fbpx
 

Items filtered by date: Miercuri, 15 Noiembrie 2017

Se anunţă proces: vecinii susţin că se vor adresa instanţei pentru că imobilul va avea mai multe etaje ceea ce contrastează cu profilul zonei. Terenul a fost cumpărat de Voiculeşti în 2005, de la latifundiarul ieşean Ioan Zapodeanu.

Firma SC Wise Invest SRL, ce o are ca acţionar majoritar pe Corina Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, vrea să ridice un bloc de locuinţe pe Stradela Sf. Atanasie, mai sus de Casa Bolta Rece, vizavi de Casa Lavric. În acest sens, firma controlată de controversatul om de afaceri bucureştean a depus pe 25 octombrie, la Primăria Iaşi, documentaţia pentru aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

 

Teren cu ştaif

Firma SC Wise Invest SRL a cumpărat terenul de la latifundiarul Ioan Zapodeanu, în 2005. „Au venit la mine prin intermediul unui agent imobiliar“, îşi aminteşte Zapodeanu. Acesta achiziţionase o parte din terenul vândut familiei Voiculescu de la Therese Adela Petrescu, la numai câteva zile după ce aceasta din urmă a primit hotărârea instanţei prin care era pusă în proprietate. Pentru acest teren, dar şi pentru construcţiile de pe acesta, Therese Petrescu (urmaşă a lui N.A. Bogdan, fost rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”) se judecase timp de mai mulţi ani.

În 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Atunci, familia mogulului media a decis să vândă terenul. Astfel, timp de câteva luni, aceasta a postat pe mai multe site-uri anunţul prin care doreau să înstrăineze cei 2.300 mp la preţul de 621.000 euro, adică 270 euro/mp, fără TVA. Cum nimeni nu s-a arătat interesat de achiziţionarea acestuia, imobilul a rămas în proprietatea familiei.

 

Suntem de la Antena1”

Între timp, planurile pentru acest teren s-au schimbat. Firma Wise Invest a decis anul trecut să construiască un bloc. În acest sens, mai multe persoane de la Grupul Intact s-au deplasat toamna trecută la Iaşi pentru a verifica în ce stare este terenul pe care se aflau o casă veche, nişte magazii şi nişte beciuri.

Au venit cu nişte ingineri şi l-au măsurat. Pentru nici jumătate de metru au pus o familie să-şi mute tot gardul. Ne-au spus că sunt de la Antena 1 şi că familia Voiculescu intenţionează să construiască acolo un bloc“, spune Silvia Ungureanu, unul dintre proprietarii unei case învecinate.

Anterior, în 2014, firma ceruse evacuarea a trei familii, Silvia Ungureanu, Ştefan Pascenco şi Florin Palade. „Fiecare am avut magazie pe terenul ce aparţine acum familiei Voiculescu. Au minţit în instanţă că magaziile sunt din lemn, când ele erau din cărămidă. Mai aveam plantate nişte roşii pe o bucăţică de teren. În 2014, după ce familia Voiculescu a cerut evacuarea, au venit şi au dărâmat toate magaziile“, zice Silvia Ungureanu.

Informaţia este confirmată şi de Florin Palade: „ Noi doar depozitam diverse lucruri în magaziile pe care le-au dărâmat după ce au cerut evacuarea noastră.“

 

Dacă fac bloc, ne-au terminat“

Oamenii care locuiesc la casele învecinate se declară extrem de nemulţumiţi de intenţia familia Voiculescu de a construi în acea zonă un bloc. „Dacă fac bloc, ne-au terminat. Ne vom adresa instanţei. Nu se poate să primească PUZ pentru un bloc la numai câţiva metri de casele noastre. În zonă, construcţiile au maxim un etaj plus mansardă. Dacă ei fac bloc aici nu o să mai vedem soarele. În plus, dreptul nostru de servitute este încălcat flagrant. Dacă, Doamne fereşte!, ia foc ceva, murim de vii pentru că maşinile de pompieri nu au pe unde să intre. Accesul nostru la stradă este de cel mult un metru şi jumătate“, zice Florin Palade, proprietarul unei alte case situate în vecinătate.

Nici Zapodeanu nu pare încântat de ideea construirii un bloc. „Eu mai am un teren lângă cel vândut familiei Voiculescu. Pe mine, în calitate de vecin, nu m-au înştiinţat“, susţine Zapodeanu.

 

REPORTER DE IAŞI a încercat să prezinte şi punctul de vedere al familiei Voiculescu, însă niciunul dintre membrii familiei nu a putut fi contactat.

Voiculescu a aflat că la Iaşi cererea de apartamente e mai mare decât oferta

 

Firmă numai pe pierderi

Firma SC Wise Invest SRL Bucureşti merge în pierdere de câţiva ani. Din 2008, are cifră de afaceri zero, cifra datoriilor crescând de la 12 milioane lei în 2008 la peste 20 de milioane de lei în 2016. Asta în condiţiile în care în 2004, firma familiei Voiculescu a înregistrat un profit de un milion de lei, în 2006 a avut un profit de peste şapte milioane de lei, iar în 2007 aproape două milioane de lei.

După intrarea la închisoare a capului, averea familiei Voiculescu s-a diminuat dramatic. Astfel, potrivit ziarului Capital, Voiculescu avea o avere de 1,1 miliarde de euro în 2010, suma scăzând la puţin peste 150 de milioane de euro în 2016.

Terenuri şi la Bacău

Firma familiei Voiculescu deţine terenuri şi în alt judeţ din Moldova, la Bacău. Astfel, în martie 2006, WISE Invest a cumpărat un teren de 840 metri pătraţi aproape de centrul oraşului, pe strada I.S. Sturza nr. 35. În iunie 2007, firma a mai luat un teren de peste 830 metri pătraţi pe strada Banca Naţională nr. 6. În august 2007, a achiziţionat un teren de 740 metri pătraţi situat pe Calea Moldovei nr. 2 bis, pentru ca în noiembrie 2007 să cumpere un teren de 7.300 metri pătraţi situat la adresa Ştefan cel Mare nr. 56, în vecinătatea Arena Mall.

Pentru terenul situat pe Calea Moldovei nr. 2 bis, familia Voiculescu a obţinut chiar un PUZ de construcţie pentru un bloc de cinci niveluri, în 2008, însă proiectul nu a mai fost dus până la capăt.

 


Publicat in Slideshow HOMEPAGE
Alin Cervatiuc a fost angajat fără concurs, prin transfer. Postul inițial: muncitor necalificat. Acum are birou în aceeași cameră cu Directorul Administrativ al Primăriei și toată ziua postează știri cu realizările Primăriei sau fake-news pe Facebook.. Misiunea lui nu are legătură cu interesul public.  Cervatiuc face parte din sistemul paralel de angajări din Primărie, recent fiind adusă, tot prin transfer, și văduva lui Daniel Minciună.

 

Mihai Chirica plătește un troll din bani publici care face audiență pe Facebook din fake-news, punând apoi această audiență la picioarele propagandei primarului. Alin Cervatiuc, tehnolog online auto-didact, care n-are nici Bac-ul luat și a făcut foarte târziu un liceu la seral, e un instrument de propagandă plătit din banii ieșenilor, pripășindu-se în biroul șefului de la Serviciul Administrativ. Mihai Chirica îl folosește, dar nu-l plătește din buzunarul propriu.

 


Publicat in Slideshow HOMEPAGE

Postările „Ţiganul nostru mult iubit” şi „Ea e dracu!” i-ar putea lăsa pe doi tineri fără 10.000 de lei. Judecătoria Iaşi i-a obligat să plătească daune morale pentru jignirile aduse patronilor unei firme de transport. Scandalul din Popricani ar fi început după ce Micedu Company ar fi mărit preţurile la abonamentele de transport public.

Scandalul din comuna de lângă Iaşi a început în luna februarie 2016, când mai multe persoane au postat pe grupul de pe Facebook „Eşti din Popricani dacă...” comentarii la adresa Marianei şi a lui Constantin Dinte, administratorii SC Micedu Company. Firma, care efectuează transport de persoane pe ruta Iaşi-Popricani, ar fi mărit în acea perioadă preţul la abonamente, ceea ce a dus şi la proteste ale localnicilor în faţa Primăriei. Trei dintre persoanele care şi-ar fi spus „of-ul” pe grupul de pe pagina de socializare au fost date în judecată, ulterior, de familia Dinte, care a cerut despăgubiri morale de 100.000 de lei, retragerea comentariilor şi publicarea de către pârâţi a dispozitivului hotărârii într-un ziar local.

 

Comentarii defăimătoare

Reclamanţii s-au plâns judecătorilor că Emilian Oprea, moderator al grupului, ar fi publicat poza în care apare un angajat al societăţii acestora într-o „ipostază nedemnă” însoţită de comentariul „ţiganul nostru mult iubit domnul Dinte”. Pe de altă parte, Magdalena Caracaş ar fi postat pe acelaşi grup o fotografie cu Mariana Dinte şi fiul ei minor însoţită de comentariul „Ea e dracu!”. Ilie Spînu a fost reclamat că s-ar fi referit la patronul Micedu folosind sintagma „ca de la escroc la escroc”.

Reclamanţii arată că aceste comentarii denigratoare, captările neautorizate de fotografii personale, atribuirea unor fotografii trucate în mod insultător aduc atingere dreptului lor la imagine şi fac parte dintr-o campanie de defăimare care a continuat şi în presa locală (…)”, se arată în hotărârea Judecătoriei Iaşi, prima instanţă care a judecat acest caz.

 

Daune prea mari”

Oprea a motivat în faţa instanţei că şi-a spus părerea cu privire la scumpirea abonamentului de transport de către Micedu Company, a invocat libertatea de exprimare şi faptul că reclamanţii nu au dovedit că li s-a creat un prejudiciu. Pe de altă parte, Magdalena Caracaş a recunoscut că ea a postat poza şi comentariul, dar a arătat că daunele solicitate de familia Dinte sunt nejustificat de mari.

Judecătoria Iaşi a decis ca Oprea şi Caracaş să le plătească soţilor Dinte câte 5.000 de lei daune morale şi să retracteze de pe grupul de Facebook „Eşti din Popricani dacă....” comentariile făcute la adresa reclamanţilor. Postările au fost şterse între timp.

Judecătorul a motivat că fotografiile şi comentariile postate de cei doi tineri nu privesc „interesul general al comunităţii din Popricani”, iar demnitatea celor doi patroni a fost afectată. „Comentariile şi pozele publicate de cǎtre pârâţi au putut fi vizualizate de membri grupului şi au dat naştere, la rândul lor, altor comentarii din partea acestora. Astfel, o mare parte dintre clienţii societǎţii administrate de cǎtre reclamanţi au vǎzut publicaţiile pârâţilor, precum şi angajaţii societăţii administrate de reclamanţi, aspect ce reiese din declaraţia martorului C.D. A fost afectată astfel atât demnitatea reclamanţilor faţă de membrii comunităţii în care trăiesc, cât şi faţă de proprii angajaţi”, se arată în motivarea Judecătoriei.

 

Judecător: „Trebuia să cenzureze comentariile”

Instanţa a considerat că în fotografia postată de Emilian Oprea nu apare Constantin Dinte, totuşi „a fost prezentatǎ ca înfǎţişându-l pe acesta într-o manierǎ denigratoare”, iar Caracaş a folosit, fără acordul reclamanţilor, imaginea copilului lor minor, „însoţită de un comentariu injurios la adresa mamei lui”. Mai mult, în calitate de administrator, Oprea ar fi avut obligaţia să cenzureze comentariile rasiste şi să nu contribuie „prin publicarea unor astfel de comentarii la cauzarea unui prejudiciu moral reclamanţilor”

Prin conţinutul comentariilor jignitoare formulate la adresa reclamanţilor, prin fotografiile publicate, pârâţii au depăşit limitele libertăţii de exprimare şi au încǎlcat dreptul la viaţǎ privatǎ al reclamanţilor”, a concluzionat instanţa.

Magistraţii au respins însă acţiunea cu privire la Ilie Spînu, pentru că nu a fost dovedit faptul că un comentariu făcut de acesta l-ar fi vizat pe patronul Micedu Company.

Procesul urmează să fie reluat la Tribunalul Iaşi, după ce decizia Judecătoriei a fost atacată de ambele părţi. „Am contestat decizia instanţei. Am cerut daune”, a spus Constantin Dinte, contactat de REPORTER DE IAŞI. Oprea nu a putut fi contactat.

Facebook a ajuns în atenţia Curţii Supreme din România

Pagina de Facebook, spaţiu public

Potrivit unei hotărâri din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, profilul personal de Facebook constituie spaţiu public şi nu privat, chiar dacă este accesibil unui număr restrâns de persoane. Hotărârea a fost dată într-un dosar în care un fost director din Prefectura Mureş a contestat sancţiunea de 1.000 de lei primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru o postare făcută pe pagina sa personală de pe contul său de socializare. Anterior, în ianuarie 2013, Curtea de Apel Târgu Mureş luase aceeaşi decizie. „Reţeaua de socializare Facebook nu poate echivala, sub aspectul controlului mesajelor difuzate, cu o căsuţă poştală electronică. Profilul său personal pe Facebook chiar dacă este accesibil doar prietenilor, adică unui grup restrâns de persoane, tot public este, oricare dintre <<prieteni>> putând distribui informaţiile postate de titularul paginii, aspecte pe care reclamantul le cunoştea", se arăta în decizia pronunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş, care a fost ulterior contestată, fără succes, de fostul director.

 

Având în vedere că este un proces pe rol, nefinalizat, nu doresc să comentez în acest moment”

Magdalena Caracaş

 


Publicat in Slideshow HOMEPAGE

De la tribuna Camerei Deputaților, parlamentarul ieșean Costel Alexe (PNL) i-a spus sarcastic președintelui camerei inferioare a Parlamentului, Liviu Dragnea, că speră să fie ultima oară când i se adresează. În discursul său, liberalul îi cere liderului PSD demisia din Parlament, afirmând că aceasta nu este victima niciunei conspirații, politice, juridice sau a agenturilor străine, fiind doar „victima propriei lăcomii”. 

Costel Alexe spune că nu este posibil ca al treilea om în stat, președintele Camerei Deputaților, să fie la al treilea dosar penal și să nu facă un pas în spate. Ieșeanul îi cere lui Liviu Dragnea să plece din politică: „Nu faceți cinste României!”. 

Iată discursul integral al deputatului de Iași Costel Alexe:

„Domnule preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, 

Vă mărturisesc că îmi doresc să fie pentru ultima dată când mă adresez cu această formulare către domnia voastră! Spun asta pentru că atât eu, cât şi alţi colegi din Camera Deputaţilor v-am cerut în nenumărate rânduri să faceţi un pas în spate, să nu transferaţi ruşinea personală asupra unei instituţii deja zdruncinată de acţiunile PSD, care de fiecare dată a făcut scut în jurul penalilor şi a respins cererile de urmărire penală şi astfel posibilitatea ca justiţia să îşi urmeze cursul!

Se împlineşte un an de când, sistematic şi neobosit, încercaţi direct şi prin diverşi interpuşi să acaparaţi instituţiile anticorupţie şi mai ales să puneţi justiţia sub controlul politic al PSD. Fără o minimă demnitate, dând dovadă de o cruntă iresponsabilitate, aţi ales să fugiţi ca un laş de răspundere şi să jucaţi cartea victimei politice. Ați fi avut ocazia să demonstrați că sunteți un om nevinovat, așa cum susțineți, să lasaţi justiția să își vadă de treabă, iar țara ar fi dus-o mai bine. Nu sunteţi victima agenturilor străine, cum tendenţios încercaţi să induceţi opiniei publice. Nu sunteţi nici victima adversarilor politici şi mai mult ca sigur nu sunteţi victima procurorilor în fel de fel de scenarii închipuite şi sugerate de consultanţii dumneavoastră!

Stiţi prea bine, domnule Liviu Dragnea, că sunteţi victima propriei lăcomii şi mai ales sunteţi autorul celui mai mare şi evident jaf de după anii 2000 şi fără remuşcări v-aţi permis să ţineţi în subdezvoltare un judeţ, aţi prăduit Teleormanul şi apoi v-aţi extins „operaţiunile” la nivelul întregii ţări. Asemenea unui cangrene v-aţi extins conexiunele oneroase uzitând de pârghiile politice şi funcţiile administrative! Nu sunteţi o victimă, domnule Dragnea, ci sunteţi un agresor care se întoarce constant la locul faptei pentru a repeta infracţiunea şi a colecta prejudiciul! E ruşinos că al 3 lea demnitar în statul român are deja trei dosare penale şi nimeni din PSD nu are o minimă decenţă să vă ceară să vă retrageţi, pentru că acest circ dăunează imaginii României în raport cu partenerii externi!

Aţi reuşit să intraţi într-o galerie selectă, a preşedinţilor PSD care colecţionează capete de acuzare pe bandă rulantă! Deşi nu mai era nevoie de confirmări, sunteţi dovada că PSD rămâne un partid nereformat, anchilozat în trecut, refractar şi cu mesaj antieuropean. Este clar că epoca lui Adrian Năstase, continuată de Victor Ponta, a fost perfecţionată de Liviu Dragnea!

            Nu faceţi cinste României! Nu faceţi cinste funcţiei de Preşedinte al Camerei Deputaţilor! Nu faceţi cinste românilor care v-au învestit cu încredere şi acum se simt trădaţi! Nu faceţi cinste nici colegilor dumneavoastră, oameni de bună credinţă: profesori, doctori, avocaţi, academicieni, pe care în repetate rânduri i-aţi umilit  şi forţat să vă facă jocul politic!

            Pentru toate acestea vă solicit public demisia, domnule Liviu Dragnea!”


Publicat in Actualitate

Joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 17.00, în sălile Chopin și Vivaldi de la Congress Hall Palas se desfășoară conferința „Ctitori de fapte bune”, organizată de Asociația Aktis. Evenimentul are scop caritabil, fiind dedicat susținerii copiilor din mediul rural.

 Conferința „Ctitori de fapte bune” reunește cinci invitați speciali ai Asociației Aktis. Melania  Medeleanu (Președinte Asociația MagiCAMP), Liana Stanciu (prezentator radio și TV), Felix Pătrășcanu (Fondator şi Managing Partner FAN Courier), Doina Cepalis (CEO Te-Rox Prod) și Bogdan Tanasă (CasaShare) vor discuta despre proiectele lor, activitatea în cadrul asociațiilor pe care le coordonează și bucuria de a face fapte bune.

 Conferința are ca scop informarea publicului ieșean cu privire la eforturile existente pentru susținerea comunităților defavorizate și importanța inițiativelor bune. Participarea la eveniment se face doar pe bază de bilet sau invitație, prețul acestuia fiind de 30 lei. Biletele pot fi achiziționate din Palas Mall, de la insula amenajată lângă Centrul Info din zona Subway. Toți banii strânși din vânzarea biletelor vor fi folosiți pentru campania „Ghetuțe călduțe", dedicată copiilor din mediul rural, cu rezultate deosebite la învățătură.

 „Până acum, am organizat cu Aktis campanii de dimensiuni mici și medii, cu scopul de a ajuta copii din mediile defavorizate. Conferința Ctitori de fapte bune este un eveniment diferit, în sensul că își propune să strângă la un loc oameni cu dorința de a face bine și să prezinte poveștile unor oameni inspiraționali care fac o diferență prin activitatea pe care o desfășoară. Mai mult decât atât, prin participarea la conferință, invitații noștri susțin și campania Ghetuțe călduțe, o inițiativă specială pentru noi. Cu susținerea potrivită, sperăm ca inițiativele noastre să ia amploare și să putem ajunge să implementăm chiar și un program de burse, pentru a ajuta mai mulți copii să meargă la liceu și la facultate”, a spus Alex Baciu, Președintele Aktis, ONG-ul ieșean care a desfășurat 12 campanii pentru peste 4.000 de copii defavorizați din mediul rural.

 Campania „Ghetuțe călduțe” va avea loc în luna decembrie 2017 și își propune să ajungă la un număr de 800 copii cu rezultate bune și foarte bune la învățătură din satele din județele Iași, Vaslui și Botoșani, pentru a le oferi acestora o pereche de ghetuțe noi și un cadou dulce.

 Mai multe informații despre conferință și activitatea Aktis puteți găsi pe pagina de Facebook a asociației (facebook.com/SuntAktis/).


Publicat in Actualitate

Rezultatele Antibiotice în primele 9 luni ale anului 2017 arată o valoare a veniturilor din vânzări de 234,2 mil. lei, în creştere cu 4% față de valoarea estimată în Bugetul de venituri și cheltuieli și cu 3% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, când a înregistrat o valoare de 227.3 mil. lei.

Totodată, profitul net a înregistrat valoarea de 20,24 mil. lei, în creştere cu 37% comparativ cu valoarea bugetată și cu 14% față de primele 9 luni ale anului 2016.

În perioada analizată valoarea taxei clawback a crescut cu 32% față de primele 9 luni ale anului 2016, diminuând profitul.

 

Politica de gestionare a costurilor companiei a determinat ca an de an Antibiotice să-şi mențină gradul de îndatorare în limitele trendului istoric al societății din ultimii ani, astfel că în primele 9 luni ale anului 2017 acesta a fost de 27,65%.

 

“Principalii indicatori de performanță din primele 9 luni ale acestui an evidențiază echilibrul financiar și preocuparea continuă pentru eficiența afacerii. Aceste rezultate obţinute s-au datorat atât politicii de a ne extinde portofoliul, dar şi orientării spre consolidarea businessului pe piețele externe unde gradul de rentabilitate este în creştere, valoarea exportului ajungând să reprezinte 31% din venituri, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

 

Performanțe pe piața internă

  • Antibiotice își menține statutul de lider pe segmentul vânzărilor de generice către spitale

Pe piaţa internă, compania Antibiotice continuă să fie pe primul loc pe piaţa medicementelor generice vândute în spitalele din România, cu o cotă de piaţă de 17,6%, fiind cel mai important furnizor pentru produsele din clasa antiinfecţioase.

 

  • Antibiotice își menține statutul de lider cantitativ pe formele farmaceutice unguente, supozitoare și pulberi sterile injectabile

 

Compania Antibiotice își menține statutul de lider din punct de vedere al unităților valorificate pe segmentul unguente cu o cotă de piață de 26,7%, supozitoare cu o cotă de piață de 40,2% și pulberi sterile injectabile cu o cotă de piață de 74,5%.

  • Vânzările din farmacii și spitale în creștere cu 6,8%

Vânzările din farmacii și spitale (sell out) au generat o creștere valorică de 6,8%, ajungând la 236 mil. lei. Segmentul farmacii Retail, cu o pondere de 75% din valoarea totală, înregistrează o creștere cu 7.2% ajungând la valoarea de 177,2 milioane lei. Segmentul Hospital, cu o pondere de 25% din valoarea totală, a ajuns la 58,8 mil. lei în creștere de 5,4% comparativ cu primele 9 luni din 2016.

Astfel, Antibiotice își menține locul 4 în rândul producătorilor de medicamente generice cu prescripție medicală și medicamente fără prescripție medicală (OTC), cu o cotă de piață de 5,4%.

 

  • Creștere cu 35% a portofoliului de medicamente fără prescripție medicală (OTC)

 

Antibiotice a dezvoltat în ultimii ani un portofoliu de medicamente fără prescripție medicală (OTC) care în perioada ianuarie-septembrie 2017 a înregistrat o creștere de 35%, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, superior ritmului înregistrat de piața totală de profil (+20%).

Portofoliul de OTC-ri a companiei situează Antibiotice pe locul 14 din 213 companii care activează pe piața medicamentelor OTC din România, ajungând să dețină o pondere de 20% din cifra de afaceri a companiei (9 luni 2017).

Totodată, gama de suplimente alimentare s-a dezvoltat continuu în ultimii ani,  produsele ajungând pe locuri fruntașe în vânzări pe piața internă:

-Soriso®, supliment alimentar din categoria produselor antistres, ocupă primul loc în consumul din România la această categorie, cu o cotă de piață de 37,7%, în al doilea an de vânzare;

-Equilibra®, combinație optimă de magneziu și vitamina B6, ocupă locul trei în preferințele românilor, dintr-o varietate de 38 produse din aceeași categorie (13% cotă de piață);

-Fluxiv®, un alt supliment alimentar cu rol în menținerea sănătății circulației vasculare, ocupă locul al treilea în consum pe piața internă(6,7% cotă de piață), dintr-un număr de 26 de produse concurente, fiind lansat în anul 2016;

-Silithor®, supliment alimentar hepatoprotector, ocupă locul șapte în consum dintr-un numar de 55 de produse existente pe piață, cu o cotă de piață de 4,8%.

Performanțe pe piața externă

  • Exporturile Antibiotice - 26% creștere în primele 9 luni 2017 - Veniturile din vânzările obținute pe pieţele externe în primele 9 luni ale anului 2017 au crescut cu 26% față de aceeași perioadă a anului anterior, ajungând la valoarea de 91,7 mil. lei. Principalele destinații ale produselor Antibiotice au fost Asia, America de Nord și Europa, vânzările în aceste zone reprezentând aproximativ 80% din totalul vânzărilor realizate.
  • Vânzări cu 45% mai mari pe piața Statelor Unite ale Americii - Pe piața S.U.A., o piață puternic reglementată, creșterea realizată în primele 9 luni ale anului 2017 a fost de 45% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, fiind generată atât de vanzări mai mari de produse finite injectabile cât și de substanța activă Nistatină. În acest an, Antibiotice a primit inspecția US FDA pentru fluxurile de fabricație a produselor injectabile preparate aseptic și a Nistatinei. În urma inspecției a fost primit de la US FDA raportul final prin care s-a cerificat faptul că fluxurile de fabricație respective sunt compliante cu cerințele impuse de FDA. Acest lucru permite comercializarea în continuare a acestor produse pe piața SUA.

 

  • Creștere cu 70% a vânzărilor în Rusia &CSI - Exporturile din zona Rusia & C.S.I. au crescut cu 70% în special datorită creșterilor înregistrate pentru exporturile de produse cardiovasculare, antiinfecțioase injectabile și supozitoare. Piața Ucrainei este o piață pentru care a fost analizată oportunitatea deschiderii unei reprezentanțe având în vedere potențialul ridicat al acestei piețe și obiceiurile de consum apropiate de portofoliul companiei Antibiotice. Pe piața Ucrainei, Antibiotice a înregistrat două noi produse în primele 9 luni 2017.

 

  • Exporturi cu 16% mai mari în Vietnam - În Asia de Sud-Est, exporturile realizate în primele 9 luni ale anului sunt cu 16% mai mari decât perioada de referință din anul 2016. Creșterea se datorează vânzărilor mai mari de produse finite în Vietnam, în special a celor din clasa Antiinfecțioase, clasă pentru care Antibiotice a obținut în anul 2017 autorizații de punere pe piață pentru două noi produse pe lângă cele 12 produse deja înregistrate. Până la sfârșitul anului 2020, Antibiotice își propune să înregistreze înca 20 de produse pe această piață.

Vânzări mai mari în Vietnam au fost posibile și prin aportul Reprezentanței Antibiotice în această țară, care  a deschis noi oportunități de dezvoltare. În perspectiva anilor următori, Antibiotice vizează înregistrarea și valorificarea portofoliului din Vietnam și pe alte piețe din zona Asiei de Sud Est precum Filipine, Hong Kong, Taiwan, unde compania are negocieri în derulare cu parteneri din aceste tări.

 

Persoanele interesate de informaţii suplimentare pot consulta Raportul Administratorilor ianuarie-septembrie 2017, pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (iris.bvb.ro), la Autoritatea de Supraveghere Financiară  (www.asfromania.ro) sau pe pagina web a companiei Antibiotice SA (www.antibiotice.ro), secţiunea Investitori – Informații acționari- Informații financiare/2017, 9 luni.

 

 


Publicat in Actualitate

Consilierul local Etienne Ignat a depus un proiect de hotărâre privind înscrierea​ ​Municipiului​ ​Iaşi​ ​în​ ​programul​ ​Waze​ ​Connected​ ​Citizens​ ​(CCP). În municipiul Iași, 90 de intersecții se află în proces de integrare într-un sistem UTC (Urban Trafic Control). Cu toate acestea, există multe intersecţii importante în Iaşi care trebuie îmbunătățite, atât prin optimizarea programelor de semaforizare, cât și prin introducerea de semaforizări, pentru a evita accidentele și ambuteiajele din trafic.

Peste 13.000 de mașini au fost înmatriculate la Iași de la începutul anului. În județul Iași, parcul auto are peste 160.000 de autoturisme. La nivelul Municipiului Iaşi în anul 2017 valoarea indicelui de motorizare a fost de 335 autoturisme la 1000 de locuitori, prognoza pentru anul 2030 estimând o valoare medie de 417 autoturisme la 1000 de locuitori. 

„Primăria Municipiului Iaşi, în calitate de administrator al domeniului public, inclusiv al străzilor de pe raza municipiului Iaşi, este obligată să asigure servicii publice de calitate pentru ieșeni. Programul Connected Citizens (CCP) este unul dintre exemplele pozitive care ar putea ajuta comunitatea și traficul local din acest punct de vedere. Practic, CCP este un schimb gratuit de date cu două sensuri, ce permite factorilor decizionali ai autorităților locale municipale să obțină un impact comunitar concret”, declară consilierul local Etienne Ignat.

Înscrierea municipiului Iași în programul Waze Connected Citizens oferă următoarele​ ​beneficii:
- Primăria Municipiului Iași poate furniza tuturor utilizatorilor aplicației Waze informații în timp real din trafic;
- Primăria Municipiului Iași poate prelua fluxul de date de la Waze pe care să-l conecteze cu Sistemul de management al traficului, pentru a evita aglomerarea intersecțiilor.
- Fluxul de date Waze (API Waze, XML localizat sau JSON GeoRSS) pune datele sale la dispoziția partenerilor pentru a le utiliza în mod gratuit, fiind actualizat la fiecare 2 minute. Datele pot fi utilizate pentru informații în timp real și pot fi agregate pentru analiză.

Waze a fost creat pe considerentul ​că toți lucrăm împreună. ​Un program pilot a fost demarat în orașul Rio de Janeiro aratând că poate ajuta autoritățile locale și guvernamentale într-o determinare mai bună a condițiilor de trafic în timp real și interacțiunea lor cu acestea, indiferent de populație sau localizare.


Publicat in Actualitate