fbpx
 
Marius Bodea (USR): „PNL să-l retragă pe Mihai Chirica, multipul campion la dosare de corupție. PNL nu trebuie să distrugă definitiv acest oraș”

Marius Bodea (USR): „PNL să-l retragă pe Mihai Chirica, multipul campion la dosare de corupție. PNL nu trebuie să distrugă definitiv acest oraș”


Într-o țară normală, PNL l-ar retrage imediat pe Mihai Chirica din cursa electorală. USR face apel la rațiune și cere liberalilor să ia această decizie, să nu lase să candideze un penal a cărui situație juridică, de o gravitate extremă, a ajuns să reprezinte, în acest moment, un caz unic în politica din România.

Trimiterea în judecată a lui Mihai Chirica de către DIICOT, pentru constituire de Grup Infracțional Organizat, nu poate fi deloc trecută cu vederea. E un dosar extrem de complex, cu infracțiuni grave, comise de-a lungul mai multor ani, un dosar care atinge corupția profundă de la vârful administrației unui oraș important din România. DIICOT nu a făcut un dosar punctual, consemnând comiterea unei singure infracțiuni, ci a urmărit relațiile oneroase dintre primarul Mihai Chirica și unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Iași, liderul informal al Grupului de Interese constituit de șase oameni de afaceri.

Acuzațiile sunt grave, ating esența Marii Corupții iar politica trebuie separată complet de fenomenul infracțional. Nu lași un corupt care colecționează dosare penale să țină discursuri în fața publicului, să facă îndemnuri, să dea lecții de moralitate. Vulnerabilitatea în politică te scoate din joc pentru că încrederea publicului și imaginea întregului sistem sunt mai presus de un nume sau de o persoană.

Așa funcționează democrațiile autentice. Corupții sunt îndepărtați, partidele își fac singure curățenie din respect față de marea masă a cetățenilor, indiferent de durata și modul de finalizare a proceselor penale.

Faptele lui Mihai Chirica sunt de mare notorietate. Cristin Zămosteanu, omul de afaceri inculpat alături de primar, participase la petrecerea de botez organizată de Mihai Chirica, o asociere nefirească între un dezvoltator imobiliar și un edil care semnează autorizații de construcție. Presa a scris pe larg în ultimii 8 ani despre blocurile construite de firma lui Zămosteanu, care nu respectau indicatorii autorizați.

Primarul spune că nu știa nimic și a semnat de 20 de ori la rând acte false, dar relațiile dintre cei doi sunt binecunoscute în cercuri largi din administrație, politică și afaceri. Sute de oameni pot depune mărturie.

Blocurile cu subsoluri transformate în apartamente și parcările transformate în spații comerciale înseamnă un singur lucru: mită. Justiția revine periodic și deschide noi dosare punctând un singur lucru: Mihai Chirica inculpat. În cazul său e o recidivare gravă. De nenumărate ori, Mihai Chirica a semnat, a dat ordine, a conspirat la mari afaceri imobiliare și acum a fost prins. Abuzurile sale sunt în cascadă, nu vorbim de un caz izolat.

„Dacă PNL nu îl retrage pe Mihai Chirica din cursa la Primărie, înseamnă că a rămas un partid fără soluții, fără lideri credibili, fără oameni de valoare. Mergând până în pânzele albe pe mâna lui Mihai Chirica, PNL arată că își dorește distrugerea acestui oraș”, a declarat Marius Bodea, candidatul USR la Primăria Iași.

USR IAȘI

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31