fbpx
 
Ieșenii îi pot trimite primarului sugestii privind bugetul pe 2017

Ieșenii îi pot trimite primarului sugestii privind bugetul pe 2017


Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul bugetului local pe 2017. Timp de două luni, ieșenii au posibilitatea să trimită, prin centrele de cartier, propunerilor lor de proiecte.

 

Într-o primă etapă, cuprinsă între 28 decembrie şi 27 ianuarie 2017, propunerile cetăţenilor vor fi colectate prin intermediul a 5.000 de flyere - chestionare care vor putea fi depuse în urnele special amenajate în cadrul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni şi al centrelor de cartier. În intervalul 27 – 31 ianuarie va avea loc centralizarea sugestiilor, iar la 1 februarie va fi lansarea în dezbatere publică a proiectului bugetului, aceasta încheindu-se în jur de 28 februarie. Calendarul discuţiilor cetăţeneşti legate de elaborarea bugetului se va încheia în jur de 1 martie, când, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, este programată dezbaterea finală.

 

 

„Oferim astfel posibilitatea fiecărui ieşean de a veni cu sugestii legate de întocmirea bugetului pe anul 2017. Pe baza acestor informaţii, vom elabora modelul draft de proiect al bugetului pe 2017. Între timp, suntem siguri că va apărea şi legea bugetului de stat şi a bugetelor locale în aşa fel încât, pe baza acesteia, să putem prognoza şi nivelul veniturilor pe 2017. Din toate gândurile pe care le vom culege de la cetăţeni vom elabora un proiect de buget care va intra iar în dezbatere publică, după care, pe baza observaţiilor pe care le vom primi, îl vom introduce în consiliul local în vederea aprobării”, a declarat primarul Mihai Chirica ieri, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Pe lângă completarea chestionarelor, până pe 27 ianuarie 2017, ieșenii pot trimite și în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, cod 700064, sau pe e-mail, la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

După Revelion, ieșenii vor primi acasă, prin serviciile poștale, alte chestionare pentru dezbatarea bugetului, chestionare pe care, după completare, aceștia sunt rugați să le aducă la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la centrele de cartier.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: