fbpx
 
The Telegraph The Telegraph

O rachetă nucleară a fost găsită în garajul unui bărbat din SUA. Era proiectată pentru a transporta un focos


O rachetă ruginită descoperită în garajul unui bărbat din statul Washington s-a dovedit a fi o rachetă nucleară nefuncțională, a anunțat poliția, citată de The Telegraph.

Autoritățile au luat legătura cu un bărbat din Bellevue după ce acesta a sunat la Muzeul Forțelor Aeriene, oferindu-se să doneze o rachetă militară care fusese a răposatului său vecin.

El a spus că vecinul său cumpărase obiectul de la o ... vânzare de bunuri.

Tehnicienii geniști ai poliției din Bellevue au declarat că este vorba despre o rachetă Douglas AIR-2 Genie, o rachetă aer-aer neghidată, proiectată pentru a transporta un focos nuclear W25 de 1,5kt. Aceștia au precizat că nu era atașat niciun focos și că nu exista niciun pericol de explozie.

Seth Tyler, un purtător de cuvânt al departamentului de poliție din Bellevue, a declarat că dispozitivul era „practic doar un rezervor de benzină pentru combustibil de rachetă".

El a declarat pentru BBC că evenimentul nu a fost "deloc grav", adăugând că "membrul echipei noastre de geniști m-a întrebat de ce publicăm un comunicat de presă despre o bucată de metal ruginită".

Tyler a mai spus că muzeul nu pare să-l fi avertizat pe bărbat că au reclamat la poliție oferta sa. El a precizat că individul în cauză "nu se aștepta la un telefon de la noi" și că era "extrem de iritat" de apariția în presă.

Tyler a adăugat că acesta a fost "suficient de amabil" pentru a ”ne lăsa să ne uităm” la ea.

Poliția a stabilit că obiectul era în siguranță și l-a lăsat bărbatului, pentru a fi restaurat în vederea expunerii într-un muzeu. "Credem că va trece mult, mult timp până când vom mai primi un alt apel ca acesta", a afirmat departamentul de poliție din Bellevue pe Twitter.

Douglas AIR-2 Genie a fost prima armă aer-aer cu armament nuclear, "cea mai puternică rachetă de interceptare desfășurată vreodată de Forțele Aeriene ale SUA".

Producția Genie s-a încheiat în 1962.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: