fbpx
 
This is Sparta Miroslava!

This is Sparta Miroslava!


Preşedintele, antrenorul secund şi un jucător sunt agenţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi. Pentru prima dată, o echipă de fotbal dintr-o comună a Iaşului va juca în liga secundă. Ştiinţa Miroslava este echipa Primăriei de la care primeşte 500.000 de lei pe an. Antrenorul Cristian Ungureanu este sigur că Ştiinţa nu va retrograda.

 

Performanţa extraordinară reuşită de formaţia Ştiinţa Miroslava îl face pe antrenorul acestei echipe, Cristian Ungureanu, să creadă că lotul pe care îl are acum la dispoziţie este unul valoros şi că ar putea face faţă fără probleme şi în eşalonul secund al fotbalului românesc.

 

Trei-patru transferuri

„La ce valoare are acum Liga a II-a, nu cred că am avea probleme să ne menţinem. Important este pe ce buget vom conta. Dacă îi voi avea în continuare pe cei doi jucători împrumutaţi de la CSM Politehnica, Cerneuţeanu şi Chelaru, plus trei-patru jucători experimentaţi, nu ne facem de râs. Ne mai trebuie încă un fundaş central pentru că stăm în Tecuţanu şi Moisi şi un atacant, pentru că în sistemul gândit de mine mi-ar mai trebui un om pe lângă Marin. În mare, eu aş vrea să păstrez lotul pentru că am mare încredere în ei“, susţine Cristian Ungureanu. „Am discuţii cu jucători care vor să vină la noi“, zice antrenorul. Reunirea lotului ar trebui să aibă loc în ultima săptămână din luna iunie.

 

Medie de vârstă redusă

Până pe 20 iunie, oficialii grupării ieşene lucrează intens pentru realizarea dosarului de licenţiere solicitat de Federaţie pentru înscrierea în Liga a II-a.

„Campionatul începe la finele lunii august, dar, până pe 20 luna asta, se fac înscrierile pentru Liga a II-a. Eu am contract până în 2020 şi mi s-a spus că vor să continue cu mine. Am avut o discuţie cu domnul primar în acest sens. Am licenţa A, iar din iarnă voi avea licenţa Pro, deci voi putea antrena şi în Liga I. La nivelul seriei noastre, am avut cea mai scăzută medie de vârstă, 21,6 ani. A fost un lot strâns în mare parte la începutul sezonului şi mă bucur că am reuşit împreună această performanţă. De aceea vreau să le dau şansa în continuare să joace şi la nivelul ligii secunde, petru că sunt tineri şi pot progresa“, precizează tehnicianul.

 

Bucurie mare pentru mica echipă de lângă Iaşi

 

Vor juca doar în comună

Una dintre cerinţele federaţiei pentru a putea evolua în liga secundă este ca stadionul propriu să aibă 2.000 de locuri pe scaune, obiectiv ce poate fi atins, crede tehnicianul. „Nici nu mă gândesc să joc la Iaşi, pe «Emil Alexandrescu». Ce să caut acolo?! Casa noastră este Miroslava şi vom juca la Miroslava. Trebuie să avem identitate. Singura cerinţă pe care nu o îndeplinim acum, dar care poate fi foarte uşor realizată, este cea legată de numărul de scaune din tribune. Sper să primim o derogare pentru montarea a încă 500 de scaune. Nu cred că va fi o problemă să le punem pe un schelet metalic“, zice, optimist, Ungureanu.

 

 

 

Trei cu servicii „de risc”

Interesant este faptul că preşedintele clubului din Miroslava, Daniel Acatrinei, antrenorul secund Irinel Ionescu, precum şi jucătorul Andrei Săriţanu sunt agenţi la Penitenciarul Iaşi. „Săriţanu lucrează din vara anului trecut la Penitenciar, în rest toţi jucătorii câştigă doar din fotbal“, menţionează antrenorul.

Mulţi dintre cei implicaţi la gruparea din Miroslava au avut legătură cu echipa fanion a Iaşului, Politehnica sau cu echipe ieşene. Astfel, Cristian Ungureanu şi antrenorii secunzi Irinel Ionescu şi Marius Dulcianu au evoluat în trecut la Politehnica. Portarul Cosmin Anton provine de la CSMS Politehnica Iaşi, la fel ca Andu Moisi, Alin Huţanu, Silviu Cerneuţanu, Mădălin Crenganiş sau Alexandru Marin. Alţi doi jucători, Cosmin Chelaru şi Radu Văleanu, au fost formaţi la LPS Iaşi, iar Eduard Dulcianu şi Eduard Săvoaia au făcut junioratul la o altă formaţie ieşeană, Steaua Magică.

 

Sistem pentru „băieţii mişto“

Ungureanu pune mare accent pe pregătirea fizică, pe respectul între jucători şi, mai ales, pe disciplină. „Dincolo de echipă, noi trebuie să fim o familie şi să ştim că ne putem baza unii pe ceilalţi. O echipă unită va învinge întotdeauna una de individualităţi. De când am venit eu la echipă am introdus acel cântec pe care îl cântăm la finalul meciurilor în vestiar. Sunt adeptul sistemului spartan şi de acolo m-am inspirat pentru acel cântec! Încerc să le imprim jucătorilor mult din valorile spartane: disciplină şi bun simţ. Dincolo de fotbal, vreau să creez oameni. După experienţa cu mine, fiecare cred că va avea de câştigat. De aceea cred că suntem «o echipă adevărată» şi nişte «băieţi mişto», aşa cum cântăm noi“, declară tehnicianul.

 

„Dincolo de echipă, noi trebuie să fim o familie şi să ştim că ne putem baza unii pe ceilalţi. O echipă unită va învinge întotdeauna una de individualităţi”, Cristian Ungureanu, antrenor Ştiinţa Miroslava

 

Comparaţie cu germanii

Plecat timp de aproape un an, ca antrenor al echipei Under 18 din Straubing-Germania, Cristian Ungureanu crede că tinerii de la noi sunt mai talentaţi, dar nemţii stau mai bine fizic şi au o educaţie mult mai bună, precum şi multă ambiţie. „Îmi place să atac. Drept dovadă că am fost echipa care a dat cele mai multe goluri. Prefer să câştig cu 5-4 decât să fac un 0-0. Dacă joci la egal, cu siguranţă pierzi. Nu-mi place să folosesc tot timpul acelaşi «11». La mine nu există titulari pentru că toţi jucătorii sunt de valori apropiate. Nu mă tem să recunosc atunci când greşesc. Au fost meciuri în care am făcut toate schimbările în primele 30 de minute. Nu-mi permit să iau gol şi pe urmă să schimb“, afirmă Ungureanu, care consideră că un antrenor trebuie să fie şi un bun psiholog şi un bun preparator fizic.

 

Campionat cu multe incertitudini

Din cauza lipsei banilor, de la startul noii ediţii de campionat a Ligii a II-a ar putea să lipsească două echipe cu tradiţie în fotbalul românesc. Este vorba despre FC Braşov şi Dacia Unirea Brăila. Tot din cauza problemelor financiare şi cei de la Foresta Suceava s-ar putea să nu mai joace în liga secundă. „Pe lângă cele două echipe care au retrogradat, mai sunt câteva echipe bune în Liga a II-a. Clinceni are echipă puternică. Dar, în rest, celelalte cred că sunt apropiate de valoarea noastră“, menţionează Cristian Ungureanu. În aceste condiţii, cei de la Mirsolava ar urma să întâlnească echipe precum, Metaloglobus, SCM Piteşti, Hermannstadt sau Ripensia Timişoara.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31