fbpx
 
Rogozin promite măsuri „usturătoare” împotriva României. Mai întâi, vor stabili „țintele” Foto: Hepta

Rogozin promite măsuri „usturătoare” împotriva României. Mai întâi, vor stabili „țintele”


Rusia va pregăti sancţiuni împotriva celor care au împiedicat vizita vicepremierului rus în Republica Moldova, a declarat Dmitri Rogozin într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24, citat de UNIMEDIA.

 

„Răspunsul va fi, desigur. Trebuie să se determine cu exactitate cine a fost în spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Bruxelles. Vom stabili persoanele care au luat aceste decizii. Sancţiunile noastre vor fi speciale”, a declarat Rogozin.

 

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a postat pe Facebook un comentariu pe tema incidentului cu România, în care cere „contramăsuri usturătoare” din partea Moscovei, după ce autorităţile române şi moldovene nu au permis cursei sale să ajungă la Chişinău.

„Tonul dur al declaraţiilor mele reflectă emoţiile mele privind inconvenientele legate de ceea ce s-a întâmplat pasagerilor cursei noastre”, a scris Rogozin.

 

„Majoritatea se întorceau acasă. Am călătorit întotdeauna în Republica Moldova cu curse regulate ale companiilor ruse. Cascadoria ruşinoasă a românilor şi Guvernului moldovean necesită analiză atentă şi contramăsuri usturătoare, calculate precis”, a adăugat el.

 

Oficialul consideră că ţările occidentale „nu se vor împăca niciodată” cu aspiraţiile Rusiei de a fi o ţară liberă şi puternică. „Au fost destul de mulţumiţi cu Rusia ameţită a anilor ’90, dar nu se vor împăca niciodată cu voinţa noastră de a liberi şi puternici”, a subliniat el.

 

„Iar a fi cum vrem să fim, adică liberi şi puternici, ar fi cel mai bun răspuns la toate aceste sancţiuni şi trucuri murdare”, consideră vicepremierul. „Şi vom decide cum să distrugem aceste creaturi mârşave”, a conchis el.

 

Bucureştiul a refuzat survolarea de către aeronava în care se afla Rogozin, a spaţiului aerian românesc. Avionul a făcut o escală la Minsk, de unde vicepremierul a luat o cursă Aeroflot cu destinaţia Moscova.

 

Igor Dodon şi Dmitri Rogozin urmau să participe la ceremonii în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31