fbpx
 
Cine îi scrie ideile lui Chirica și îl pune să le învețe

Cine îi scrie ideile lui Chirica și îl pune să le învețe


Reformarea PSD e o acţiune concertată. Chirica e un pion de sacrificiu care trebuie să ţină fitilul aprins. Nicio motivaţie logică nu-i justifica agenda politică. Neliniştea sa întreţinută continuu - cu un guvern nou, buget aprobat şi orientarea spre creşteri salariale şi absorbţie de fonduri europene - arată o misiune de durată.

 

Firea, Grindeanu, Clujul, Ponta (şi gaşca lui, inclusiv „ieşeanul" Bănicioiu), Ivan şi alţi 10-20 de primari încă nebaronizați au toţi de câştigat dacă îşi înfig cuţitul în Dragnea. Şeful lor are o gleznă sângerândă şi haita îl adulmecă 20 de metri mai în spate. Aparent, toţi îi zâmbesc, s-au calmat, nu-l contrazic, dar „nebunul" de Chirica menţine tensiunea.

 

Pieleanu, Chirieac, Antena 3 sunt alţi nebuni care jupuiesc afişul lui Dragnea. Antena 3 titrează că 14 parlamentari sunt cu scindarea în căruţă. Avangarde îi dă cu sondaju-n cap lui Dragnea, Fota spune la TVR (parcă) faptul că „PSD se bate cu ţara", iar SRI e garantul securităţii ţării. Miroase mult a hoit îmbălsămat în Pădurea Băneasa.

 

Dimineaţă, la o emisiune economică pe A3, Orlando Teodorivici spune că bugetul e prea optimist şi că el nu vede cum se pot absorbi 5 miliarde de euro din fonduri europene, anul acesta, „că nu sunt proiecte făcute".

„Hopa", s-a prins moderatorul, „asta e o declaraţie politică?"

„Nu, eu sunt apolitic, am spus şi în comisie, e o declaraţie de analist economic", a spus Teodorovici.

 

Da, e şi el frustrat, ca şi alţi golănaşi din anturajul lui Ponta, dar sensibilitatea lui Dragnea îi atrage ca pe rechinii sculaţi din somn cu ceasul deşteptător. Mai vedem atitudine peste 2-3 săptămâni, cum vor arăta declaraţiile.

 

La Iaşi, vineri, au vrut să-i ia şefia lui Chirica. Au ezitat, s-au încins, dar le e frică. Asta se va întâmpla mai departe în teritoriu. Liderii locali vor aştepta neutri să se decidă la Bucureşti care tabără câştigă. Maricel Popa e exemplul pentru toţi şefii CJ: nu ştie ce să facă. Îi dai în cap lui Chirica şi Ivan, peste o lună te dau ei afară.

 

Nu-l vor omorî pe Dragnea, dar rolul său se va reduce treptat. PSD a mai trecut prin sciziune, nu îi este frică, nu va suferi niciun pic. Nu cred că e scenariul dorit de „garanţii securităţii ţării". Un PSD reformat înseamnă încă un schimb de generaţii, oleacă de europenism şi o retrogradare a baronilor, oricâte voturi ar zice ei că au. PSD are şanse mici să mai guverneze după 2020, iar cu Dragnea nu are nicio şansă. Totul e ca taberele flămânde să preia acum frâiele, fiecare cu interesul său politic: Firea cu electoratul, alţii prin ministere, Chirica prin regiunea sa atât de osândită.

 

Asta nu înseamnă mai multă democraţie şi mai puţină corupţie în PSD. Pur şi simplu înseamnă ceva mai multă siguranţă pentru Europa. Chirica nu e vreo lumină a democraţiei, iar aşa-zisa „școală de gândire" de la Iaşi îi are drept membri doar pe Harabagiu, Asimionesei şi câţiva experţi în alimentaţie publică, toţi datori vânduţi DNA-ului.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: