fbpx
 
USR va vota proiectul privind eliminarea pensiilor parlamentarilor

USR va vota proiectul privind eliminarea pensiilor parlamentarilor


Deputatul USR Cristian Seidler a declarat joi că susţine proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, iar USR îl va vota, însă are îndoieli că acesta va trece de Curtea Constituţională.

„Vom vota acest proiect de lege în forma aceasta, considerăm că din punct de vedere juridic este corect. În primul rând trebuie spus că orice pensie specială este o nedreptate în sine. Faptul că domnul Nicolicea, acest exponent al atacului la democraţie, a venit să susţină pensiile speciale ale parlamentarilor, este doar o imagine foarte reală a acelei părţi de România care consideră că unii sunt mai speciali decât alţii şi că, dincolo de prevederile constituţionale, nu suntem toţi egali în ţara aceasta, că unora li se cuvin mai multe drepturi doar pentru că la un moment dat şi-au ales de bună voie şi nesiliţi de nimeni să fie parlamentari ai României. USR consideră că pensiile parlamentarilor, ca şi toate celelalte pensii speciale, trebuie eliminate imediat, nu în 20 de ani, nu în 12 ani. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt nişte privilegii", a declarat Seidler la Palatul Parlamentului.
El a adăugat că USR şi-a început în urmă cu 7 ani activitatea parlamentară depunând un proiect de lege exact în acest sens.
„Suntem în momentul de faţă în această etapă şi discutăm despre pensiile speciale ale parlamentarilor şi despre eliminarea lor pentru că USR a pus presiune publică, alături de simpatizanţii noştri, în ultimii 7 ani de zile. Suntem absolut siguri că, uitându-ne la majoritatea din Curtea Constituţională, în care 5 din 9 judecători sunt astăzi beneficiari de pensii speciale, iar alţi 3 dintre ei sunt eligibili pentru a primi pensii speciale, că se vor găsi o mulţime de chichiţe fără nicio acoperire în Constituţie pentru ca şi de data aceasta pensiile parlamentarilor să poată să fie declarate neconstituţionale, dar asta e o decizie politică, nu una juridică", a afirmat acesta.
Comisia comună pentru statutul deputaţilor şi senatorilor a votat joi pentru raport de adoptare a proiectului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.
În comisie au fost 8 voturi "pentru" adoptarea proiectului şi o abţinere, aparţinând reprezentantului AUR.
Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari urmează să intre luni în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31