fbpx
 
Mihai Chirica a intentat două dosare împotriva AUR „pe persoană fizică”. Partidul lui George Simion: „Hoțule, cară-te”

Mihai Chirica a intentat două dosare împotriva AUR „pe persoană fizică”. Partidul lui George Simion: „Hoțule, cară-te”


Astăzi, Mihai Chirica a depus la Judecătoria Iași două acțiuni împotriva Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și a filialei județene a acestei formațiuni politice. Acțiunile au fost intentate de Chirica pe persoană fizică, din titulatura sa de reclamant lipsind calitatea de primar al municipiului Iași. Obiectul primului proces este „pretenţii daune morale; obligația de a face”, iar al celui de-al doilea, „ordonanţă preşedinţială obligația de a face”. Nici unul dintre dosare nu are stabilit, încă, un prim termen de judecată.

Între edil și AUR se derulează de câteva săptămâni un conflict deschis, început după ce filiala partidului condus de George Simion și-a inaugurat un sediu pe Bulevardul Ștefan cel Mare, la intrare fiind postat un afiș mare cu fotografia primarului și următorul text: „Ieșenii te roagă frumos: Hoțule, cară-te! Chirică, un primar al Mafiei imobiliare”. Între timp, afișul a fost îndepărtat.

Ulterior, mai mulți membri și simpatizanți AUR au organizat un protest neautorizat în fața Primăriei, cerând demisia primarului. În primă fază, acesta a fost împăciuitor și a declarat că este „dezamăgit” de atitudinea AUR în condițiile în care, în 2019, a fost un susținător al lui George Simion, dar și-a schimbat punctul de vedere și s-a adresat instanței, mai ales că între părți a izbucnit un nou conflict, cauzat de refuzul Primăriei de a aproba o solicitare a filialei AUR Iași de a organiza un nou protest, pe data de 2 septembrie. Conducerea filialei a susținut că refuzul reprezintă un abuz.

Fără prezență în structurile adminustrației publice locale în acest moment, AUR Iași se anunță drept un competitor feroce pentru voturi la alegerile locale din 2024, unele sondaje prezentând formațiunea ca fiind pe locurile 2 sau 3 în preferințele ieșenilor, ceea ce îi va asigura un număr important de mandate în Consiliul Local. În paralel, filiala Iași a atras mai multe figuri publice, mare parte traseiști sau excluși din alte partide, toți țintind să profite de popularitatea AUR și să „prindă ceva” în 2024. Printre aceste nume se află Vasile Pușcașu (fost UNPR), Constantin Axinia (fost PDL) și Ciprian Paraschiv (fost PDL).

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31