fbpx
 
Ucigașul omului de afaceri arădean Abel Apostol va fi eliberat după 11 ani de închisoare

Ucigașul omului de afaceri arădean Abel Apostol va fi eliberat după 11 ani de închisoare


Bărbatul care în anul 2013 l-a ucis pe omul de afaceri arădean Abel Apostol va fi eliberat condiţionat, după ce a executat 11 ani de închisoare din sentinţa de 15 ani primită, a decis, miercuri, Tribunalul Vrancea, condamnatul Adrian Buleu recunoscând crima abia recent, în timpul procesului prin care solicita să fie lăsat în libertate.

Instanţa a admis contestaţia făcută de Adrian Buleu, în prezent deţinut la Penitenciarul Focşani, după ce Judecătoria Focşani i-a respins, cu două luni în urmă, cererea de eliberare condiţionată.
„Desfiinţează sentinţa penală nr. 119/05.02.2024 pronunţată de Judecătoria Focşani şi pe fondul cauzei, în rejudecare, admite cererea de liberare condiţionată formulată de contestatorul condamnat Buleu Adrian. În temeiul art. 59 C.pen. si art. 60 C.pen. din Codul penal din 1969, cu aplicarea art. 5 din Noul Cod Penal, dispune liberarea condiţionată a condamnatului Buleu Adrian, din pedeapsa de 15 ani închisoare, aplicată prin s.p. nr. 35/03.07.2014 pronunţată de Tribunalul Caraş Severin", se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul instanţelor.
Buleu a recunoscut abia recent că a comis crima, după cum arată hotărârea prin care Judecătoria Focşani i-a respins în februarie eliberarea condiţionată.
„Petentul, având ultimul cuvânt solicită admiterea cererii, arată că regretă fapta, precizează că s-a schimbat, a fost la psiholog, unde a recunoscut fapta, ceea ce l-a uşurat emoţional. Spune că a acţionat în acest mod în impulsul nervilor după care s-a speriat şi a încercat să ascundă urmele, arată şi faptul că doreşte admiterea cererii, atât pentru a fi aproape de familia sa cât şi pentru a-şi putea plăti obligaţiile pe care le are faţă de familia persoanei vătămate", se arată în sentinţa din 5 februarie 2024.
Pe 1 iulie 2013, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adrian Buleu, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor şi distrugere. Potrivit probatoriului administrat în cauză, în seara zilei de 1 mai 2013, Adrian Buleu l-a agresat pe Abel Apostol în incinta unui local, generându-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul.
Abel Apostol era un cunoscut om de afaceri arădean în vârstă de 55 de ani şi era asociat cu soţia lui Adrian Buleu la Complexul „Riviera" din municipiul Arad, format din terenuri de tenis şi de minifotbal, piscină şi un restaurant. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: