fbpx
 
Delia Alexandra (foto sus), nepoata consilierului local PNL Vasile Bulbașa (foto jos dreapta) a fost angrenată într-un concurs dubios (Sursa: Facebook) Delia Alexandra (foto sus), nepoata consilierului local PNL Vasile Bulbașa (foto jos dreapta) a fost angrenată într-un concurs dubios (Sursa: Facebook)

Culmea pilelor: cu diploma de „nepoțică PNL” iei postul la Primăria Miroslava. Ca economist ești respins


* Cu studii de Comunicare și Relații publice, nepoata unui șef din PNL Miroslava a câștigat concursul de consilier achiziții la Primăria liberală din comună
* Dosarul unei candidate care a terminat Finanțe-Bănci a fost respins

Mai multe elemente din derularea unui concurs de angajare care a avut loc, luna trecută, la Primăria Miroslava indică faptul că procedura a fost viciată și direcționată către „cine trebuia”. Astfel, pentru un post de consilier achiziții publice s-au declarat valabile studii de Științe ale Comunicării și Relații Publice, pe care le avea cea care, în final, a avut singurul dosar de înscriere validat: Delia Alexandra Bulbașa, nepoata vicepreședintelui PNL Miroslava, fost viceprimar al comunei între 2016 și 2020 și consilier local în prezent.

Printre studiile necesare nu au fost incluse și cele din domeniul Economiei, așa că dosarul depus de o candidată care a terminat Finanțe-Bănci a fost respins. Delia Alexandra a alergat singură și a mers drept la țintă.

Primăria Miroslava este condusă de un edil din PNL, acest partid deținând și o majoritate confortabilă în Consiliul Local, inclusiv prin prezența bunicului Bulbașa.

O excludere sub semnul întrebării

Pe 13 decembrie 2021, Primăria Miroslava a anunțat organizarea unui concurs pentru ocuparea a trei posturi din aparatul de specialitate al primarului Dan Niță (PNL). Unul era de consilier achiziții publice gradul I debutant la Compartimentul aferent. Cei înscriși trebuiau să prezinte diplomă de licență în domeniile Științe administrative sau Științe juridice sau Științe ale Comunicării și Relații Publice.

„Este posibil să existe această cerință (Științe ale Comunicării și Relații Publice - n.r.). Mă gândesc la faptul că sunt necesare studii superioare, nu contează la ce facultate, pentru a urma un curs acreditat de achiziții publice. Din păcate, în România nu există, cu excepția unui master la Cluj-Napoca, studii în domeniul achizițiilor publice, deși fiecare instituție publică are cel puțin un birou, un compartiment sau, cum este cazul Consiliului Județean, o direcție de achiziții publice. Oricum, fiecare organizator este răspunzător pentru condițiile de participare la concurs, semnează pentru corectitudinea acestora.”
Marius Sorin Dangă, expert în achiziții publice

S-au depus două dosare, unul aparținând Deliei Alexandra Bulbașa, absolventă de Științe ale Comunicării și Relații Publice, iar celălalt Alexandrei Ceucă care a terminat Finanțe-Bănci.

Sursa: primariamiroslava.ro

Dosarul celei din urmă a fost respins deoarece nu întrunea condițiile din anunțul de organizare al concursului. Bulbașa a rămas singură în cursa pentru acest post și, pe 18 ianuarie 2022, a fost declarată câștigătoare.

Primarul despre bunic: „Om bun la suflet, întotdeauna amabil”

Ce coicidență: bunicul Deliei Alexandra, Vasile Bulbașa, este om de încredere al primarului Dan Niță, adjunctul acestuia în filiala liberală din Miroslava, fost viceprimar al comunei între 2016 și 2020 și consilier local PNL până în 2024.

Sursa: Facebook

În campania pentru alegerile locale din 2020, Niță îl elogia astfel pe Bulbașa:

„(...) este actualul viceprimar al Comunei Miroslava și este cel mai echilibrat om pe care îl cunosc. Nu cred că l-am văzut nervos în viața mea, este de un calm remarcabil și dă dovadă de mare luciditate și de implicare în viața comunității.

Om bun la suflet, întotdeauna amabil cu toți cetățenii comunei, Vasile Bulbașa a decis să candideze pentru un nou mandat de consilier din partea PNL, în primul rând pentru a împărtăși din vasta sa experiență administrativă celor nou veniți în consiliul local, tineri remarcabili cu studii consistente și cu cariere de invidiat.

Este crescut în Miroslava, a făcut studiile aici și a lucrat ani buni ca asistent sanitar veterinar în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Circumscripția Miroslava.

Calitățile sale îl recomandă: știe foarte bine să lucreze în echipă, are o mare capacitate de analiză și sinteză, este organizat și echilibrat în luarea de decizii și are un bun spirit de organizare.

Vă garantez că Vasile Bulbașa este un om de bază care mai poate face multe pentru comună și de la care cei tineri au multe de învățat!

Să-i fim alături de vot pe 27 septembrie atât lui, cât și echipei PNL!”

Toată lumea zice că totul a fost corect

Bunicul Bulbașa neagă orice implicare a sa în derularea concursului, lucru afirmat și de nepoata sa. Liberalul de la Miroslava ne-a spus: „Întrebați primarul!” atunci când i-am cerut părerea despre legătura dintre atribuțiile unui funcționar public în domeniul achizițiilor publice și cel al Științelor Comunicării și Relațiilor Publice.

La rândul ei, Delia Alexandra Bulbașa a declarat despre acest subiect: „Așa s-a cerut. Pentru o explicație trebuie să luați legătura cu reprezentantul instituției.”

Delia Alexandra Bulbașa (Sursa: Facebook)

Și primarul Dan Niță a negat vreo legătură între poziția bunicului și concursul câștigat de nepoată. Iar când i s-a cerut un punct de vedere despre studiile Deliei Alexandra Bulbașa și atribuțiile unui consilier de la achiziții publice, replica lui Niță a fost: „Dar ce mă întrebați pe mine? Întrebați purtătorul de cuvânt!”

 

* Iașul lui Costel Alexe a fost fruntaș pe ramură la angajări de partid la Apele Române Primăria comunei Ungheni este în fierbere după ce, zilele trecute, a ieșit la iveală faptul că, timp de 6 luni, între noiembrie 2020 și mai 2021, aici apare în acte drept consilier al primarului Iulian Marcu o persoană despre care nu știa nimeni că figurează în organigramă.
Autor cristi tanasa Anchete 10 Februarie 2022


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: