fbpx
 
Foto: bukinfo.com.ua Foto: bukinfo.com.ua

Polițiștii de frontieră ucraineni au confiscat opt avioane pe care contrabandiştii le foloseau ca să aducă ţigări în România


Un raport al poliţiştilor de frontieră ucraineni dat publicităţii de presa din ţara vecină, arată că numai anul trecut oamenii legii au confiscat opt aparate de zbor folosite de contrabandişti pentru a introduce ţigări în România.

Potrivit site-ului bukinfo.com.ua, anul trecut, poliţiştii de frontieră ucraineni au găsit şi reţinut 8 avioane folosite de contrabandişti.

În alte publicaţii ucrainene citate de obiectivdesuceava.ro se arată că cele opt avioane de mici dimensiuni au fost confiscate numai pe raza de competenţă teritorială a Direcţiei de Grăniceri Cernăuţi.

Este vorba despre trei avioane AN-2, un avion Picas, 2 aeroshootere (aeronavă uşoară, care constă din două module – un cărucior prevăzut cu motor, scaune şi sistem de control şi o singură „aripă” asemănătoare cu o paraşută) şi 2 vehicule aeriene fără pilot.

Pe lângă aeronava în sine, au mai fost sechestrate produse din tutun, aparate de radio, aparate de vedere pe timp de noapte, accesorii pentru computer, navigaţie UAV şi comenzi.

În vara anului trecut, un avion ucrainean a pătruns pe teritoriul României prin judeţul Suceava fiind cel mai probabil burduşit cu ţigări de contrabandă. A fost zărit de poliţiştii de frontieră aflaţi pe sol, care au informat Forţele Aeriene. În România nu s-a luat nicio măsură, dar Ucraina a ridicat un MIG 29 ca să aducă aparatul de zbor la sol. În avion erau patru persoane.

 

Sursa: Adevărul


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: