fbpx
 
Școala on-line, un dezastru: 88% din elevii de la țară au luat sub nota 5 la Matematică

Școala on-line, un dezastru: 88% din elevii de la țară au luat sub nota 5 la Matematică


Dezastru pe toată linia în învățământul preuniversitar ieșean! Testele inițiale date de elevi în ultima decadă a lunii septembrie 2021 au scos la iveală lacunele foarte mari lăsate de pregătirea on-line. Cei mai afectați de acest tip de învățământ sunt elevii din mediul rural.

Conform datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Iași, la elevii de la țară notele sub 5 predomină la toate disciplinele de studiu incluse în testarea inițială.

La Matematică a fost înregistrat cel mai mare procent de note sub 5: 88,61%.

Limbile moderne, Istoria și Informatica sunt, de asemenea, discipline greu accesibile pentru tinerii studioși din mediul rural. Peste 60% dintre ei nu au reușit să ia o notă de trecere.

Limba și Literatura Română este singura disciplină la care elevii din mediul rural s-au prezentat cât de cât mai bine: „doar” 45,77% dintre ei au luat note sub 5.

Diferențele între rural și urban sunt destul de mari, după cum se poate vedea și în tabelul de mai jos.

La Matematică, de exemplu, notele sub 5, la nivel județean, sunt 54%.

ISJ Iași a organizat, în perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2021, în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din rețeaua educațională județeană, testarea inițială cu subiecte unice a elevilor de gimnaziu și de liceu, administrată pentru un număr de 10 discipline de studiu.

Elevii au susținut câte un test în fiecare zi a acestei perioade, iar timpul de lucru pentru fiecare probă în parte nu a depășit 50 de minute. Elevii au dat teste la: Limba și literatura română, Matematică, Limba modernă 1, Limba modernă 2, Fizică, Chimie, Biologie/Anatomie, Istorie, Geografie și Informatică.

Conform reprezentanților din învățământul preuniversitar ieșean, scopul acestei evaluări unitare este de a realiza o diagnoză obiectivă privind nivelul de pregătire a elevilor pe fondul traversării unei ample perioade de criză educațională generată de contextul pandemic.

 

Article image
* O ticăloșie: copii extrem de săraci din mediul privat sunt privați de un drept oferit de Guvern pentru că primarilor nu le pasă și nu organizează o banală selecție simplificată pe SICAP * Miza financiară este foarte mare: 1.000 de porții cu mâncare înseamnă o afacere de 600.000 de lei în trei luni pentru o firmă de catering * Din cauza mizei, primarii se împotmolesc în interese și tergiversează licitațiile * O masă caldă,...
Autor Cezar Moraru Reportaje 19 Octombrie 2021


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31