul termen al procesului este în ianuarie 2020, pentru că administratorul firmei, Petru Voicu, nu ar fi fost găsit și a existat și o controversă legată de conturile Boom Home.

Etajul Agenției CFR e jumătate din suprafața parterului. Asimionesei a subînchiriat mezaninul și acum vrea să ia tot

Țeparul s-a întors

Lipsit de scrupule, în primăvara acestui an, atunci când spațiul a fost scos din nou la licitație, Asimionesei „a revenit la locul crimei”. A scos din joben alte două societăți-interpuse - XYZ Stream SRL și Agro-Vil Lux SRL (ambele având același sediu cu ziarul, pe Calea Chișinăului nr. 22), iar prima a câștigat licitația. Lui Asimionesei nu i-a convenit, însă, prețul care a crescut datorită participării unei a treia firme și a renunțat la contract.

Zilele trecute, CFR a organizat o altă licitație pentru spații din această Agenție, dar nu numai pentru cei 65 de metri deținuți în trecut de Boom Home și pierduți apoi de XYZ Stream, ci și pentru alți 80 de metri, la parter. Ghișeele CFR ar urma să fie mutate la etaj. Surse din CFR ne-au declarat că procedura nu a avut câștigător și se va repeta. 

Conexiunile cu Asimionesei

Numele SC Boom Home este cunoscut în spațiul public de la altă licitație a unei instituții publice, cea pentru închirierea a două terenuri pe care să fie construite spații comerciale în dreapta și în stânga scărilor de la Policlinica Mare.

Astfel, o altă firmă din siajul lui Ghiocel Asimionesei, XYZ Stream SRL (care apare și mai sus), care aparținea atunci unui tânăr de 20 de ani, pe nume Răzvan Șalaru (colaborator al postului de televiziune online al Bună Ziua Iași), a câștigat, în luna februarie 2018, o licitație pentru închirierea celor 160 de metri pătrați de teren.

Licitația pentru teren a fost anunțată la avizierul unității medicale, în Bună Ziua Iași (BZI) pe 21 decembrie 2017 și în Ziarul România Liberă, în aceeași zi. În BZI, anunțul a fost „rătăcit” printre cele destinate locurilor de muncă, suspectă fiind și ziua, fix înainte de sărbătorile de iarnă. Și asta, taman în publicația celui care dorea terenul, ocultând concurența.

Și a reușit: la licitația de pe 9 februarie 2018 s-au prezentat doar două firme (așa prevede legea: pentru ca o licitație de acest gen să fie ținută, trebuie două oferte), în condițiile în care ar trebuit să fie „bătaie” pe loturile de teren cu vad uriaș.

Ambele firme erau controlate de Asimionesei: prima, cea care a câștigat, este XYZ Stream SRL a lui Răzvan Șalaru, cu sediul pe Calea Chișinăului 22, loc unde era atunci sediul BZI. Cea de-a doua, mâna moartă, era SC Boom Home SRL. Site-ul acestei firme este dezactivat, dar în cache-ul Google apare că este operat de Grafic Beta Trust, o firmă celebră de-a lui Asimionesei, una prin intermediul căreia administrează cotidianul BZI.

Firmă de mobilă cu spațiu la Holboca

Oficial, Boom Home vinde online mobilă, și prin intermediul Emag, iar la datele trecute pe acest site este postat numărul de telefon mobil al lui Alin Cervatiuc, alt personaj din anturajul lui Asimionesei.

Altă legătură între Boom Home și Asimionesei: Grafic Beta Trust a cumpărat, în iulie 2019, o hală de 2.656 mp de la Holboca. Clădirea a aparținut SC King Club SRL Vaslui. Este o firmă  de jocuri de noroc a lui Daniel Florescu, un om de afaceri care ridică un bloc peste magazinul Mercur Mary din Podu Roș. Până în 2016, Florescu era deseori atacat în BZI.

În hala de la Holboca (foto jos) își desfășoară acum activitatea Boom Home SRL. Întrebați despre activitatea de acolo, din hală, doi angajați ai firmei au confirmat că fac mobilă și proiectare de mobilă.

REPORTER DE IAȘI l-a contactat pe Petru Voicu, administratorul SC Boom Home SRL, pentru a-l întreba despre datorii și relația cu Asimionesei. Extrem de iritat, acesta a refuzat dialogul și a închis telefonul.

SC Boom Home SRL a fost înființată în 2017, având drept obiect de activitate fabricarea de mobilă.

În primul an a avut o cifră de afaceri de 190.000 de lei, cu un profit net de 156.703 lei. În cel de-al doilea, cifra de afaceri a fost de 250.000 de lei, veniturile totale de 449.640 de lei și profitul net de 355.954 de lei.

Acoperit de Axinia

În luna aprilie 2019, REPORTER DE IAȘI a obținut informații conform cărora Ghiocel Asimionesei deține spațiile de la etajul Agenției de Voiaj CFR din Piața Unirii, prin firma Grafic Beta Trust. Spațiul este subînchiriat, în mare parte, Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii.Tot acolo funcționează și o altă firmă controlată de Asimionesei, Uber Nord Est SRL.

REPORTER DE IAȘI a trimis atunci o adresă către CFR Călători, condusă la acea vreme de Constantin Axinia, cerând detalii despre etajul închiriat de Grafic Beta Trust. Axinia s-a jurat că nu știe detalii despre încrengăturile din jurul Agenției CFR din Piața Unirii, dar a cerut totuși răgaz și întrebări pentru a răspunde.

Solicitarea a fost trimisă pe 18 aprilie, răspunsul a sosit pe 15 mai. Și a fost o totală bătaie de joc. Răspunsurile Căilor Ferate au ocolit subiectul adresei oficiale. În documentul trimis de redacție, întrebările erau clare: cui i-au fost închiriate spațiile din Agenția CFR din Piața Unirii, ce suprafețe au, când s-au făcut contractele, pe ce perioadă, cât este chiria, unde s-a făcut publicitate licitațiilor, au firmele care au închiriat spațiul drept să subînchirieze?

CFR a trimis un răspuns în două puncte, exact cât le-a convenit: s-a făcut publicitate procedurilor de achiziție într-un ziar și pe site-ul CFR, societatea care a câștigat unul dintre cele două spații are contract valabil din februarie 2016, cea de-a doua firmă care a licitat are contract valabil.P entru restul întrebărilor, Constantin Axinia semnează că datele sunt secrete.

Nu ar fi prima controversă din jurul relației Axinia-Asimionesei. În urmă cu circa 10 ani, CFR-ul condus de primul i-a dat celui de-al doilea, tot printr-o procedură dubioasă, parcarea din fața Gării. A ieșit un imens scandal de presă și contractul a fost reziliat. 

Article image
Privatizările făcute de familia Asimionesei au fost jafuri în stil organizat, fără excepție. Au luat Atom Cernavodă, sperând la comenzi de la Centrala Nucleară. Au cumpărat firma de stat în 2005, iar în următorii doi ani n-au mai depus bilanțuri contabile! Au vândut un bac-remorcher cu doar 50.000 de lei către o firmă care era tot a lor! Pentru jaful făcut, lichidatorul le vânează apartamentul din Păcurari, dar cei doi fug ...
Autor cristi tanasa Anchete 10 Septembrie 2019

Article image
Acuzații grave de hărțuire, răspândire de știri false și amenințări sunt aduse aduse familiei Asimionesei și ziarului „Bună Ziua Iași”, patronat de aceasta, de conducerea Prime Kapital care derulează în Capitala Moldovei unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din zonă, Silk District.
Autor cristi tanasa Imobiliare 02 Iulie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31