fbpx
 
BBC BBC

Gemenele siameze care au demonstrat medicilor că greșesc. La naștere s-a spus că nu vor trăi mai mult de câteva zile


Marieme și Ndeye, gemene siameze din Senegal, aveau o speranță de viață de doar câteva zile când s-au născut. Dar au reușit să demonstreze medicilor că se înșeală și au ajuns la vârsta de 7 ani.

Deși fiecare dintre ele are personalitatea ei și starea ei, Marieme și Ndeye depind una de cealaltă pentru a trăi, scrie BBC.

„Când ți se spune de la început că nu există niciun viitor, trăiești doar pentru prezent”, a spus tatăl lor, Ibrahima.

Nașterile de gemeni siamezi sunt rare. În aproximativ jumătate dintre cazuri aceștia se nasc morți, iar o treime dintre ei mor în primele 24 de ore.

Marieme și Ndeye au doar o pereche de picioare și un singur pelvis, însă fiecare are coloana sa și inima sa.

„Sunt luptătoare și dovedesc fiecărei persoane că se înșeală. Fiicele mele sunt foarte diferite. Marieme e foarte tăcută, o persoană introvertită, dar Ndeye este complet diferită, este foarte independentă. Nu o să mă prefac că este ușor, dar este un privilegiu uriaș. Te simți norocos când vezi constant această luptă pentru viață”, a mai spus tatăl lor.

Fetele s-au născut în 2016, în Senegal. Părinții se așteptau să aibă un singur copil, iar medicii nu s-au așteptat ca acestea să supraviețuiască mai mult de câteva zile.

„Mă pregăteam să le pierd foarte repede. Singurul lucru pe care putem să-l facem este să fim alături de ele și să nu le lăsăm singure”, a declarat Ibrahima.

Părinții au mers la un spital din Marea Britanie unde au mai fost efectuate operații de separate ale gemenilor siamezi. Din păcate, în cazul lor medicii nu pot face nimic deoarece inima lui Marieme este prea slabă pentru a trece prin această intervenție.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: