fbpx
 
Un bărbat din Texas a drogat-o de mai multe ori pe soția sa pentru a-i provoca un avort. A primit doar 6 luni de închisoare

Un bărbat din Texas a drogat-o de mai multe ori pe soția sa pentru a-i provoca un avort. A primit doar 6 luni de închisoare


Un bărbat din Texas i-a pus droguri în băuturi soției sale în încercarea de a-i provoca un avort. El a fost condamnat la 180 de zile de închisoare.

Mason Herring, un avocat din Houston, în vârstă de 39 de ani, a pledat miercuri vinovat de vătămare a unui copil și de agresiune asupra unei persoane însărcinate. Inițial, el fusese acuzat de infracțiune de agresiune pentru a provoca un avort, scrie AP.

Catherine Herring, care a cerut divorțul, a declarat în fața instanței că pedeapsa cu închisoarea nu a fost suficient de lungă. Ea a spus că fiica lor în vârstă de 1 an, al treilea copil, s-a născut cu aproximativ 10 săptămâni înainte de termen, are îprobleme de sănătate și face terapie zilnic.

„Nu cred că 180 de zile reprezintă dreptate pentru încercarea de a-ți ucide copilul de șapte ori", a declarat Catherine Herring.

Catherine Herring a declarat autorităților că soțul ei, în martie 2022, a început să-i țină prelegeri despre hidratare și să-i ofere apă. Ea a spus că s-a îmbolnăvit grav după ce a băut din prima ceașcă care părea să aibă un conținut tulbure. Soțui ei i-a zis că problema ar putea fi din cauză că ceașca sau conductele de apă erau murdare.

Femeia a devenit suspicioasă și a început să refuze mai multe băuturi oferite de soțul ei. Ulterior, ea a găsit în gunoi ambalajul unui medicament care conținea misoprostol, un tratament folosit pentru a provoca avortul.

Legea de declanșare a avortului din Texas, care a fost adoptată în 2021 în așteptarea abrogării Hotărârii Roe v. Wade, a intrat în vigoare în 2022, punând în aplicare noi sancțiuni penale pentru avort și oferind o scutire numai pentru anumite urgențe de sănătate.

Texas interzice avorturile încă de la șase săptămâni de sarcină, fiind unul dintre cele mai stricte state din SUA în acest sens, întrucât interzice avortul înainte ca multe persoane să știe că sunt însărcinate. Conform legii din Texas, avortul este interzis atunci când sunt detectate bătăile inimii ale fătului.

De asemenea, ea a oferit poliției înregistrări video de la camerele ascunse pe care le-a instalat în casa ei, unde bărbatul nu mai locuia. Una dintre ele îl arată pe acesta amestecând o substanță într-una dintre băuturile ei.

Avocatul lui Mason Herring, Dan Codgell, a declarat că înțelegerea și sentința sunt rezonabile. „Este o situație tristă și Mason și-a acceptat vina", a spus Cogdell.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: