fbpx
 
Foto: Novinite.com Foto: Novinite.com

Doi polițiști bulgari au murit după ce un bărbat a intrat cu autobuzul plin cu migranți ilegali în maşina lor


Doi agenţi de poliţie au murit joi în Bulgaria după ce au fost loviţi de şoferul unui autobuz care transporta 48 de migranţi ilegali şi pe care îl urmăreau după ce bărbatul nu oprise la un control de securitate, transmite EFE.

Şoferul autobuzului înmatriculat în Turcia a ignorat ordinele agenţilor poliţiei de frontieră, care i-au făcut semn să oprească, în jurul orelor 02:00 GMT, în apropierea oraşului Burgas (est), potrivit secretarului adjunct din Ministerul de Interne bulgar, Stanimir Stanev.

Cei doi agenţi s-au urcat în maşina poliţiei, au început să urmărească autobuzul şi au încercat în mai multe rânduri să-l oprească, până când, într-una dintre aceste încercări, autobuzul a lovit maşina poliţiei, pe care a transformat-o într-un morman de fiare.

Procurorul regiunii Burgas, Gheorghi Cinev, a declarat la postul de radio BNR că migranţii au fost reţinuţi, dar că şoferul autobuzului a reuşit să scape, şi a numit incidentul ''un act deliberat şi conştient''.

La începutul lunii august, ministrul interimar de interne, Ivan Demerdjiev, declara că presiunea migraţiei la frontiera cu Turcia este de şase ori mai mare decât în urmă cu un an.

Guvernul bulgar a trimis încă 680 de poliţişti la frontiera cu Turcia, iar joi a anunţat că forţele de ordine vor fi întărite cu încă 300 de militari.

De la începutul anului, 7.630 de persoane au fost reţinute în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale. Majoritatea migranţilor ilegali deţinuţi sunt afgani şi sirieni care încearcă să scape de conflictele din ţările lor.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31