fbpx
 
Prostia în stare pură! Un bebeluș de 6 luni a murit în Botoșani după ce mama și bunica au tras de el care să-l țină

Prostia în stare pură! Un bebeluș de 6 luni a murit în Botoșani după ce mama și bunica au tras de el care să-l țină


Două femei din Botoșani, mamă și fiică, au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă, după ce bebelușul de 6 luni al tinerei a murit pentru că cele două au tras de el care să-l țină, în urma unui conflict.

Două femei din comuna botoșăneană Dimăcheni, mamă și fiică, au fost trimise în judecată de către Parchetul Judecătoriei Dorohoi pentru ucidere din culpă, după un caz probabil unic în analele instanțelor din România, scrie Monitorul de Botoșani.

Cazul este ireal. Bebelușul de 6 luni al fiicei a murit după ce cele două femei au tras de el cât au putut de tare, fiecare încercând să i-l smulgă celeilalte, în timpul unui scandal.

Incidentul halucinant a avut loc în februarie 2021, dar femeile au fost trimise abia acum în judecata primei instanțe întrucât ancheta a fost una extrem de elaborioasă, date fiind circumstanțele cazului, o premieră pentru polițiști, procurori și medicii legiști.

Mama în vârstă de 24 de ani a bebelușei de 6 luni locuia la concubinul ei, iar la un moment dat a vrut să-și ia copila și să plece, în urma unor neînțelegeri. Mama tinerei, care se afla acolo, nu a vrut să-și lase fiica să plece, iar între ele a izbucnit un conflict.

La un moment dat, cele două femei încercau fiecare să smulgă bebelușa din brațele celeilalte și au tras de copil cu o forță care i-a produs un hematom subdural, ce a dus în cele din urmă la deces.

În urma scandalului, fetița a căzut într-un fel de comă, dar nici mama ei, nici bunica nu au sunat la 112, crezând că își va reveni, chiar dacă bebelușa slăbea și respira tot mai greu. Neștiind ce să facă, mama i-a dat la un moment dat sirop de tuse, crezând că așa își va ajuta copilul.

După trei zile, tânăra a constatat că fetița nu mai respira și abia atunci a alertat medicii. Ambulanța sosită imediat la fața locului nu a putut însă decât să constate decesul, iar cazul a fost preluat de poliție, întrucât fetița nu avea afecțiuni cronice, iar moartea a fost una nefirească.

Medicii legiști au stabilit încă din prima ca decesul bebelușei a survenit în urma hematomului subdural, iar cum astfel de leziuni se produc de regulă în urma unor șocuri puternice, anchetatorii au crezut inițial că au de-a face cu așa-numitul sindrom al copilului zgâlțâit.

Cu alte cuvinte, se credea că bebelușul a murit după ce a fost legănat prea tare, situație în care creierul se loveşte de interiorul cutiei craniene şi se produc leziuni la nivelul acestuia, care în timp pot produce sechele sau chiar deces.

Concluzia a fost limpede: moartea fetiței a fost violentă şi a fost cauzată de o hemoragie subdurală bilaterală. Anchetatorii aveau însă în continuare semne de întrebare, astfel încât au solicitat un supliment de expertiză, în urma căruia medicii legiști au stabilit că șocul sau șocurile care au dus la formarea acelui hematom necesita o forță mai mare decât un legănat.

A fost momentul în care polițiștii și procurorii au reluat interogatoriile celor două femei, ocazie cu care au aflat și de cearta dintre ele. Anchetatorii aveau acum toate detaliile și au închis în cele din urmă cazul, prin trimiterea mamei și a bunicii în judecată pentru ucidere din culpă.

Medicii reamintesc că la copiii mai mici de un an creierul nu este suficient dezvoltat, iar o mişcare bruscă pentru sugar, chiar şi o legănare violentă, poate duce la acelaşi efect pe care l-ar avea impactul suferit de un adult în timpul unui accident de maşină. Mai mult decât atât, vasele cerebrale se pot rupe uşor şi apare hemoragia.

Asta s-a întâmplat şi în cazul fetiţei din Botoşani. Statisticile arată că în 25-30% din cazurile în care creierul bebeluşului este afectat de mişcările bruşte, moartea apare subit.

Iar copiii care supravieţuiesc pot rămâne cu sechele pe viaţă – paralizie, retard sau chiar orbire.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: