fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS

Eva ar fi fost demis urgent, în urma scandalului creat! Ministrul Costache trebuie să dea explicații publice

Eva ar fi fost demis urgent, în urma scandalului creat! Ministrul Costache trebuie să dea explicații publice


Fostul procuror Emilian Eva a fost demis la puțin timp de la numirea în funcția de director al spitalului din Săpoca, informează Medika TV.

Mandatul de director al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca al fostului procuror Emilian Eva a fost mai mai scurt decât se aștepta titularul. Surse din Palatul Victoria dau ca sigură demiterea fostului procuror Emilian Eva din postul de manager al spitalului din județul Buzău. Eva fusese numit director la Săpoca de ministrul Sănătății,Victor Costache, personal, fără a se consulta în prealabil cu cineva din Guvern și fără a-i aduce la cunoștință mutarea șefului său, premierul Ludovic Orban.

Emilian Eva a fost numit manager interimar al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca începând din 18 martie.

Emilian Eva este procurorul care a instrumentat dosarul ICA în care omul de afaceri Dan Voiculescu a fost trimis în judecată și condamnat apoi la 10 ani de închisoare pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Tot Emilian Eva este cel care a instrumentat dosarul în care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, pentru atribuirea ilegală a unor contracte finanţate din bani europeni. Astărăstoae a fost achitat în acest dosar, cunoscut sub numele ”Licitație la UMF Iași”.

Pe lângă toate acestea, fostul procuror Emilian Eva are la activ și o condamnare, în octombrie 2017. El a fost condamnat atunci de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani şi unsprezece luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, dar şi la plata unei amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru fals în declaraţii. În momentul în care a fost trimis în judecată de DNA, Eva a fost suspendat de CSM din funcția de procuror.

 

Sursa: Medika TV

Article image
Fostul procuror DNA Emilian Eva a fost numit director al Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca din ordinul ministrului Sănătății, Victor Costache.
Autor cristi tanasa Slideshow HOMEPAGE 19 Martie 2020


Citeste si...
Nota
(1 Vote)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top