fbpx
 
Șefi din IPJ Cluj ar fi primit părți din pavajul din centrul orașului Turda, cadou de la un funcționar din Primărie

Șefi din IPJ Cluj ar fi primit părți din pavajul din centrul orașului Turda, cadou de la un funcționar din Primărie


DGA Cluj efectuează percheziții într-un dosar de delapidare și fals materializat la Primăria Turda, anunță procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Anchetatorii percheziționează imobilele a doi șefi de poliție din IPJ Cluj, bănuți că ar fi intrat fraudulos în posesia unor pavaje ridicate de la o primărie.

Anterior a fost percheziționată Primăria Turda, de unde s-ar fi ridicat ilegal respectivele pavaje, atestate în fals drept vechi și nefolositoare.

Din investigații a reieșit că pavajele ar fi fost date unor persoane apropiate, între care polițiștii vizați, în loc să intre în patrimoniul instituției. Este vizată și activitatea unui funcționat public din primărie care ar fi dispus aceste operațiuni ilegale. Cercetările continuă pentru probarea tuturor faptelor penale.

„Sunt efectuate percheziții domiciliare la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA.

Anterior, la data de 17.01.2024, în același dosar penal, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Municipiului Turda, județul Cluj, fiind ridicate bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză.

Din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului Turda cu funcție de conducere a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul I.P.J. Cluj.

În continuare se desfășoară activități de cercetare penală în vederea strângerii de date pentru a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, anunță procurorii clujeni.

 

Sursa: G4Media


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30