fbpx
 

Strada Smârdan, asfaltată pentru a fi spartă


Încă o lipsă de coordonare între Primărie și furnizorii de utilități din Iași. Ca la noi la nimenea: o arteră-cheie din centrul Iașului este din nou în șantier. Pe strada Smârdan lucrările tocmai se finalizaseră în acest an.


Cinci ani de lucrări și de chin pe un traseu extrem de important pentru traficul auto și pietonal din centrul Iașului. O stradă proaspăt asfaltată a fost iarăși spartă. Smârdan, ruta care face legătura între Bucșinescu și Sf. Lazăr, a fost din nou în șantier. Delgaz Grid a schimbat o conductă. Circulația s-a desfășurat cu greutate și din cauza stării carosabilului, dar și din pricina mașinilor parcate.

Delgaz Grid a spart covorul asfaltic

În urmă cu câteva zile, constructorii au reasfaltat o porțiune de 150 de metri, după ce anterior o frezaseră. Pe acel tronson, în august, au fost schimbare niște conducte. „Acolo a lucrat Delgaz Grid, au înlocuit o conductă. După finalizare, se reface carosabilul la starea inițială”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Acesta nu a precizat pe cheltuiala cui au fost făcute aceste lucrări de turnare a asfaltului.

Toată munca din trecut a fost luată de la capăt

Cinci ani de chin

Strada Smârdan a fost străbătută de tranșee din aprilie până la sfârșitul anului 2014. Veolia și ApaVital și-au modernizat propriile rețele, cele de termoficare și cele de alimentare cu apă. La finalizarea acestor amenajări, șanțurile au fost astupate și strada peticită cu asfalt.

În paralel, Primăria a anunțat că strada va intra într-un amplu proces de modernizare. Dar lucrările au demarat abia după trei ani, în 2017. Investiția a fost realizată pe banii Primăriei de către asocierea Conest – Viarom. Alături de asfaltarea integrală, proiectul a mai presupus și refacere și pavelarea trotuarelor existente. Termenul de finalizare a fost amânat în mai multe rânduri, proiectul fiind finalizat abia în acest an. Așadar, cinci ani pentru o stradă de câteva sute de metri. Care, la scurt timp, a fost din nou spartă în mai multe locuri.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31