fbpx
 
PSD Iași: A fost semnat primul contract de proiectare și execuție pentru A8!

PSD Iași: A fost semnat primul contract de proiectare și execuție pentru A8!


Visul a milioane de români din zona Moldova devine realitate pas cu pas. Astăzi a fost semnat primul contract de lucrări pentru Autostrada A8 (Ungheni – Iași – Tg. Mureș). Infrastructura Moldovei este o prioritate a Guvernului condus de social-democratul Marcel Ciolacu.

Tronsonul Leghin - Tg. Neamț - Moțca are o lungime de 30 km. Durata contractului este de 30 de luni, din care 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor.

La semnarea contractului au participat premierul Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor și infrastructurii Sorin Grindeanu, prefectul județului Iași Bogdan Cojocaru, senatorul Maricel Popa și deputații Silviu Macovei, Marius Ostaficiuc, Vasile Toma.

Un moment cu adevărat istoric pentru întreaga Moldovă. Primul contract de lucrări pentru Autostrada Unirii (Ungheni – Iași – Târgu Mureș) a fost semnat astăzi, la Ministerul Transporturilor. Este încă o dovadă că infrastructura Moldovei este o prioritate a Guvernului condus de social-democratul Marcel Ciolacu.

Contractul semnat astăzi presupune realizarea de lucrări inclusiv pe raza județului Iași, până aproape de Pașcani, unde se va realiza nodul rutier dintre A7 și A8. Tronsonul din A8, dar și A7, până la Pașcani, sunt finanțate prin PNRR, de aceea, aceste investiții vor fi terminate cel târziu la finalul anului 2026.

Este evident că din momentul în care Sorin Grindeanu a preluat Ministerul Transporturilor proiectele vitale ale Moldovei au avansat într-un ritm susținut. Avem astăzi contracte pentru realizarea lucrărilor pentru A7 (Ploiești - Pașcani), progrese importante fiind și pe A8. În afara contractului semnat astăzi care presupune realizarea a aproape 30 km de autostradă, se află în procedură de atribuire și contractul de proiectare și lucrări pentru tronsonul de 24,4 km Târgu Mureș – Miercurea Nirajului.

De asemenea, sectorul montan de aproape 160 km are documentația în curs de avizare, fiind posibilă demararea procedurilor pentru proiectare și execuție în acest an. În curs de licitație pentru proiectare și execuție este și podul de la Ungheni, ca parte a autostrăzii Unirii.

În continuare este nevoie de o monitorizare strictă în ceea ce privește tronsonul din A8 din județul nostru. Cei aproape 100 de km de la Pașcani la Ungheni se află încă la stadiul realizării documentației tehnice. Este extrem de important să trecem cât de repede la următoarea etapă pentru a putea accesa finanțarea europeană.” a declarat prefectul Bogdan Cojocaru, președinte interimar PSD Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31