fbpx
 
Mihai Tudose îl trădează și el pe Victor Ponta: va vota pentru Guvernul Orban

Mihai Tudose îl trădează și el pe Victor Ponta: va vota pentru Guvernul Orban


Fostul premier Mihai Tudose face apel la parlamentarii Pro România să voteze Guvernul Orban, pentru că România este într-o situație critică și are nevoie de un guvern cu puteri depline. Victor Ponta, preşedintele Pro România, care are condiţii pentru susţinerea Guvernului Orban, ameninţă că îl dă afară din partid pe Mihai Tudose. Parlamentul votează luni după-amiază pentru învestirea Guvernului Orban. În ciuda acordului cu partidele de opiziţie, PNL nu poate avea majoritate fără trădări de la PSD sau Pro România.

„Eu consider că astăzi va trebui să avem un Guvern, din mai multe motive, toate extrem de serioase și de grave. Trebuie să avem rectificare bugetară care trebuie efectuată de către Guvern prin OUG. Un Guvern interimar nu mai poate da OUG și nu știu cum poți închide anul fiscal. Avem probleme în sănătate, trebuie dați bani. Avem probleme pentru că autoritățile publice nu sunt finanțate, vine iarna și trebuie să ne pregătim. Nu avem comisar european și 27 de țări așteaptă după noi, după certurile noastre interne. Va trebui să se vină în Parlament cu Legea bugetului. Asta este o lege care trebuie elaborată de către Guvern și un interimar nu mai are drept de inițiativă legislativă. Ce facem, cum trecem bugetul pentru 2020? Un parlamentar nu se poate apuca să facă legea bugetului, nu are cum.

Este clar că în acest Guvern interimar nimeni nu mai lucrează. Avem foarte multe ministere care nu mai au titulari, nici măcar interimari. Acolo este totul blocat, nu mai există factorul de decizie, este haos.

Eu cred că noi, inclusiv Pro România, trebuie să gândim rațional, să avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern și nu ne-am gândit ce punem în loc? Apropo de Pro România, păi noi spunem că suntem cu România și ea trage să moară. Trebuie să vedem care este interesul României, nu unul personal sau al unui grup de persoane.

Nu ne place de Orban, bun, pot să înțeleg. Nu știu cât de bun sau rău va fi viitorul Guvern, dar orice este mai bun decât haosul de azi. Avem în tolbă o moțiune de cenzură care poate fi trecută în februarie, dacă nu ne convine de Orban, dar astăzi România are nevoie de un Guvern plin. De trei luni stăm tot cu interimari, totul este blocat. Suntem de Kafka!

Mai în glumă, mai în serios, oricine este mai bun decât Cuc la Transporturi, bine asta dacă nu se întoarce imbatabilul Andrușcă”, a declarat Mihai Tudose, pentru Stirpesurse.ro.

Întrebat despre poziția liderului Pro România, Victor Ponta, cel care spunea că îi dă afară din partid pe cei care votează Guvernul Orban, Mihai Tudose a făcut apel la rațiune.

„În primul rând m-ați întrebat pe mine și asta este opinia mea: noi ar trebui să votăm acest Guvern să ieșim din starea asta de incertitudine. În regulă, dacă așa gândește el (Victor Ponta n.r.), asta este opinia lui, eu am opinia mea și nu mi-o schimb. Eu am vorbit cu mai mulți parlamentari și cu șefii de la Brăila și sunt mai mulți care gândesc ca mine, care realizează în ce situație suntem. Dacă suntem Pro România, noi trebuie să fim alături de România și de binele acestei țări”, a spus Mihai Tudose.

Victor Ponta rămâne pepoziţii şi îl face trădător pe Tudose. Ponta ameninţă că îl dă afară din partid.

„Daca va puneati intrebarea cine este “negociatorul” cu PNL - tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda in timpul saptamanii sa plece inapoi la PSD si cu Ludovic Orban in Weekend sa votam cu PNL ! Cel pentru care am muncit toti sa ajunga la Parlamentul European - si care ne-a mintit in fata pe toti ca nu merge , doar candideaza sa ajute lista ! Cel pentru care am cedat mandatul meu castigat pe lista ProRomania!

E bine ca macar separam apele / dar este greseala mea ca am lasat de la mine sa treaca toate tradarile si ticalosiile la adresa noastra! Mergem mai departe - mai putini dar fara vanzatori!

Mihai Tudose a descoperit acum grija fata de guvernare - tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea si l-a lasat pe Premierul Japoniei singur prin Bucuresti! Chiar responsabil!

Este corect sa nu votam un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Basescu in Decembrie 2009 - si care va genera un dezastru in 2020 exact cum a fost in 2010! Nu am votat Guvernul “Ciolos” si mi-am asumat toate riscurile - asa voi face si acum!

ProRomania trebuie sa fie un proiect politic pe termen lung , cu adevarat modern si social democrat / nu voi lasa ca aceasta constructie sa fie folosita ca un vehicol de adus la Putere PNL si Ludovic Orban!

Chiar daca acum ProRomania este sub un atac total - vom rezista si vom fi mai buni si mai puternici!", a scris Ponta pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin, doi dintre cei trei prim-vicepreședinți ai partidului Pro România, ar urma să voteze azi pentru guvernul Ludovic Orban, împreună cu alți șase membri ai partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Sorin Cîmpeanu (fost premier interimar și ministru al Educației) și Daniel Constantin (fost vicepremier și ministru al Agriculturii) sunt, de altfel, și fondatori ai Pro România.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31