fbpx
 
O rachetă rusă a lovit o navă civilă în Marea Neagră provocând moartea unei persoane

O rachetă rusă a lovit o navă civilă în Marea Neagră provocând moartea unei persoane


O rachetă rusă a avariat o navă civilă sub pavilion liberian care intra într-un port din Marea Neagră, în regiunea Odesa, provocând moartea unei persoane şi rănirea a patru, au declarat, miercuri, oficiali ucraineni.

Racheta a lovit suprastructura unei nave civile sub pavilion liberian, în momentul intrării acesteia în port”, a declarat Comandamentul militar din sudul Ucrainei pe Telegram.

Potrivit Comandamentului, o persoană a fost ucisă, iar trei membri ai echipajului, cetăţeni din Filipine, şi un angajat al portului au fost răniţi, scrie Reuters, conform News.ro.

Nava urma să transporte minereu de fier către China, a declarat ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

Yoruk Isik, şeful firmei de consultanţă Bosphorus Observer, a identificat nava ca fiind Kmax Ruler, de 92.000 dwt. El a declarat pentru Reuters că nava se afla în portul Pivdenni încărcând fier când a fost lovită. Pilotul ucrainean aflat la bord a fost ucis şi „câţiva” membri ai echipajului au murit sau au fost răniţi, a spus el.

După ce s-a retras din acordul mediat de ONU care garanta transportul în siguranţă al cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, Rusia a atacat în mod repetat infrastructura portuară ucraineană. Kubrakov a precizat că Rusia a efectuat 21 de atacuri ţintite asupra infrastructurii portuare după retragerea din acord. „În acest timp, ţara teroristă a avariat peste 160 de instalaţii de infrastructură şi 122 de vehicule”, a precizat el pe Facebook.

Acordul de export negociat de Naţiunile Unite şi Turcia s-a prăbuşit în iulie, deoarece Rusia a denunţat prevederile sale, afirmând că nu au fost îndeplinite cererile sale de ridicare a sancţiunilor care să faciliteze exporturile sale de cereale şi îngrăşăminte. De atunci, Kievul a deschis un coridor umanitar temporar pe Marea Neagră, care trece prin apele teritoriale ale României, în încercarea de a sparge blocada de facto a Rusiei.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31