fbpx
 
CNN CNN

Imagini cu retragerea dramatică a soldaților ucraineni din Avdiivka (VIDEO)


O nouă înregistrare video distribuită de soldații ucraineni pe rețelele de socializare arată cum aceștia s-au retras pe jos din orașul asediat, fiind surprinși de focul inamic în timpul evacuării.

Înregistrarea distribuită de militarii Brigăzii 110 a armatei ucrainene arată cum aceștia s-au pregătit să iasă din orașul pe care rușii îl flancaseră din 3 direcții în ultimele zile ale asaltului ce a început în luna octombrie a anului trecut.

Evacuarea făcută într-un aparent moment de acalmie în timpul luptelor pare condusă de comandantul de pluton sau a grupului de foc, cel care a și filmat secvențele cu camera sa de umăr.

„Deci mergem, băieți? Faceți ca mine”, afirmă el la un moment dat, încurajându-și soldații din subordine.

La un moment dat (minutul 01:49) soldații sunt întrebați prin stațiile de emisie-recepție „cum merge treaba?”. „Ne mișcăm încet, ei trag”, răspunde comandantul.

„Tank!”, exclamă el câteva secunde mai târziu, deși nu e clar dacă se referă la sunete de foc sau un vehicul distrus din câmpul lor vizual. Însă soldații se liniștesc rapid după ce își dau seama că este vorba de un Bradley al armatei ucrainene.

„Ceva nu e bine, Oduvan! Mama mă-sii!”, mai spune comandantul, soldații părând nesiguri de direcția în care se află liniile lor, înspre care se retrag. „E undeva încolo, haide. O să ajungem”, mai spune el puțin mai târziu.

La scurt timp însă militarii ucraineni sunt surprinși de focul inamic și se aruncă la pământ. „Dumnezeu să ne ajute!”, exclamă comandantul. Deși filmarea se oprește la scurt timp după, apariția ei sugerează că militarii ucraineni au ajuns în cele din urmă la propriile linii.

După cum remarcă și Dmitri, fondatorul cunoscutului site War Translated, deși retragerea a fost pe alocuri haotică, militarii ucraineni au fost asistați constant prin stațiile radio.

O altă înregistrare video distribuită de forțele ucrainene mai devreme în cursul acestei săptămâni a surprins luptele grele ce s-au dat în unele zone ale orașului în timpul retragerii, arătând cum un vehicul MRAP MaxxPro primit de armata ucraineană din partea SUA a intrat în viteză în Avdiivka pentru a evacua apărători.

Sâmbăta trecută președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că decizia de a retrage trupele din Avdiivka a fost una „corectă” și că a fost luată pentru a salva viețile apărătorilor.

 

Sursa: HotNews

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: