fbpx
 
Șase bărbați din Huși, acuzați că au întreținut relații sexuale cu minore. Vor fi pedepsiți după noua lege

Șase bărbați din Huși, acuzați că au întreținut relații sexuale cu minore. Vor fi pedepsiți după noua lege


O întâmplare gravă din Vaslui atrage atenția asupra noii legi penale privind violul săvârșit asupra unui minor.  

În același caz, șase indivizi din Huși sunt cercetați acum pentru fapte diferite: cinci pentru viol și unu pentru act sexual cu minor. Se întâmplă asta pentru că legea care a modificat încadrarea relațiilor sexuale dintre minori și adulți a intrat în vigoare la începutul acestui an. Diferența constă în ani suplimentari de pușcărie pe care inculpatul îi poate lua.

Șase bărbați din Huși sunt acuzați că au întreținut relații sexuale cu trei minore dintr-un centru de plasament din localitate.

Indivizii, cu vârste cuprinse între 32 și 38 de ani, au luat legătura cu minorele pe rețelele sociale, spun anchetatorii. Le-ar fi propus să se întâlnească și, profitând de naivitatea adolescentelor, au întreținut mai multe raporturi sexuale cu ele, relatează Știrile PRO TV.

Acum, cinci dintre ei au fost arestați pentru viol. Al șaselea individ, acuzat de act sexual cu minor, a fost plasat sub control judiciar.

Diferența de încadrare a faptelor este dată de intrarea în vigoare a noii legi. Mai exact, cei cinci care au fost arestați au întreținut relații sexuale cu minorele și în 2024. Cum legea se aplică de la 1 ianuarie, au fost acuzați de viol. Celălalt, în schimb, a întreținut relații sexuale cu minorele până în decembrie anul trecut, și atunci fapta a fost încadrată pe vechea lege penală – adică act sexual cu minor.

Alexandra Caragea, purtător de cuvânt al Parchetului Huși: „În perioada august 2023-15 februarie 2024, unu dintre inculpați a întreținut multiple raporturi sexuale cu trei persoane vătămate minore cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani. În perioada decembrie 2023 și ianuarie 2024, cinci inculpați au întreținut multiple raporturi sexuale cu persoana vătămată, minoră în vârstă de 14 ani”.

Angajații centrului s-au îngrijorat când au aflat că minorele lipsesc de la școală. Au sesizat Poliția în noiembrie, dar adolescentele au fost lăsate în același centru până acum, iar abuzurile indivizilor au continuat.

Romeo Crețu, purtător de cuvânt DGASPC Vaslui: „Fetele au fost aduse la casele de tip familial din Huși din diferite medii, inclusiv din familie, într-un moment în care serviciile pe care le oferim comunității sunt la capacitate maximă”.

Pedeapsa pentru viol comis asupra unui minor ajunge până la 15 ani de închisoare. În timp ce pentru act sexual cu minor doar până la 5 ani.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: