fbpx
 
Au făcut Tomeştiul cetate înconjurată de apă

Au făcut Tomeştiul cetate înconjurată de apă


Cum arată un alt rateu al Improviso: şanţ de un metru lăţime între drum şi proprietăţi. Omisiune gravă într-un proiect întocmit pe bani grei de firma Improviso. Locuitorii din Tomeşti încă se întreabă cum vor trece de şanţul de scurgere a apei către curţile lor. Între timp, toată lumea parchează pe stradă. Contractul de 157.000 de lei a fost atribuit fără licitaţie

 

REPORTER DE IAŞI a documentat până acum două rateuri ale unei societăţi care a primit sute de mii de lei fără să livreze Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor proiecte şi studii de fezabilitate complete şi utilizabile fără modificări. Unul dintre cazuri este foarte grav şi afectează sute de locuitori din Tomeşti.

 

Şanţ de un metru fără cale de acces

SC Improviso SRL a primit, prin încredinţare directă, un contract de realizare de proiecte tehnice pentru cinci segmente de drum din judeţ. În cadrul acestui contract, executanţii – firmele de construcţii – au avut mari surprize când finalizau şantierele. S-au trezit că în proiectul întocmit de Improviso, pe care trebuia să-l respecte, nu figurau treceri peste şanţurile de apă, în dreptul proprietăţilor. „Le-am adaptat din mers”, ne-au explicat reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor Judeţene (DJADP) Iaşi. Adică au prevăzut, suplimentar, montarea unor dale din beton peste şanţurile de scurgere a apei. Asta, cu cheltuieli suplimentare. Dalele încă nu au fost montate, urmând a fi aduse la finalul lucrărilor.

 

„Meseriaşii” care arată că nu ştiu meserie

 

Tomeşti – Păun, marea parcare

Un drum asfaltat deja, cu şanţurile finalizate în prima parte a lucrării, este drumul dintre Tomeşti şi Păun. Proiectată de Improviso, lucrarea nu are căi de acces peste şanţul de apă de aproximativ 1 metru lăţime. Locuitorii din Tomeşti spun că nu ştiu cum va fi rezolvată problema, dar accesul către curţi este blocat. Până când executantul lucrării, Viarom, va aduce dalele necesare, ce nu au fost prinse la proiectare, oamenii şi-au improvizat treceri peste şanţ. Iar strada s-a transformat într-o mare parcare.

 

Citește și Improviso: al doilea rateu la Drumurile Judeţene

 

Citește și Afacerea Improviso: liberalii au fugit cu banii, Popa a rămas cu gropile

 

Studii de fezabilitate şi proiecte tehnice

Improviso, societate a omului de afaceri Cristian Florin Scripcariu, a derulat două contracte cu DJADP Iaşi. Unul pentru 26 de studii de fezabilitate, cel de-al doilea pentru proiecte tehnice la cinci segmente de drum judeţean. În  ambele cazuri, DJADP a trebuit să refacă părţi importante din documentaţie.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31