fbpx
 

Items filtered by date: Joi, 24 Decembrie 2020

Din cele mai vechi timpuri, tradițiile pe care le împlinim în ziua de Crăciun atrag norocul și bucuriile în viața noastră în Noul An. Colindele aduc belșug. La masa de Crăciun este de bun augur să ascultăm colinde, cântece ritualice de belșug, de rodire a ogoarelor și de armonie în relațiile interumane. Să mâncăm pește la micul dejun pentru a fi sprinteni tot anul. Credincioșii care au rostit în dimineața praznicului o rugăciune înainte de micul dejun, apoi au mâncat pește, au reușit să realizeze ceea ce și-au dorit, pe parcursul anului nou, chiar în situații dificile.

Pentru ca sporul casei să nu se risipească, negustorii și oamenii de afaceri împlinesc un ritual: din ziua de Crăciun ei încep să noteze într-un caiet seria banilor cheltuiți în fiecare zi. În timp, s-a constatat că prin acest obicei, gospodarul nu mai face cheltuieli neprogramate și paguba fuge din căminul său.


Publicat in Social
BREXIT-ul, finalizat după patru ani și jumătate! Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE) au ajuns joi la un acord privind relaţiile comerciale post-BREXIT. Anunțul vine cu doar câteva zile înainte ca Marea Britanie să iasă din piaţa unică a UE.

Publicat in Eveniment
Mama bebeluşului abandonat zilele trecute într-o pungă pe o stradă din Bucureşti a fost găsită de poliţişti. Aceasta are 27 de ani şi mai are trei copii acasă.

Publicat in Social
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 24 decembrie, alte 4.310 infecții cu coronavirus (din 32.914 teste) și 146 de decese din cauza COVID-19.

Publicat in Sanatate
O crimă oribilă a avut loc în localitatea Borșa, județul Maramureș. Un tânăr de 18 ani a murit joi dimineață, după ce un prieten l-a înjunghiat, în urma unui scandal.

Publicat in Social
Un agent şef adjunct din cadrul Poliţiei oraşului Otopeni, în vârstă de 33 de ani, a fost descoperit, joi, într-un autoturism, în zona bălţii Tunari, prezentând o plagă împuşcată în zona capului, a informat Poliţia Ilfov.

Publicat in Social
Peste 500 de poliţişti, cu peste 300 de autospeciale vor fi la datorie, zilnic, în minivacanţa de Crăciun, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranţa cetăţenilor. Folosiţi cu precauţie articolele pirotehnice, iar, în caz de nevoie, apelaţi la S.N.U.A.U. 112.

Publicat in Social
Poliţiştii pășcăneni au depistat un bărbat de 38 ani care ar fi deţinut şi transportat cu o autoutilitară, ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

Publicat in Social
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reacționat la atacul copreședintelui USR PLUS Dacian Cioloș, spunând că ar putea fi vorba despre „un interes politic”.

Publicat in Guvern
Vești triste pentru cunoscuții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Artista s-a stins din viaţă miercuri seară după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat brusc, informează ZDI.

Publicat in Social
Pagina 1 din 2