fbpx
 
Pedeapsă cu închisoarea pentru șoferii din Marea Britanie care își atârnă brăduți și zaruri la oglindă, și produc un accident

Pedeapsă cu închisoarea pentru șoferii din Marea Britanie care își atârnă brăduți și zaruri la oglindă, și produc un accident


Șoferii din Marea Britanie care atârnă brăduți odorizanți de oglinda retrovizoare, zaruri sau alte obiecte, riscă pedepse drastice. Un pieton a murit pentru că șoferul nu l-a văzut din cauza brizbrizurilor, iar o judecătoare a lansat un avertisment dur.

Accidentul care a declanșat dezbaterea din Marea Britanie s-a produs când Christopher Hardy a virat la stânga într-o intersecție din Manchester, fără să o vadă pe Maria Clayton, în vârstă de 85 de ani, care se afla pe drum. Femeia a murit după aproape două săptămâni, în preajma Crăciunului 2022

În ancheta Poliției s-a stabilit că vederea șoferului ar fi fost obstrucționată de odorizantele de aer și de jucăria care atârna de oglindă.

Judecătoarea Bernadette Baxter a criticat aspru automobiliștii care atârnă odorizante și zaruri de burete de oglinzile retrovizoare ale mașinilor la procesul șoferului vinovat de producerea accidentului, vorbind despre aceste jucării „nefolositoare” arată publicația „The Sun”.

Ofițerii au concluzionat, de asemenea, că Christopher s-a asigurat doar din dreapta sa și nu a făcut o ultimă verificare în stânga, înainte de a porni de pe loc.

Șoferul din Mossley, Greater Manchester, risca până la trei ani de închisoare, după ce a recunoscut că a provocat decesul victimei prin conducere neglijentă.

El a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de doi ani, judecătorul Baxter spunând că fiica și nepotul său ar fi „afectați" dacă ar merge la închisoare.

Acesta este un caz tragic, deoarece viața lungă a doamnei Clayton a fost încheiată într-un mod violent, fără ca familia și prietenii ei să aibă posibilitatea de a-și lua rămas bun sau de a se pregăti pentru această pierdere. În egală măsură, viața ta a fost distrusă pentru că nu mă îndoiesc că fapta ta apasă foarte greu asupra ta. Ați întreprins o manevră nesigură, în care vă uitați la traficul care venea din sens opus și, înainte de a pleca de pe loc, nu v-ați uitat în direcția în care urma să vă deplasați și, ca urmare, ați lovit-o pe doamna Clayton. Este genul de manevră care se întâlnește pe șosele aproape zilnic și v-a încurcat și un obstacol atârnând de oglinda retrovizoare, care nu ajută niciodată niciun șofer" i s-a adresat judecătorul șoferului.

Magistratul a explicat și de ce i-a aplicat o pedeapsă cu suspendarea executării: „Odată ce v-ați dat seama că ați lovit-o pe doamna Clayton, ați oprit și ați făcut tot ce ați putut pentru a o ajuta și pentru a asista poliția și echipele medicale, iar atunci când ați fost reținut nu v-ați opus și v-ați asumat responsabilitatea. Ați dus o viață obișnuită, decentă, și ar exista un impact asupra fiicei și nepotului dvs. dacă ați fi trimis la închisoare. Nicio sentință pe care o pot pronunța astăzi nu va potoli durerea familiei doamnei Clayton și nici nu va atenua sentimentul de vinovăție pe care trebuie să îl simțiți și cu care trebuie să trăiți pentru totdeauna" a mai spus judecătoarea Baxter.

Procuroarea Jane Dagnall a dat detalii despre producerea accidentului: „Când a virat la stânga, partea dinspre dreapta a mașinii sale a lovit-o pe doamna Clayton și, din păcate, a trecut peste ea.

El a spus că nu a văzut pe nimeni, dar a simțit o lovitură puternică și nu a știut ce s-a întâmplat. A oprit imediat și s-a uitat sub mașină, moment în care spune că „întreaga lui lume s-a prăbușit". (...)

Concluzia investigației rutiere arată că domnul Hardy ar fi avut o vedere liberă asupra victimei, însă vederea sa a fost restricționată într-o oarecare măsură de un odorizant și de o jucărie de pluș atârnată în oglindă. Anchetatorul a concluzionat că fie domnul Hardy nu s-a uitat în direcția în care se deplasa, fie doamna Clayton nu a putut fi identificată cu ușurință din cauza obiectelor atârnate. Dacă aceste obiecte nu ar fi fost prezente, este mai probabil ca dl Hardy să o fi văzut și, întrucât conducea cu viteză redusă, ar fi avut suficient timp să evite o coliziune''.

Avocatul șoferului a arătat că acesta este un om de bună credință: „Nu a văzut-o pe doamna Clayton și pentru câteva secunde nu și-a dat seama că era cineva sub mașina lui. Nu are cazier și acesta a fost primul său accident în ultimii 40 de ani. A existat o remușcare reală pentru că a provocat moartea altei persoane. Este un caz extrem de tragic. Este foarte puțin probabil ca acest om să mai ajungă vreodată instanțele de judecată"''.

Deși nu este ilegal să conduci cu parbrize murdare sau cu odorizante mari, conform legilor rutiere britanice șoferii încalcă legea dacă le este obstrucționată în vreun fel vizibilitatea drumului.

Nicio persoană nu trebuie să conducă, să determine sau să permită altei persoane să conducă un autovehicul pe un drum dacă se află într-o poziție care nu îi permite să controleze în mod corespunzător vehiculul sau să aibă o vedere completă asupra drumului și a traficului din față"

Parbrizele și geamurile trebuie să fie menținute curate și libere de obstacole vizuale" spune legea rutieră din Marea Britanie.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: