fbpx
 
Liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Care sunt soluțiile ministrului Virgil Popescu pentru stoparea creșterii prețului energiei? (P)

Liderul PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Care sunt soluțiile ministrului Virgil Popescu pentru stoparea creșterii prețului energiei? (P)


În ședința Senatului din această săptămână, parlamentarului ieșean Maricel Popa a adresat o întrebare ministrului energiei Virgil Popescu, cu privire la recalcularea facturilor la energie și măsurile care vor fi impuse de cei responsabili pentru ca situația de acum două luni să nu se mai repete.

„Am adresat o întrebare ministrului energiei Virgil Popescu cu privire la recalcularea facturilor la energie și măsurile care vor fi impuse de autorități pentru ca românii să nu mai ajungă în aceeași situație ca cea din ultimele două luni!

Milioane de români au primit pentru lunile decembrie a anului trecut și ianuarie a anului curent facturi eronate care presupuneau sume imense de plată. În urma verificărilor efectuate de instituțiile de monitorizare și control abilitate s-a constatat că, în cele mai multe cazuri, furnizorii de energie nu au aplicat legea compensării și plafonării prețurilor.

S-a dispus astfel recalcularea de urgență a tuturor facturilor eronate și retrasmiterea către consumatori a sumelor de plată corecte.

Din păcate, liberalizarea haotică a prețului energiei a produs foarte multe neconcordanțe și a lăsat loc suspiciunilor în ceea privește modul în care furnizorii au profitat de anumite carențe legislative și de comunicare, dar și a modului în care urma să se aplice pafonarea și compensarea prețului.

Sper ca cei abilitați să nu se eschiveze de prerogativele pe care le au și să propună soluțiile așteptate de toți românii. Responsabilitatea ministrului Virgil Popescu este cu atât mai mare, cu cât situația se degradează rapid. Peste jumătate dintre români dau o treime din venit pentru plata utilităților iar în economie, din cauza prețurilor la energie, o companie din 10 dă faliment, iar una din 3 dă afară salariații.  Dacă nu se rezolvă problema de fond și anume stoparea creșterilor nestăvilite ale prețurilor la electricitate și gaz, inflația va continua să crească și va amplifica suferința populației și a economiei.

PSD pledează pentru un mix de soluții eficient, care să readucă facturile de energie la pe un nivel suportabil, nu doar în prezent ci și în perspectiva iernii viitoare. Iar investițiile în noi capacități de producție reprezintă un imperativ.

În aceste condiții, l-am întrebat pe ministrul Virgil Popescu, când estimează că va fi finalizată procedura de recalculare a facturilor la energie pentru lunile decembrie 2021 și ianuarie 2022. Asemenea milioanelor de români nemulțumiți, aș dori să știu și care vor fi măsurile pe care ministerul le va implementa astfel încît consumatorii să nu mai treacă prin această situație inconfortabilă.” a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31