fbpx
 
DNA Iași confirmă: Dumitru Buzatu a făcut un denunț într-un dosar de corupție. A fost audiat ca martor denunțător

DNA Iași confirmă: Dumitru Buzatu a făcut un denunț într-un dosar de corupție. A fost audiat ca martor denunțător


Președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu a fost audiat marți de procurorii Serviciului Teritorial Iași al DNA într-un nou dosar de corupție. DNA a comunicat pentru HotNews că în momentul de față Buzatu are calitatea de martor denunțător. Amintim că fostul baron PSD a fost prins în flagrant de DNA în septembrie 2023, când primea mită 1,25 de milioane de lei de la un om de afaceri.

Trimis în judecată în dosarul mitei de 1,25 milioane de lei și aflat în penitenciar, Dumitru Buzatu a ales să colaboreze cu procurorii anticorupție într-un alt dosar de corupție pentru a scăpa de noi acuzații.

Inițial, audierea lui Dumitru Buzatu a fost programată pentru vineri, 5 aprilie, când la Vaslui a avut loc conferința extraordinară a PSD în cadrul căreia a fost ales noul președinte al organizației județene: deputatul Adrian Solomon. Buzatu a fost transportat din Penitenciarul Vaslui la Iași, însă audierile au fost amânate pentru marți.

„A fost audiat într-un dosar penal constituit ca urmare a denunțului său. După audiere, Dumitru Buzatu a fost transportat înapoi în Penitenciarul Vaslui”, au precizat surse judiciare pentru HotNews.

Informația a fost confirmată oficial de DNA, care a precizat că momentan nu pot fi făcute publice mai multe informații.

Potrivit legii, persoana care are calitatea de martor și care a comis o infracțiune, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecății denunță și facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit infracțiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei.

Denunțul formulat de Dumitru Buzatu la DNA vine înainte ca Tribunalul Vaslui să se pronunțe în dosarul în care este inculpat asupra excepțiilor sale. Săptămâna viitoare, instanța din Vaslui va stabili dacă va începe judecata pe fond și dacă Dumitru Buzatu va rămâne în continuare în penitenciar sau măsura arestului preventiv va fi înlocuită cu una mai blândă.

Presa locală din Vaslui a semnalat că Dumitru Buzatu ar fi formulat denunțuri într-un dosar în care sunt suspectate fapte de corupție la Societatea de Drumuri și Poduri Vaslui, aflată în subordinea Consiliului Județean Vaslui. Informația a fost infirmată de DNA.

Avocatul Daniel Atasiei, cel care îl reprezintă pe Dumitru Buzatu în dosarul în care este inculpat pentru luare de mită, s-a declarat surprins, afirmând că nu știe nimic despre denunț.

 

Sursa: HotNews

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: