fbpx
 
Revoltă la Popricani! Primarul, pus la colț de localnici: „Ne-am săturat să înotăm prin noroaie!“

Revoltă la Popricani! Primarul, pus la colț de localnici: „Ne-am săturat să înotăm prin noroaie!“


Zeci de persoane din satele Cuza Vodă, Cârlig și Popricani au protestat joi, în fața primăriei din comună, nemulțumiți de faptul că sunt nevoiți să meargă kilometri întregi prin noroaie pentru a ajunge la serviciu și pentru a-și duce copii la grădiniță sau la școală.

 

Organizatorul protestului, Daniel Grădinaru, susține că primarul Valeriu Pârlog nu a făcut nimic timp de șase ani pentru comuna aflată în zona metropolitană.

„Am organizat acest protest deoarece ne-am săturat ca drumul care leagă Cârlig și Cuza Vodă de drumul spre Iași să arate la fel înainte de Revoluție. Străzile din comună arată la fel de jalnic. I-am solicitat primarului să atragă fonduri europene, să asflateze drumurile, să aibă locuitorii apă și canalizare. Să facă grădinițe și școli pentru a nu fi nevoiți să ne ducem copii în Iași. Nu vrem altceva decât condiții normale de trai. Dar aceste lucruri nu se pot face stând toată ziua în birou“, susține Grădinaru

„Dă vina pe consilieri“

Locuitorii din Popricani îl acuză pe primar că minte atunci când susține că nu se pot face drumurile deoarece consilierii locali se opun.

„Domnul primar a fost de mai multe ori în Cârlig și a spus că drumurile nu pot fi făcute din cauza consilierilor locali. Toate proiectele sunt trecute cu 14 voturi din 14. Cum poate să mintă într-un asemenea hal?“, mai spune Grădinaru.

În replică, Valeriu Pârlog menționează că protestul este unul politic și că nu s-au putut face investiții până în 2015 din cauza fostului primar: „Este un protest organizat de liberali. Nu pot niște gunoaie să-mi ceară mie demisia. Eu îmi voi da demisia dacă mi-o vor cere cei care m-au votat. Este știut faptul că până în 2015 nu s-au putut primi fonduri din cauza problemelor create de fostul primar.“

 

Protestatarii i-au adus o pereche de cizme pline de noroi primarului. Poate așa realizează în ce mocirlă și-a băgat comuna

 

Stadion și un buldoexcavator

Oamenii sunt deranjați de faptul că în loc să asfalteze străzile, primarul depune proiecte pentru obiective mai puțin importante.

„Primarul ne vorbește de două proiecte: unul pentru stadion și unul pentru achiziționarea unui buldoexcavator. Asta ne trebuie nouă?! Noi înotăm prin noroaie, iar dumnealui vrea stadion la Popricani!“, menționează Daniel Grădinaru.

„I-am spus de atâtea ori primarului problemele cu care ne confruntăm și el ne transmite că ploaia e de la Dumnezeu și după ce se usucă, vom vedea ce vom face. Nu este posibil! Au fost mașini de salvare care nu au putut intra pe ulițe din cauza noroiului. Dacă, Doamne ferește!, e nevoie de pompieri, nu pot să intre pentru a stinge vreun incendiu“, zice Gabriel Michiu, un alt protestatar.

 

Răspunsul primarului la solicitările oamenilor: „E un protest politic. Plecați acasă!”

 

Acuze dure la adresa protestatarilor

Inițiatorul protestului a fost acuzat de Pârlog că ar fi plecat în Italia pentru a sparge bancomate.

„Îl ascultați pe acest domn Daniel despre care am auzit că sparge bancomate în Italia“, a acuzat primarul.

În replică, tânărul susține că a fost nevoit să plece la muncă în străinătate deoarece nu a avea nicio șansă să ducă un trai decent în Popricani.

„De șase ani lucrez în Italia cu contract de muncă. Mi-am, făcut o casă acolo. Am acte cu care pot demonstra. Ce șanse aș fi avut eu aici, în Popricani, cu Pârlog primar?! Niciuna! Tinerii de aici au solicitat pământ să-și poată construi o casă, în schimb persoane apropiate primarului au primit hectare întregi. M-am întors acasă pentru a-i ajuta pe oameni scape de acest primar care de șase ani nu face nimic pentru comuna aflată în zona metropolitană, dar care arată mai rău decât alte comune locuri mult mai îndepărtate“, adaugă Grădinaru.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: