fbpx
 
BEBE-CHIRICA MILIONARUL. Primul copil de 1 an al unui baron local din România care cumpără o proprietate de 250.000 de euro. EXCLUSIV

BEBE-CHIRICA MILIONARUL. Primul copil de 1 an al unui baron local din România care cumpără o proprietate de 250.000 de euro. EXCLUSIV


Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou.
Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul său de 500 de euro.
Copilul apare în autorizația de demolare a imobilului de pe această proprietate, o scăpare a celor din Primăria Iași, firul de la care a plecat investigația REPORTER. Chirica a refuzat să explice de unde are cei 250.000 de euro, iar mama sa a încercat să-l acopere: „Am strâns din pensie”.
Achizițiile din ultimul deceniu ale lui Chirica se ridică la o valoare reală, în momentul achizițiilor de aproape 700.000 de euro, iar valoarea de piață, în acest moment, depășește 1 milion de euro. În tot acest timp, veniturile primarului au fost de 10 ori mai mici.
Pe Sărărie, primarul va demola tot, după ce-a plătit 250.000 de euro, și va construi o nouă vilă, însemnând alte zeci sau sute de mii de euro. Trecerea unei afaceri de un sfert de milion de euro pe numele unui copil de 1 an îl face pe Mihai Chirica să fie un caz unic în rândul baronilor locali din România.
NU RATAȚI EPISODUL DOI AL ACESTEI ANCHETE, ZILELE URMĂTOARE: DEZVĂLUIRI ȘI MAI SPECTACULOASE.

 

Combinație năucitoare. Un băiețel de 11 luni și o pensionară de 73 de ani au cumpărat, în august anul trecut, o casă și un teren de 836 mp. Imobilele au costat 250.000 de euro.

Băiețelul, Ștefan, are acum un an și 9 luni și este feciorul primarului Mihai Chirica. Pensionara, acum în vârstă de 74 de ani, care a acționat drept curator pentru cel mic, este Silvia Chirica, mama primarului.

Casa și terenul sunt în centrul orașului, pe strada Manolache Drăghici numărul 3, la 100 metri distanță, în linie dreaptă, de restaurantul Bolta Rece.

Casă cu cinci camere și acareturi

Tranzacția, secretă până acum, a avut loc pe 27 august 2018. La notar, Ioan Stavarache, Mihai Piscureanu și Ioana Piscureanu i-au vândut lui Ștefan Chirica, minor fără capacitate de exercițiu, reprezentat de curator Silvia Chirica, o locuință cu garaj și teren.

Casa, cu 136 mp suprafață utilă (cinci camere, două băi, două bucătării, patru holuri, două pivnițe), un garaj de 18 mp și un teren de 836 mp au fost vândute familiei Chirica în schimbul a 1.159.425 lei, echivalentul a 250.000 de euro.

Proprietatea imobiliară este situată pe strada Manolache Drăghici, cea care face legătura între Bolta Rece și strada Sărărie. Are o deschidere la stradă de 30 de metri.

Mihai Chirica recurge la atacuri la persoană când se simte încolțit, în loc să dea explicațiile pe care ieșenii le cer. Suntem în plină Uniune Sovietică

 

Autorizație de demolare pe numele copilului

Până pe 27 februarie 2019, vânzătorul Ioan Stavarache a avut drept de abitație, adică a mai putut folosi casa. Imediat ce Stavarache a eliberat imobilul, familia Chirica a demarat demersuri concrete în legătură cu proprietatea de pe strada Drăghici.

Astfel, pe 10 mai, Ștefan Chirica, copilul de un an și câteva luni al primarului, a depus cerere la Primărie pentru demolarea construcțiilor existente, casă și garaj. În aceeași zi, același Ștefan Chirica a solicitat certificat de urbanism pentru construire locuință individuală și anexe.
Recapitulare: în august anul trecut, fiul și mama primarului de Iași au achitat un sfert de milion de euro pentru o proprietate, casă + teren de 836 mp într-o zonă centrală. Iar în mai 2019, Ștefan a cerut Primăriei condusă de tatăl său aprobare pentru demolarea construcțiilor vechi și edificarea altora noi.



Mama primarului: „Am economisit din pensie”

Bunica paternă a lui Ștefan a explicat că cei 250.000 de euro provin din economii și din vânzarea altor bunuri. „Și totuși ați avut 250.000 de euro, doamnă?”, a întrebat-o jurnalistul REPORTER DE IAȘI pe Silvia Chirica, mama primarului.

„Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri”, a încercat ea o explicație. Apoi a argumentat cu pensia sa și a soțului: „24.000 de lei. Ba nu, 24 de milioane de lei”. În fapt, femeia se referea la 2.400 de lei, veniturile cumulate din pensia sa și a soțului, semn că nu are dimensiunea reală a achiziției pe care a făcut-o.
Silvia și Ioan Chirica, părinții primarului de Iași, locuiesc într-o casă bătrânească modestă, la câțiva metri de drumul județean asfaltat ce străbate satul Cârniceni, comuna Țigănași, la 30 de kilometri de Iași, în nord, după Popricani.

O casă plan parter, albastră, cu o mică grădiniță cu flori în față, câțiva pomi, un brad, un drapel tricolor. Luni, 10 iunie, familia Chirica lucra la refacerea gardului din fața casei.

Una din pozele proprietății, așa cum apărea în anunțul de vânzare

 

Prețul inițial de vânzare: 355.000 de euro
Banii au ajuns la vânzători din contul Silviei Chirica. Cel puțin așa își amintește Ioana Piscureanu, una dintre cele trei persoane care au vândut. Deși în arhiva site-urilor de profil, proprietatea imobiliară încă figurează că a fost la vânzare cu un preț de 355.000 de euro, Piscureanu a afirmat că tranzacția s-a făcut pe cifra oficială, trecută în contract, 250.000 de euro.

„A fost ca orice tranzacție normală. Prezenți la notar am fost noi, vânzătorii, cei de la agenția care s-au ocupat și doamna care a semnat pentru cumpărător. Abia apoi am aflat cine este dumneaei”, a declarat Ioana Piscureanu.

Casa din Cârniceni a părinților lui Mihai Chirica valorează maxim 20.000 de euro, dar ei tocmai au achiziționat un teren în Iași de 250.000 de euro

 

A fost nevoie de decizia Asistenței Sociale pentru curatela bunicii
În legătură cu această tranzacție bombă, REPORTER DE IAȘI i-a adresat primarului Mihai Chirica mai multe întrebări cheie: de ce a preferat ca achiziția să se facă pe relația fiul lui-mama lui și, mai ales, de unde provin fondurile necesare, cei 250.000 de euro? Până la ora editării acestui material de presă, Chirica nu a furnizat niciun fel de răspuns.
La faptul că a trecut proprietatea de 250.000 de euro pe numele lui Ștefan, se pot creiona scenarii.

Teoretic, ca mod de lucru, când se face o achiziție pe un minor fără capacitate de exercițiu, chiar notarul poate sesiza Direcția de Asistență Socială.

În acest caz, s-a făcut o anchetă socială finalizată cu o curatelă. Astfel, curatorul desemnat poate să facă acte de dispoziție specificate în conținutul acestui act. De regulă, se pun bunicii. Cu scopul de a evita posibile incompatibilități sau conflicte de interese. În acest caz, concluzia anchetei sociale ar fi fost că există „contrarietate de interese” între copil și părinții. Și bunica a fost aleasă să-l reprezinte.

Autorizația de demolare și certificatul de urbanism pe numele Ștefan Chirica, o scăpare a funcționarilor din Primărie care a făcut posibilă apariția acestei anchete. Dacă datele rămâneau anonimizate, ar mai fi trecut mulți ani până ce ieșenii aflau un adevăr ascuns de către primarul lor

 

Important: proprietatea trebuie trecută în averea lui Mihai Chirica
Cea mai posibilă ipoteză este că prin acest act i s-a asigurat protecția proprietății celui mic de alți succesibili (Ștefan mai are un frate și două surori din celelalte două căsătorii ale tatălui său).
Juriștii au susținut pentru REPORTER DE IAȘI că această proprietate trebuie să se regăsească în declarația de avere a primarului Chirica. „Bunurile sale, ale soției și ale copiilor aflați în întreținere se trec în declarația de avere”, a explicat un expert.

Cealaltă vilă, cea din Tudor Neculai, pe care Chirica a donat-o celor două fete ale sale din căsătoria cu Ana Maria Fodoreanu nu se regăsește în declarația de avere, iar explicația ar fi că fiicele lui Chirica se află în întreținerea fostei neveste și nu a sa.

Pentru anul 2019, aferent anului 2018, Chirica nu a depus declarația de avere, cel puțin aceasta nu fusese postată public pe site-ul Primăriei până marți, 11 iunie, după-amiaza. Potrivit legii, declarația de avere se depune o dată pe an, dar nu mai târziu de 15 iunie, deci Chirica mai are câteva zile la dispoziție.

Apoi, se poate discuta și despre faptul că proprietatea poate fi astfel achiziționată cu bani din surse neverificabile.

„Este o schemă care eludează perfect legea. Fac botez, câștig câteva sute de mii (nu e nimic controlabil în veniturile de la nunți și botezuri), pun banii pe numele copilului și, evident, cumpăr pe numele minorului. Ce fisură legală se poate invoca? Niciuna”, a explicat, sub rezerva anonimatului, un reputat jurist.
Problema este că Mihai Chirica mai dispunea la momentul achiziției, la un calcul făcut cu toată larghețea, de cel mult 170.000 de euro din banii de la nuntă și botez din necesarul de 250.000 de euro, cât a costat proprietatea din Sărărie. Declarațiile mamei de 74 de ani, conform cărora ar fi strâns 250.000 de euro din două pensii de 270 de euro fiecare, nu pot fi luate în considerare. Așteptăm declarația de avere actualizată a primarului. Ultima sa declarație este din ianuarie 2018. De atunci au trecut 18 luni.

CUM A FĂCUT ROST MIHAI CHIRICA DE DIFERENȚA DE BANI ESTE O ALTĂ DEZVĂLUIRE-BOMBĂ PE CARE REPORTER DE IAȘI O VA PREZENTA ÎN EPISODUL URMĂTOR, PESTE CÂTEVA ZILE.

Sunt implicați imobiliari, mama primarului și o Hotărâre de Consiliu Local buclucașă, afacerea ajungând până la patrimoniul public al ieșenilor.



Interviul a fost la poartă, a durat 3-4 minute și s-a desfășurat cu acordul Silviei Chirica, tonul dialogului fiind foarte pașnic. În toată lumea, ziariștii pun întrebări, iar intervievații dau sau nu răspunsuri, fără constrângeri. Primarul a declamat pe Facebook că ziariștii s-au comportat ca niște „anchetatori bolșevici”, or această atitudine denotă o crasă lipsă de cultură democratică. Așa se fac anchetele de presă în toată lumea.

 

Dialog REPORTER DE IAȘI – Silvia Chirica despre imobilele achiziționate pe strada Manolache Drăghici numărul 3:

Silvia Chirica: Am avut apartament cu trei camere în oraș. Eu am stat 42 de ani în oraș.
REPORTER DE IAȘI: Când l-ați vândut?
Nu mai țin minte
10 ani în urmă?
Da, cam 10 ani, cam așa. 10-15 ani.
Și n-ați cheltuit bani?
N-am cheltuit. Pentru ce să cheltui?
Și totuși ați avut 250.000 de euro, doamnă?
Da, am avut. Sigur că da. Dar de ce să nu am? Dacă n-am băut, n-am fumat, nu m-am dus nicăieri. N-am cumpărat mașină, nu nimic. Ce? Și-am avut și mașină, pardon. Am avut și mașină și am vândut. Așa că atât am de spus.
Aia (casa – n.r.) o faceți pentru nepotul dvs?
Da, pentru Ștefan.
Și de ce n-a cumpărat fiul dvs. (primarul Mihai Chirica – n.r.), că el a avut bani și de la nuntă?
De la nuntă, de la toate cele am adunat cu toții și lui Ștefănuț i-am luat casă. Am avut pământ la mine la țară, l-am vândut și pe acela, am adunat că am fost economi. N-am fost bețivi.
Și cât puteți să adunați, doamnă, pe lună?
Atât cât am putut noi (...) N-am fost golani. Chiar aici dacă am venit (în Cârniceni – n.r.) am lucrat și la fermă (...) Am făcut economii ca să aibă copiii, ca să le las și lor o moștenire (...) Noi, să știți, ăștia suntem. Am fost niște oameni economi. El a fost zidar (tatăl primarului – n.r.) și am lucrat cu salariu și am strâns.
Mai aveți de strâns, că acolo se demolează, se construiește altă casă...
Ei, asta e treaba lui Ștefan.

Păi, el are un an și opt luni.
Un an și opt luni, dar are tată, are mamă.

Ce a agonisit Chirica în ultimii 15 ani
2004: A cumpărat 1.400 de metri pătrați la Bârnova. În acte, parcela a fost un mizilic de 10 milioane de lei vechi, echivalentul a aproximativ 250 de euro la cursul de la vremea respectivă. A reieșit o medie de 0,18 euro/mp în condițiile în care în comună un metru pătrat de teren ajunsese și la 3-4 euro. Important: Chirica a cumpărat în aceeași zi, la același notar, și de la aceeași familie împreună cu Nicoleta Varga, interpusa lui Ioan Melinte (Conest, Media Rom) și Sorina Eliza Marin (devenită ulterior șefă a Fiscului), apropiată a lui Viorel Cozma. De fapt, aici a apărut pentru prima dată tripleta Chirica-Melinte-Cozma. Ulterior, în 2007, Eliza Marin și-a vândut terenul prin mandatar Viorel Cozma (patron Conest), iar vecin lângă tarlaua lui Chirica a venit Irinel Tofan, actual director general la Conest
2005: Chirica a cumpărat 306 metri pătrați pe strada Tudor Neculai de la Andreea Melinte (fiica lui Ioan Melinte, fost acționar Conest, actual patron Media Rom Grup). Suma, mai mult simbolică: 4,5 euro/mp, în condițiile în care în zonă terenurile se vindeau și cu de șase ori mai mult
2008: O achiziție despre care nu se cunosc foarte multe detalii, 4.200 mp pășune la Neagra Șarului, în județul Suceava
2011: Pe atunci director tehnic în Primărie, Chirica a cumpărat o vilă de 240 mp pe strada Tudor Neculai. Vânzătoare, aceeași Andreea Melinte, fiica omului de afaceri Ioan Melinte. Tranzacția s-a făcut în schimbul a 170.000 de lei, adică echivalentul a aproximativ 39.000 de euro la vremea respectivă. În actul notarial, Chirica a explicat de unde a avut suma: „(...) banii pentru achiziționarea acestei case provin din donația de bani de la soții Chirica Vasile și Chirica Maria (...)”. Adică, de la unchiul și mătușa sa. După divorț, în iunie 2014, Chirica a donat vila și terenul celor două fiice ale sale din a doua căsătorie
2011: Chirica a cumpărat un apartament pe Independenței. În suprafață de 77 mp, locuința l-a costat doar 47.650 de euro. Adică, o medie de doar 618 euro/mp. Un preț extrem de mic chiar și în contextul anilor de criză economică. Mai mult, Chirica a afirmat că banii cu care a făcut achiziția au provenit din vânzarea unui apartament de 50 mp pe care l-a deținut pe strada Horga (o străduță în zona Moara de Foc). Adică, Chirica a dat apartamentul din Horga cu 46.500 euro și l-a luat pe cel din Independenței cu doar 47.650 euro. Deci cu numai 1.150 euro mai scump, deși noua achiziție a fost un apartament cu o suprafață cu 50% mai mare decât a celui vândut și, în plus, poziționat în centrul Iașului
2014: Firma Eurodesign Consulting (cu unic asociat și administrator Ioan Chirica, fratele actualului primar) a achiziționat în Bucșoaia, cartier al orașului Frasin din județul Suceava 4.251 metri pătrați de teren și o vilă de 160 mp utili, aflată atunci în construcție. Potrivit actelor notariale, firma Eurodesign a achitat pentru aceste bunuri imobile aproximativ 18.000 de euro. De-atunci și până acum, la proprietatea din Frasin amenajările s-au încheiat: vila a fost terminată, beneficiind de finisaje de lux, în curte au fost construite patru foișoare, zona de intrare a fost acoperită cu pavele multicolore, în deal a fost săpată o cramă, iar spre marginea pădurii a fost înălțată o bisericuță privată, în interiorul proprietății. Costurile totale se cifrează la peste 200.000 de euro. Ioan, fratele primarului, chestionat de REPORTER DE IAȘI în noiembrie anul trecut, a declarat că nu văzuse niciodată proprietatea și că vila este a lui Mihai Chirica
2017: S-a semnat contractul pentru vila de pe Platoul Însorit (Galata) unde Chirica locuiește în prezent cu cea de-a treia soție, Cristina (fostă Popa), și băiețelul lor, Ștefan. Casa de 170 mp utili, parte a unui duplex, a fost ridicată de Conest. Patronul firmei de construcții, Viorel Cozma, a afirmat pentru REPORTER DE IAȘI că vila în cauză a fost vândută în rate către SC Lacta Han Prod, firmă a Mariei Popa, soacra lui Chirica. Valoarea tranzacției: 80.000 de euro, deci un preț mediu de 470 euro/mp, extrem de redus față de ce se vehiculează acum pe piață. Ultima rată era programată pentru noiembrie 2020
2017: Înmatriculată tot pe firma Eurodesign Consulting a fratelui Ioan Chirica este și mașina Ford Transit Custom 8+1 locuri cu care circulă primarul. Experți auto au estimat pentru REPORTER DE IAȘI că prețul achiziției unui astfel de van SH a fost de aproximativ 20.000 de euro. Anterior, o Skoda Octavia neagră pe care a folosit-o Mihai Chirica a aparținut, în acte, întâi firmei Media Rom Grup (a lui Ioan Melinte) și apoi companiei Eurodesign Consulting, firmă la care unic asociat este Ioan Chirica, fratele primarului. Ambele mașini au stat parcate în cartierul Platoul Însorit din Galata acolo unde Chirica locuiește cu actuala sa soție
2017: În faza finisajelor se afla în 2017 și o vilă impunătoare din Tg. Neamț. Situată vizavi de Primăria din localitate și gard în gard cu un liceu, construcția aparține în acte Mariei Popa, soacra primarului. Acum doi ani, când Chirica s-a însurat cu Cristina Popa, soacra a declarat pentru REPORTER DE IAȘI că a lucrat 19 ani la construcția respectivei case. Culmea, lucrările s-au accelerat și s-au finalizat în timp ce Cristina Popa a devenit iubita lui Mihai Chirica și în timp ce soacra, Maria Popa, a reușit să-și deschidă două magazine de comercializare a produselor lactate în două dintre cele mai importante piețe ale Iașului, Alexandru și Nicolina, piețe aflate în administrarea unei societăți a Primăriei

2018: Prin firma sa Lacta Han Prod (din comuna Urecheni, județul Neamț), Maria Popa, soacra lui Chirica, a cumpărat un Mercedes GLE, cu o valoare estimată la 40.000 – 50.000 de euro. Mașina este folosită cel mai mult de Cristina, soția primarului. Seara este garată în fața vilei de pe Platoul Însorit, casă care în acte se află tot pe firma soacrei și în care locuiesc Cristina, Mihai Chirica și băiatul lor Ștefan

Strada pe care și-a cumpărat noua reședință Mihai Chirica este proaspăt asfaltată și are trotuare noi, din pavele

 

Venituri nete anuale ale lui Chirica

An     Salariu       Alte venituri         Total

2011  47.000 lei   46.000 lei          93.000 lei
2012  55.000 lei   24.000 lei          79.000 lei
2013  67.000 lei   20.000 lei          87.000 lei
2014  64.000 lei   22.000 lei          86.000 lei
2015  67.000 lei   22.000 lei          89.000 lei
2016  85.000 lei   22.000 lei         107.000 lei
2017  85.000 lei   22.000 lei         107.000 lei

Total venituri: 648.000 lei = 147.000 de euro
Separat, venit extra în 2011: 46.000 de euro din vânzarea unui apartament situat în strada Horga
Separat, venit extra în 2017: 57.000 euro cadouri de nuntă (a treia sa căsătorie, cea cu Cristina) și încă 125.000 de euro, cadouri la botezul lui Ștefan
Total general: 375.000 de euro acumulați în șapte ani (2011 – 2017)

Notă:
- în 2011, alte venituri au fost din chiria apartamentului de pe Independenței, membru CA la SC Fotbal, doctorat Universitatea Tehnică
- în 2012 – 2017, alte venituri au fost cele obținute din închirierea apartamentului

Împrumuturile contractate de Chirica în ultimii ani

2006: de la o persoană fizică a luat 10.000 de lei. Cu scadența în 2015
2007: împrumut Volksbank, cu scadența în 2035, în valoare de 35.000 euro
2008: de la o persoană fizică, unchiul său Vasile Chirica, a luat 15.000 euro, scadent în 2015

2014: de la Laurențiu Bărăgău (naș la cea de-a doua căsătorie a lui Chirica) a luat 112.500 lei, cu scadența în 2021
2015: de la banca Raiffeisen a împrumutat 20.000 de euro cu scadența în 2021
2016: acord împrumut alegeri locale de la unchiul Vasile Chirica – 50.000 de lei
Acum, potrivit ultimei declarații de avere, Chirica mai are de returnat doar o parte din două împrumuturi: cel de 20.000 euro către Raiffeisen și banii către Bărăgău, nașul său. Ambele au scadența în 2021. Celelalte au dispărut, probabil au fost achitate

Cele patru întrebări la care Chirica nu a vrut să răspundă

Ieri, înaintea apariției acestei anchete, primarul s-a lansat într-un linșaj grobian la adresa editorului REPORTER, Gabriel Gachi, parând subiectul cu un atac la persoană. Pentru afirmațiile sale, va fi acționat în judecată. Problema este că nu a dat ieșenilor explicațiile necesare, pe care aceștia au dreptul să le obțină de la un edil aflat în exercițiu public. Iată întrebările adresate de REPORTER DE IAȘI primarului Mihai Chirica, acesta nedorind să răspundă.

  1. De ce tranzacția celor 836 mp din strada Manolache Drăghici s-a făcut pe numele fiului dv., Ștefan Chirica, având drept curator pe Silvia Chirica, mama dv.?
  2. De unde a avut bani mama dv. pentru această achiziție, cifrată la 250.000 de euro? Parinții dv. trăiesc din două pensii cumulate de 2.400 de lei. Enumerați sursele de finanțare pentru această tranzacție.
  3. De ce nu ați achiziționat terenul și casa din strada Manolache Drăghici pe numele dv., fiind vorba de fiu, care avea la data tranzacției doar un 1 an și o lună?
  4. Ce prevede dispoziția numărul 10421/27.08.2018 emisă de Primăria municipiului Iași, invocată în actul de vânzare-cumpărare al proprietății din str. Manolache Drăghici?

Article image
Averea ascunsă a primarului, un domeniu luxos făcut din bani pe care, oficial, nu îi avea. Reședința din Frasin e de fapt cea mai mare șpagă la vedere din politica ieșeană. Proprietatea din Frasin (Suceava), la poalele muntelui, este o reședință de lux, estimată la 200.000 de euro, având o vilă de 160 mp utili și 4.250 mp de teren. Achiziția a fost făcută în 2014, pe firma Eurodesign Consulting, paravanul trecut pe numele f...
Autor Cezar Moraru Anchete 21 Noiembrie 2018

Article image
Ultima vilă din Platoul Însorit, în care Mihai Chirica locuiește de ani de zile, este luată cu rate la dezvoltator pe firma soacrei sale, Lacta Han Prod. Contractul e din 2017, se va încheia în noiembrie 2020, vila costând 80.000 de euro, unul dintre cele mai bune prețuri de pe piață. Soacra plătește 1.700 euro/lună pentru ginerele său. Primarul practic primește toate vilele pe gratis, el având pe numele său doar un apartam...
Autor Cezar Moraru Anchete 13 Februarie 2019


Citeste si...
Nota
(20 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31