fbpx
 
Dezvăluirea.ro: soția arhitectului promovat de Mihai Chirica îl judecă pe primar în Dosarul Flux. Conflict major de interese

Dezvăluirea.ro: soția arhitectului promovat de Mihai Chirica îl judecă pe primar în Dosarul Flux. Conflict major de interese


Singurul dosar în care Mihai Chirica a fost trimis în judecată de DNA Iași este judecat în Cameră Preliminară de judecătoarea Alina Codreanu, al cărei soț, arhitectul Mihai Codreanu, a încasat bani grei de la Primăria Iași pentru realizarea unor planuri urbanistice în beneficiul municipalității, scrie Dezvăluirea.ro.

Judecătoarea Alina Codreanu îl judecă în prezent pe primarul Mihai Chirica, în dosarul Flux, singurul dosar de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA Iași, și asta în condițiile în care, soțul judecătoarei este un colaborator apropiat al primarului, fiind plătit regește din bugetul local, în ultimii ani, pentru realizarea unor proiecte de arhitectură și urbanism  în beneficiul municipiului Iași.

Mai mult decât atât, cu sprijinul lui Mihai Chirica, Codreanu (foto) ocupă un loc în comisia de oportunitate, de pe lângă Consiliul Local, adică entitatea care emite primele avize pentru marile planuri urbanistice (blocuri de locuințe, spații de producție și comerciale etc.). În plus, firmele de arhitectură ale lui Codreanu realizează contracost pentru marii dezvoltatori, proiecte și planuri urbanistice care au nevoie de avize semnate de Chirica dar și de votul consilierilor locali fideli primarului.

Judecătoarea Alina Codreanu nu s-a abținut în acest dosar de corupție, în condițiile în care până acum s-au scurs două termene de judecată.

În dosar „Flux’’, Mihai Chirica, Gabriel Harabagiu și altii sunt acuzați că au emis ilegal certificatul de edificare pentru clădirea pe care firma afaceristului Gheorghe Cheșcu a ridicat-o în Tătărași, pe strada Vasile Lupu nr.95G. Dosarul se află în Cameră Preliminară iar la data de 5.04.2023 a trecut de Tribunal. Magistrații Tribunalului au decis că poate să înceapă judecată pe fond. Pentru că doresc să evite judecata și să trimită dosarul înapoi la DNA, Chirica și ceilalți inculpati au făcut contestație la Curtea de Apel Iași. La începutul lunii iunie dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iași la un complet de judecată condus de Alina Codreanu, soția arhitectului Mihai Codreanu.

Citește articolul integral pe Dezvăluirea.ro

Article image
Unui student la Arhitectură i s-a dat nota 5 la disertația de licență și a fost picat, caz rarisim în universități, după ce a intrat în conflict cu doi profesori și a depus plângere la Rectoratul UTI Îndrumătorul său de proiect, profesorul Mihai Codreanu, l-a persiflat și i-a cerut să-și retragă plângerea „95% dintre voi n-ar trebui să treceți anul! Ăsta e nivelul vostru”, i-a spus, pedagogic, arhitectul Codreanu „Băi, b...
Autor cristi tanasa Anchete 03 Iunie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31