fbpx
 

Items filtered by date: Luni, 27 Noiembrie 2017

Înfiinţată în 2009, Pro Life Clinics este, de câţiva ani, “vicecampioana” decontărilor achitate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi pentru consultaţii medicale. Numai în acest an, firma Marianei Rotariu va primi de la Casa de Asigurări circa 2,4 milioane lei ceea ce reprezintă două treimi din cifra de afaceri pe 2016. Un procent pentru care crapă de invidie jucătorii mari de pe piaţa locală, fie spitale de stat, fie branduri gen Arcadia sau Medlife.

În doar câţiva ani a ajuns să se bată cu marile spitale de stat şi private din Iaşi: firma Pro Life Clinics SRL ocupă de mai mult timp locul al doilea la capitolul decontări consultaţii medicale. Lider este Spitalul „Sf. Spiridon“, care încasează lunar de la Casa Judeţeană de Asigurări (CJAS) între 350.000 şi 400.000 de lei. Pro Life Clinics a ajuns la circa 200.000 de lei pe lună, cu mult peste spitale mari de stat. Afacerea Prolife este condusă de Mariana Rotariu, o fostă asistentă, în prezent medic kinetoterapeut şi asistent universitar la Universitatea de Medicină.

 

Pacienți cu venituri mici şi medii“

Patroana spune că una dintre explicaţiile pentru sumele mari primite de la CJAS Iaşi ar fi aceea că Pro Life Clinics se adresează unei pături sociale destul de consistente la noi. „Ne adresăm pacienţilor cu venituri mici şi medii. Nu avem coplată, iar pacienţii s-au fidelizat. Avem un ambulatoriu de volum, nu de preţ. Am mers într-o zonă socială şi, chiar dacă pentru o consultaţie primim puţin peste 20 de lei, noi mizăm pe numărul mare de pacienţi care ni se adresează. Lunar, avem aproximativ 3.000-3.500 de pacienţi“, explică Mariana Rotariu.

În plus, doctorul kinetoterapeut susţine că a reuşit să strângă o echipă de medici care lucrează, în marea lor majoritate, doar la clinica sa: „Am început în 2009, când, împreună cu cinci medici care nu mai puteau face contract cu Casa, am decis să înfiinţăm Pro Life Clinics. Acum, dintre cei 36 de medici, 26 lucrează doar la mine. În total, am 70 de angajaţi. Eu îi plătesc procentual şi atunci şi ei sunt cointeresaţi.“

 

Punct de lucru la Penitenciar

Pe lângă punctul de lucru situat pe strada Anastasie Panu, unde are 12 cabinete, Pro Life Clinics are mai multe puncte de lucru. „Avem unul la Penitenciar, de şase ani. La solicitarea celor de acolo, am decis să deschidem punct de lucru oficial şi evaluat. Acolo asigurăm asistenţă pentru aproximativ 1.500 de persoane. Nu primim niciun ban de la Penitenciar, ci doar decontările de la Casă. În urmă cu doi ani, am deschis un punct de lucru la Răducăneni, în curtea Centrului Medico-social, unde adresabilitatea este fabuloasă. Acolo avem patru cabinete şi două saloane, dar ne vin pacienţi şi din Vaslui şi Huşi. Merg medici de la noi, din diverse specialităţi, timp de câteva zile pe săptămână. Un alt punct de lucru îl avem la Centrul de Pregătire pentru o Viaţă Independentă a Persoanelor cu Handicap «REVIS» Hârlău, pacienţi de care nu dorea nimeni să aibă grijă. Şi mai avem un punct de lucru la Centrul Social de tip Rezidenţial Galata“, enumeră Rotariu.

Având în vedere tipul de pacient căruia i se adresează Pro Life Clinics, principalul concurent pe piaţa ieşeană este Spitalul „Providenţa“. „Nu m-am luptat niciodată cu cei din jur şi nu văd pe nimeni concurent. Principalul concurent pentru noi este Spitalul «Providenţa», dar la ce finanţare are, nu ne putem bate cu el“, zice Rotariu.

 

Şerban era să-i cumpere afacerea

Rezultatele obţinute de Pro Life Clinics au atras atenţia mai multor jucători de pe piaţa medicală din Iaşi. Astfel, după câteva tatonări, medicul Iulian Şerban şi-a manifestat intenţia de a cumpăra firma condusă de Rotariu. Acesta a dat jumătate din sumă, însă totul a căzut după ce au intervenit mai multe amânări privind restul banilor. Rotariu i-a dat banii înapoi lui Şerban şi a rămas să conducă Pro Life Clinics. Acest episod i-a atras medicului kinetoterapeut pe lângă eticheta de „omul lui Şerban“ şi unele reacţii din partea unor persoane influente din sistem care nu-l au la suflet pe fostul şef al CJAS.

Şerban recunoaşte interesul pentru Pro Life Clinics, dar susţine că nu are banii necesari pentru a cumpăra această afacere: „Este una dintre firmele care merge bine şi normal că m-a interesat, dar pentru a o lua trebuie să am şi banii necesari.“

 

Interes din partea Medlife

Un alt nume cu care a fost asociată afacerea Pro Life Clinics este cel al lui Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătăţii şi şef al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. „Mă ştiu cu domnul Cepoi, dar el nu are nicio implicare la noi“, spune Mariana Rotariu.

De ceva timp, în mediul sanitar ieşean se vorbeşte despre dorinţa de implicare la Pro Life Clinics a unui mare jucător de pe piaţa austriacă, dar şi despre interesul celor de la Medlife. „Sunt în relaţii foarte bune cu cei de la Medlife, cu care am colaborat foarte bine în mai multe rânduri. Nu ascund faptul că am purtat nişte discuţii cu ei privind implicarea lor la Pro Life Clinics, dar nu avem încă nimic concret“, afirmă Rotariu.

 

Amendată de Casă de două ori

În perioada când director al CJAS Iaşi era Robert Dâncă, Pro Life Clinics a fost amendată cu 135.000 lei, respectiv 17.000 lei. Rotariu a pus aceste amenzi pe seama medicilor care nu au întocmit cum trebuie anumite acte.

Surse din mediul medical susţin că totul ar fi fost o răzbunare din partea şefului de atunci al CJAS Iaşi din cauza apropierii dintre Rotariu şi predecsorul său, Iulian Şerban. Robert Dâncă, în prezent manager al Maternităţii „Cuza Vodă“ a negat aceste informaţii: „Toate controalele făcute şi toate amenzile date în perioada în care eu am fost director la Casă s-au făcut bazându-se pe un temei legal. Sunt nişte speculaţii greşite şi atât. Eu nu am şi nici nu am avut vreodată ceva cu Pro Life Clinics sau cu doamna Mariana Rotariu.“

Absolventă a Colegiului Naţional de Apărare

Într-un domeniu dominat de branduri cunoscute pe plan naţional, cu investiţii de milioane de euro şi nume mari pe lista medicilor disponibili, Rotariu este un personaj relativ necunoscut. Timp de două luni, în 2015, Mariana Rotariu a făcut parte din Consiliul de Administraţie al CJAS Neamţ. „Eram membru PALMED (organizaţie ce susţine furnizorii privaţi de servicii medicale din România), care conform legii, făceau parte din UGIR (asociaţie a oamenilor de afaceri n.r.) şi îşi delegau oameni în consiliile de administraţie ale CJAS. Am renunţat repede şi pe urmă am ieşit şi din PALMED, unde eram membră din 2006“, explică Rotariu.

A urmat un curs de şase luni la Colegiul Naţional de Apărare, unde a fost colegă cu Cătălin Moroşan. „Fiind evaluator la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, am avut recomandare din partea preşedintelui Vasile Cepoi. Ulterior, m-am înscris în fundaţie şi am creat prima sucursală a Fundaţiei Colegiului Naţional de Apărare, prin intermediul căreia organizăm mai multe activităţi“, precizează Mariana Rotariu.

Absolvirea acestui colegiu este privită în mediul politic ca un “must” necesar accederii la o funcţie sau resurse.

 

Pro Life Clinics este situat între fostul Hotel Europa şi sediul judeţean al BRD

77% din bani, la salarii

În 2016, firma Marianei Rotariu a primit de la CJAS Iaşi suma de 1,92 milioane lei, Şi în anii anteriori, suma s-a apropiat de două milioane de lei, dar în 2017 se va situa în jurul a 2,4 milioane lei.

Potrivit Ministerului de Finanţe, Pro Life Clinics a avut în 2016 o cifră de afaceri de 3,6 milioane lei, iar profitul net a fost de aproape 200.000 de lei. Cu un an în urmă, cifra de afaceri fusese de 2,90 milioane lei, iar profitul de circa 65.000 de lei. Diferenţa mare dintre cele două sume este explicată de Mariana Rotariu: „Nu fac asta ca să mă îmbogăţesc. Mare parte din banii încasaţi merg în salarii, aproximativ 77%.“

Topul decontărilor pentru consultaţii în judeţul Iaşi (septembrie 2017)

Spitalul “Sf. Spiridon” 395.720,75 lei

Prolife Clinics 204.736,73 lei

Mitropolia Moldovei – Providenţa 189.674,83 lei

Spitalul Municipal Paşcani 111.735,4 lei

Institutul Regional de Oncologie 104.912,85 lei

Clinica Equilibrium 90.514,25 lei

Spitalul Clinic CF Iaşi 82.392,55 lei

Suma totală decontată: 3,79 milioane lei către 179 de contractanţi.

E normal să fie pe locul al doilea la decontări atâta timp cât are un număr mare de medici angajaţi şi mai multe puncte de lucru.“

Medic Iulian Şerban, fost preşedinte CJAS Iaşi


Publicat in Slideshow HOMEPAGE

Executivul va aproba în şedinţa din această săptămână Hotărârea de Guvern prin care salariul minim va fi majorat la 1.900 de lei, a susţinut, luni, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Cu prilejul unor declaraţii de presă, ea a fost întrebată dacă Guvernul va aproba măsura în şedinţa programată săptămâna aceasta.

‘Da, obligatoriu. În acelaşi timp cu bugetul, vom avea această Hotărâre de Guvern referitoare la salariul minim, care rămâne la 1.900 de lei, aşa cum s-a stabilit, pentru că este vorba şi de întoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amânării acestei Hotărâri de Guvern nu a fost altul decât că ea trebuie să stea o anumită perioadă de timp pe site pentru dezbateri. S-a cerut transparenţă şi s-au efectuat mai multe etape în acest sens. Deci da, va fi’, a susţinut Vasilescu.

În ceea ce priveşte programarea unei dezbateri a bugetului în aceeaşi şedinţă, ea spus că ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, este cel care trebuie să răspundă la această întrebare.

‘Chiar nu ştiu mai multe amănunte, ştiu că s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii şi nu avem niciun fel de problemă cu pensiile şi salariile anul viitor’, a dat asigurări Vasilescu.

Hotărârea Guvernului pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată ar fi trebuit aprobat în şedinţa de Guvern din 8 noiembrie, însă, potrivit unor surse oficiale, a fost retras de pe ordinea de zi pentru că trebuia discutat în Consiliul Economic şi Social (CES), iar pentru acest lucru trebuia să stea o anumită perioadă în dezbatere publică.

Ministerul Muncii a postat proiectul privind majorarea salariului minim la 1.900 de lei pe pagina sa de internet în data de 26 octombrie şi a aşteptat propuneri, sugestii şi opinii cu privire la acesta până pe 4 noiembrie.

Conform notei de fundamentare, prin acest proiect de Hotărâre a Guvernului se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 1.900 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore în medie pe lună, ceea ce reprezintă o creştere de 31,03% faţă de luna decembrie 2017.

‘Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut în prezentul proiect de Hotărâre de Guvern constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 300 de lei la 2.000 de lei, fiind distinctă de cea prevăzută de Codul Muncii. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se realizează de către inspectorii de muncă’, se precizează în nota de fundamentare.

În ceea ce priveşte impactul macroeconomic, în notă se estimează că majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creşterii economice prin stimularea ocupării şi reducerii muncii la negru.

(Agerpres/FOTO arhivă ziare.com)


Publicat in Joburi

Procurorii Biroului Teritorial Botoşani al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au desfăşurat, luni, zece percheziţii domiciliare într-un dosar de trafic de droguri, a declarat, pentru AGERPRES, procurorul şef Lăcrămioara Holca.

Potrivit acesteia, percheziţiile au avut loc în municipiul Botoşani, la audieri urmând să fie conduse 89 de persoane, care au calitatea de martor sau de suspect în dosar.

Oficialii DIICOT susţin că faptele s-au produs în 2017, anunţând că modalitatea de operare a persoanelor vizate de anchetă va fi făcută publică după finalizarea audierilor.

(Agerpres/FOTO arhivă romaniatv.net)


Publicat in Moldova

Numărul angajatorilor care vor oferi în acest an salariaţilor bonusuri de Crăciun sub formă de tichete/carduri cadou, faţă de variantele clasice de cadouri în obiecte sau produse, este în creştere de trei ori, conform estimărilor companiei Edenred România, cel mai mare emitent de tichete şi carduri preplătite de beneficii extra-salariale.

Compania estimează că şi în 2017 tichetele şi cardurile cadou vor fi varianta preferată de companiile mari şi mijlocii pentru a oferi angajaţilor bonusuri de Sărbători.

Tichetele şi cardurile cadou au ajuns în ultimii ani în topul preferinţelor angajatorilor, dar şi ale angajaţilor, pentru că aduc numeroase avantaje fiscale şi logistice companiilor, asigurându-le în acelaşi timp angajaţilor libertate şi flexibilitate maximă în cheltuire.

‘Tichetele şi cardurile cadou sunt varianta cea mai eficientă de recompensare a angajaţilor şi a partenerilor, pentru că îmbină flexibilitatea primelor în bani şi memorabilitatea cadourilor fizice. Practic, acestea împacă atât nevoia companiilor de eficientizare a bugetelor şi simplificare logistică, cât şi dorinţa angajaţilor de a-şi alege ei înşişi cadourile pe care şi le doresc cu adevărat, din cea mai variată reţea de magazine partenere din ţară’, a afirmat Dana Sîntejudean, director general al companiei Edenred România.

Recentele modificări aduse Codului Fiscal nu au afectat regimul tichetelor cadou, acestea păstrându-şi avantajele fiscale atât pentru companii, cât şi pentru angajaţi.

Acordate cu ocazia unor evenimente importante din an, tichetele cadou sunt scutite de taxe sociale salariale şi patronale, în limita unui plafon maxim de 150 de lei per salariat şi per copil minor şi, începând de anul trecut, au fost exonerate şi de impozitul pe venit aplicat la nivelul angajaţilor.

Tichetele şi cardurile cadou pot fi acordate atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora, de Crăciun, Paşte şi 1 iunie, iar de 8 martie pot fi oferite angajatelor.

Cadrul fiscal permite angajatorilor posibilitatea de a se arăta foarte generoşi cu angajaţii, în cazul în care aceştia sunt părinţi.

‘De exemplu, în cazul unui angajat care are doi copii minori, angajatorul are posibilitatea de a-i oferi tichete cadou în valoare de până la 450 de lei complet scutiţi de taxe sociale şi impozit pe venit, respectiv 150 de lei per beneficiar. Crăciunul este şi o sărbătoare pentru familii, iar cu ajutorul tichetelor cadou angajatorii pot oferi cadouri cu un impact emoţional foarte personal, câştigând loialitatea angajaţilor’, adaugă Dana Sîntejudean.

Tichetele cadou pot fi folosite de asemenea şi pentru protocol, în relaţia cu partenerii de afaceri, persoane fizice sau juridice, fiind deductibile în limita a 2% din profit.

Tichetele cadou folosite în campanii de marketing, studiul pieţei, reclamă şi publicitate sunt deductibile, putând fi încadrate în categoria cheltuielilor efectuate în scopul realizării de venituri.

Pe lângă scutirea de impozite şi taxe salariale, avantajul major al tichetelor şi cardurilor cadou de la Edenred este libertatea de utilizare. Angajaţii care primesc tichete cadou au la dispoziţie cea mai mare reţea, cu peste 60.000 de comercianţi parteneri în toată ţara, din care îşi pot cumpăra orice tip de cadou.

Reţeaua de comercianţi parteneri Edenred include toate marile lanţuri de hypermarket-uri şi supermarket-uri, dar şi brand-uri renumite de fashion şi cosmetice, librării, bijuterii, jucării, IT & electronice, accesorii, decoraţiuni, bricolaj, articole de sport, agenţii de turism. La rândul lor, cardurile cadou de la Edenred pot fi cheltuite în magazine de toate tipurile, în toată ţara.

Edenred este lider pe piaţa tichetelor şi cardurilor preplătite pentru angajaţi, atât în România, cât şi la nivel internaţional. În România, Edenred deserveşte peste 35.000 de companii-client şi un milion de utilizatori pentru tichete şi carduri de masă Ticket Restaurant, tichete cadou, carduri cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanţă, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

Reţeaua Edenred include 43 de milioane de angajaţi, 750.000 de companii şi organizaţii şi 1,4 milioane de comercianţi parteneri.

În 2016, volumul tranzacţiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online.

(Agerpres/FOTO arhivă caon.ro)


Publicat in Companii

Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un acord-cadru pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în această iarnă cu asociere de firme din Galaţi, valoarea primului contract subsecvent până la 31 decembrie având o valoare de peste 1,1 milioane lei, se arată într-o informare transmisă luni de Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, acordul-cadru a fost atribuit prin negociere fără publicare prealabilă, iar luni a fost semnat primul contract subsecvent până la 31 decembrie cu o valoare de 1.131.775 lei, fără TVA. În cazul în care nu se va impune acţionarea utilajelor de deszăpezire, se vor plăti doar timpii de aşteptare pe perioada avertizărilor meteo.

‘S-a apelat la soluţia negocierii fără publicare prealabilă deoarece la prima licitaţie pentru contractul de deszăpezire nu s-a prezentat nicio firmă, astfel că procedurile au fost reluate. Cea de-a doua licitaţie are ca termen de evaluare a ofertelor 27 decembrie şi prevede un acord cadru pe trei ani, cu o valoare de 9.555.165 lei, fără TVA. În cazul în care la cea de-a doua licitaţie va fi desemnat un câştigător, acordul semnat cu asocierea celor două firme din Galaţi se va încheia. În caz contrar, procedurile de licitaţie vor fi reluate, iar conform negocierii cu asocierea respectivă va fi semnat un nou contract subsecvent, pentru perioada 01.01 – 31.03.2018’, se arată în informarea de presă.

Potrivit acordului-cadru, vor exista cinci baze de deszăpezire la Galaţi, Tecuci, Viile, Cudalbi şi Bereşti şi sunt pregătite de intervenţie 57 de utilaje: patru autofreze, patru autogradere, 12 încărcătoare frontale, 15 buldoexcavatoare, şapte sărăriţe cu lamă, cinci autobasculante cu răspândire manuală, trei trailere şi şapte autoutilitare. Toate utilajele care vor acţiona pe drumurile judeţene vor fi dotate cu sisteme GPS.

Reţeaua de drumuri judeţene este compusă din 43 de drumuri cu o lungime totală de 790,8 km.

(Agerpres/FOTO arhivă ziare.com)


Publicat in Moldova

Prefectul Vasile Panaite a organizat, luni dimineaţă, un comandament pentru situaţii de urgenţă având în vedere avertizarea Cod galben de vreme rea sub care va intra judeţul Neamţ începând cu ora 15,00, pentru a cere şefilor instituţiilor să intervină cu maximă operativitate pentru a limita eventualele situaţii de urgenţă.

‘Judeţul Neamţ se află sub avertizare de Cod galben de vreme rea şi de aceea vreau să luăm urgent mai multe măsuri în continuarea celor dispuse în luna octombrie. Celor de la Secţia de Drumuri Naţionale şi DRUPO le solicit actualizarea stocurilor de material antiderapant, de carburant şi a utilajelor funcţionale în caz de nevoie. De asemenea, cer conducerii Serviciului Poliţiei Rutiere Neamţ să atenţioneze conducătorii auto de obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă. Iar când spun atenţionări mă refer nu neapărat la sancţiuni, ci la rolul preventiv al acţiunilor. Vom avea şi situaţii în care anumite sectoare de drum trebuie închise pentru că se vor înzăpezi şi mizez pe aceeaşi fermitate a poliţiştilor. O să avem o situaţie la zi a persoanelor care necesită dializă şi a gravidelor. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă vor fi centralizate toate datele şi mizeze pe operativitatea tuturor instituţiilor angrenate astfel încât să avem o imagine rapidă şi completă a problemelor din judeţ’, a informat, într-un comunicat de presă, Vasile Panaite.

Potrivit sursei citate, judeţul Neamţ se află în intervalul 27 noiembrie, ora 16,00 – 28 noiembrie, ora 18,00, sub avertizare de Cod galben de vremea rea. Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă, intensificări ale vântului la munte.

Conform documentului, Secţia de Drumuri Naţionale (SDN) Piatra Neamţ execută lucrările de deszăpezire pe baza unui contract subsecvent pentru iarna 2017-2018, încheiat de DRDP Iaşi cu o asociere de doi operatori economici care acoperă în totalitate tronsoanele de drum din responsabilitatea administratorului.

SDN Neamţ dispune de 55 de utilaje în total, din care 10 proprii şi 45 închiriate.

Consiliul Judeţean Neamţ a organizat intervenţia pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din administrare printr-un contract încheiat cu o asociere a societăţii DRUPO SA Neamţ cu alţi doi operatori economici (TRUST CCDP SRL, SC AQUA PARC SRL).

Potrivit comunicatului, administratorul drumurilor judeţene are la dispoziţie 49 de utilaje, la data raportării. Din cele 83 de unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Neamţ, 25 au contract încheiat de prestări servicii publice de deszăpezire valabil pentru iarna 2017-2018, din care şase dintre acestea au optat pentru formulă mixtă, o parte din drumuri să fie deszăpezite şi în regie proprie; şase unităţi administrativ teritoriale au informat că sunt în curs de perfectare a unui contract de deszăpezire în perioada următoare. Alte 52 de unităţi administrativ teritoriale realizează serviciul de deszăpezire în regie proprie. Administratorii drumurilor locale au la dispoziţie 336 de utilaje în total, din care 236 proprii şi 100 închiriate.

În ceea ce priveşte situaţia stocurilor de materiale antiderapante şi de carburant, pentru drumurile naţionale au fost pregătite 4.112 tone de sare, 332 tone
de nisip, 30 de tone de alte materiale şi 14 tone de carburant, iar pentru drumurile judeţene au fost pregătite 447 tone de sare, 1.570 tone de nisip, 20,2 tone carburant, în timp ce pentru drumurile comunale sunt pregătite 436 tone sare, 3.183,4 tone nisip, 272 tone alte materiale, 63,59 tone carburant.

De asemenea, printr-un ordin a prefectului Vasile Panaite a fost constituită o comisie mixtă care verifică în teren situaţia utilajelor şi a materialelor anti-derapante din bazele de deszăpezire.

(Agerpres/FOTO arhivă cugetliber.ro)


Publicat in Moldova

Muzeul Judeţean Botoşani comemorează, în zilele de 26 şi 27 noiembrie  2017, 77 de ani de la trecerea în eternitate a lui Nicolae Iorga.

Programul manifestărilor cuprinde:

  • Sfânta Liturghie şi slujbă de pomenire pentru Nicolae Iorga
    26 noiembrie 2017, începând cu ora 09.00, Biserica ,,Sfântul Ioan  Botezãtorul” Botoşani
  • Moment artistic susţinut de corul Bisericii ,,Sfântul Ioan Botezătorul” Botoşani, dirijor: Gheorghe Bulboacă

          26 noiembrie 2017, ora 12.30, Casa Memorială ,,Nicolae Iorga” Botoşani

  • Depuneri de flori la bustul istoricului
    27 noiembrie 2017, ora 13:00, Casa Memorialã ,,Nicolae Iorga” Botoşani
  • Simpozionul Nicolae Iorga şi opera sa
    Susţin intervenţii: Gheorghe Median, Sergiu Balanovici, Gheorghe Florin Ştirbăţ, George Arhip

          27 noiembrie 2017, ora 13:15, Casa Memorialã ,,Nicolae Iorga” Botoşani

 

  • Nicolae Iorga – conferinţe radiofonice (audiţii)
    27 noiembrie 2017, ora 14:00, Casa Memorialã ,,Nicolae Iorga”-Botoşani

Activităţile se desfăşoară în colaborare cu Parohia ,,Sfântul Ioan  Botezãtorul”-Botoşani


Publicat in Moldova

Reprezentanții Facultății de Informatică din Iași declară că, anul acesta este al 2-lea consecutiv în care FII/UAIC a participat la tabara organizată de Universitatea Moscow Institute of Physics and Technology, pentru pregătirea participării la concursuri tip ACM ICPC (algoritmică & programare). Tabara constă în 10 zile cu program intens, alcătuit din concursuri, editoriale și cursuri prezentate de antrenori de renume mondial. https://it edu.mipt.ru/en/fall_training_2017.
Astfel că, după cele 8+ ore zilnice din programul comun, studenții pot rezolva problemele rămase „upsolving”, activitate care este înregistrată și ierarhizată spun cei de la Facultatea de Informatică.
Echipa ieșeană este formată din studenții: Valetriu Motroi, Alexandru Ioniță (an 3) și Cristian Vîntur (an 2). Ei s-au calificat pe baza unor selecții individuale, concurînd cu ceilalți studenți, dar întâmplarea face ca tot ei au fost cei care au participat și anul trecut. În 2016, lotul din Iași a obținut locul 7 cumulat în concursuri, din 27 echipe la divizia B. Acum am obținut locul 2 și premiul 2, tot din 27 echipe divizia B.
De asemenea, a fost obținut premiul și pentru cea mai bună echipa div B din afara Rusiei, și cea mai bun echipa div B „upsolvig”.
Reprezentanții Facultății de Informatică din Iași adaugă faptul că, pe clasamentul general upsolving a fost obținută poziția 8 din 62 echipe, div A+B.


Publicat in IT

Actrița Cristina Stamate a murit astăzi dimineață – a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița.

Cristina Stamate s-a născut la 8 februarie 1946, la București. A urmat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa regizorului Alexandru Finți și, mai apoi, a Sandei Manu, se arată pe site-ul www.teatrultanase.ro.

După absolvirea Institutului, în anul 1967, a fost repartizată la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat în spectacolele de revistă, bucurându-se de un succes remarcabil. A revenit, însă, la București, la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, unde a jucat în foarte multe spectacole, printre care: „Vivat Revista”, „Hohote în Herăstrău”, „Comedie pe Titanic”, „Revista Revistelor”, „Vara nu-i ca iarna”, „Arca lui Nae și Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolii femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, „Te aștept diseară pe Lipscani”, „Ura… și la gară” , „O seară la revistă”, „Scandal în Paradis”.

De asemenea, Cristina Stamate a jucat și în spectacole pentru Teatrul Național de Televiziune și pentru Teatrul Național Radiofonic, iar pe marele ecran, în „Secretul lui Bachus”, un film de comedie din 1984, în regia lui Geo Saizescu, menționează site-ul citat anterior.

Cristina Stamate era internată de săptămâna trecută la Spitalul Floreasca pentru investigații, după ce i se făcuse rău.

 
 

Cristina Stamate într-un interviu acordat postului nostru de radio.


Publicat in Vedete
Luni, 27 Noiembrie 2017 15:24

Angajaţii APIA Iaşi continuă protestele

Angajaţii Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Iaşi protestează la această oră în faţa instituţiei.

Ei sunt nemulţumiţi de diferenţele salariale existente între conducerea centrală APIA şi agenţiile din teritoriu.

Totodată, angajaţii APIA Iaşi doresc să poarte negocieri serioase cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii, deoarece după data de 1 ianuarie 2018, odată cu transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajaţi, vor pierde la salariu sume cuprinse între 700 şi 2800 de lei.

Astăzi, liderul de sindicat a depus un memoriu la Prefectură cu privire la revendicarile angajaţilor APIA. (Radio Iaşi/ FOTO Petronela Cotea Mihai)


Publicat in Administratie Locala
Pagina 1 din 2