fbpx
 
Protest istoric la Iași. Peste 30.000 de oameni  au ieșit în stradă

Protest istoric la Iași. Peste 30.000 de oameni au ieșit în stradă


Peste 30.000 de ieșeni au ieșit, duminică seara, în stradă pentru a cere demisia Guvernului, în special a ministrului Justiției, Florin Iordache, și a premierului Sorin Grindeanu. La proteste au participat oameni de toate vârstele.

 

Câteva mii de ieşeni se aflau în Piaţa Unirii, aseară, în jurul orei 18.00.a fost nevoie doar de câteva ore pentru ca numărul lor să crescă simțitor. La ora 19.00, Piața era deja arhiplină. Tineri cu mesaje împotriva PSD și a președintelui Liviu Dragnea și-au făsut repede simțită prezența.

 

 

„Linişte în ţară, Dragnea să dispară!“, „Dragnea, ia-ţi şofer la elicopter“, Drag-ne-ai-fi la puşcărie“ sau „Fetele de la Iaşi ştiu că Liviu Dragnea este un laş” sunt doar câteva dintre „urările de bine” pe care ieșenii le-au adresat liderilor social-democrați.

 

La ora 19.30, protestatarii au început de-acum tradiționalul marș pe traseul: Ștefan cel Mare – Anastasie Panu – Elena Doamna – Independenței – Piața Unirii. Coloana de manifestanți s-a mărit pe drumuri cu grupuri compacte care soseau la protest.  

 

Pe traseu s-a scandat: „Demisia, demisia!“, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă“,„Hoţii, hoții“,„PSD, ciuma roşie“, „Cine nu sare, nu vrea schimbare“.

 

 

La finalul deplasării, coloana de manifestanți se întindea de pe Bulevardul Independenţei şi până la pasajul Unirii, părţile laterale fiind ocupate aproape în întregime. S-a estimat o prezență de peste 30.000 de persoane.

La finalul protestului, în jurul orei  22.00, cei prezenți în Piața Unirii au intonat imnul naţional.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: