fbpx
 
Petru Avram, trimis din nou în judecată: cazul muncitorilor de la Domeniul lui Alexe. O dezvăluire REPORTER

Petru Avram, trimis din nou în judecată: cazul muncitorilor de la Domeniul lui Alexe. O dezvăluire REPORTER


Dezvăluire inedită într-un comunicat DNA de astăzi, prin care fostul șef de la ABA Prut Bârlad, liberalul Petru Avram, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni. La puțin timp după ce, în februarie 2021, REPORTER a publicat un articol în care erau prezentate dovezi că utilaje ale instituției au fost trimise de directorul ABA să presteze gratis lucrări la moșia din Sculeni a liderului PNL Costel Alexe, Avram a făcut presiuni asupra unor angajați pentru a mușamaliza această faptă. Drept urmare, pe lângă abuz în serviciu, Avram s-a ales și cu o acuzație de influențarea declarațiilor, în formă continuată.   

Dosarul DNA a demarat după ce, pe 15 februarie 2021, REPORTER a publicat articolul „Oamenii de la Apele Române au muncit pe moșia lui Costel Alexe. Secretul deconspirat: «Am fost de mai multe ori acolo»”, material în care erau prezentate dovezi, inclusiv o înregistrare audio, în care un muncitor la Administrația Bazinală Prut-Bârlad (ABA), a recunoscut că a forat mai multe puțuri pe domeniul de 4 hectare deținut de Costel Alexe la Sculeni. Acest lucru, fără plată pentru ABA și la ordinul directorului Petru Avram, liberal ca Alexe și cumătru cu acesta.  

Astăzi, DNA a anunțat că dezvăluirile REPORTER se confirmă:

„În perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, în calitatea menționată mai sus, ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje și muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puțuri situate pe terenul ce aparținea unei societăți comerciale. Prin aceste demersuri, patrimoniul instituției publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului și a cheltuielilor cu forța de muncă.”

Drept urmare, Avram a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, având și sechestru pe bunuri.

În plus, în același dosar, Avram mai este acuzat și de influențarea declarațiilor, în formă continuată, deoarece, „în contextul apariției în spațiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menționate mai sus (materialul din REPORTER n.r.), în datele de 10 și 17 februarie 2020 (de fapt, 2021 n.r.), inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeași subordonați să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program”.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Iași.

Nu este primul dosar penal al lui Avram: anul trecut, DNA l-a trimis în judecată și în celebrul scandal Chelnerița, și acesta demarat după o investigație de presă. Aici, fostul șef al ABA Prut este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care una în formă continuată), după ce a încadrat, pe filieră PNL, două persoane pe posturi de ingineri, deși acestea nu aveau studii de specialitate în domeniul respectiv.

Article image
* Într-o înregistrare incognito, Dumitru Stroi, muncitor la Administrația Bazinală Prut-Bârlad, a recunoscut că a forat mai multe puțuri pe domeniul de 4 ha deținut de Costel Alexe la Sculeni * Înregistrarea este pusă la dispoziție de REPORTER DE IAȘI * Președintele Consiliului Județean visează un parc de distracții la 20 km de Iași, cu animale exotice, restaurant, spații de cazare și un lac artificial, pe care se chinuie...
Autor Cezar Moraru Anchete 15 Februarie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31