fbpx
 
IPJ Botoșani IPJ Botoșani

Doi tineri care au tâlhărit un bătrân din Botoșani, prinși cu ajutorul câinelui de urmă


Doi tineri, unul din judeţul Botoşani, iar celălalt din judeţul Iaşi, care au tâlhărit un bătrân de 87 de ani, au fost prinşi cu ajutorul câinelui poliţist Mara, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind suspectaţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
„Din cercetări a reieşit faptul că cei doi, în noaptea de 3 spre 4 martie, ar fi pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate, un bătrân, de 87 de ani, din comuna Albeşti şi prin întrebuinţarea violenţei i-au solicitat să le pună la dispoziţie banii pe care îi deţine, însă victima nu deţinea valori în domiciliu. Ulterior, cei doi tineri ar fi sustras două telefoane mobile şi au părăsit locul faptei", a precizat Nenişcu.
Reprezentanţii IPJ arată că la anchetă a luat parte şi câinele poliţist specializat în prelucrare urme, din cadrul Serviciului Criminalistic, care i-a condus pe oamenii legii înspre halta CFR Zlătunoaia, iar, în timpul deplasării, pe câmp, a fost observat unul dintre autorii tâlhăriei.
La vederea forţelor de ordine, bărbatul a fugit, fiind urmărit de poliţişti pe o distanţă de câţiva kilometri. Individul a fost ajuns de câinele de urmă, care s-a poziţionat în faţa acestuia pentru a-l împiedica să-şi continue deplasarea, în acest mod fiind prins şi imobilizat, menţionează sursa citată.
Ulterior, din cercetări s-a stabilit faptul că celălalt tânăr bănuit de comiterea faptei se află în trenul Botoşani - Iaşi, fiind interceptat la Vereşti. Acesta a fost scos din tren de către poliţiştii din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: