fbpx
 
Povestea lui Dylan Flores, noul mingicar al Politehnicii

Povestea lui Dylan Flores, noul mingicar al Politehnicii


Mijlocașul de la Politehnica crede că echipa va ajunge în play-off dacă jucătorii vor avea o mentalitate puternică. Talentatul jucător costarican își relansează cariera la Iași după ce, anul trecut, a luat în calcul să se lase de fotbal și s-a îndoit de calitățile lui. Ca junior a fost în atenția lui Manchester City, iar acum jocurile bune au făcut să se vorbească despre un interes pentru el al celebrei Steaua Roșie Belgrad.

Venit în această vară la formația Politehnica Iași, a reușit să se impună ca titular în formula de start a lui Flavius Stoican și să atragă deja interesul altor cluburi pentru el. Dylan Flores are 25 de ani și a marcat două goluri pentru formația ieșeană în această ediție de campionat. Mijlocașul costarican vorbește pentru REPORTER DE IAȘI despre copilăria în Canada, cum era să ajungă la Manchester City, clipele grele prin care a trecut în Portugalia, dar și despre mâncarea lui favorită din România.

I-a luat ochii lui Ian Rush

REPORTER DE IAȘI: - De ce ai ales fotbalul?

Dylan Flores: - În Costa Rica, primul lucru pe care îl primeşti de mic copil este o minge de fotbal, mergi şi te joci pe stradă şi devine ceva natural. Am ales fotbalul pentru că, pentru mine, a fost un vis să joc. Am început la o echipă profesionistă la zece ani, în Canada, unde eram cu părinţii mei. Apoi am mers în Costa Rica, la 12 ani. Am ajuns foarte repede în naţionala de juniori, apoi la Under-23 şi în echipa olimpică a ţării mele. M-am născut în Costa Rica, unde am stat până la cinci ani, am mers în Canada, apoi, la 11 ani, m-am întors în ţara mea natală. Plecasem în Canada, deoarece părinţii mei au trăit acolo, am mers la şcoală, dar, când am decis să mă ocup de fotbalul profesionist, m-am întors în Costa Rica. Mama şi tatăl meu provin din familii sărace, dar s-au descurcat foarte bine. Nu pot spune că am avut o copilărie nefericită.

- Ai fost aproape de Manchester City. Ce s-a întâmplat?

- La 15 ani, eram în Costa Rica și mă pregăteam la echipa naţională pentru Cupa Mondială a echipelor Under-17, când am jucat un meci, iar un scouter a asistat la partidă. Am aflat că era Ian Rush, o legendă a fotbalului britanic. După meci a venit la mine şi mi-a zis că era încântat de felul în care am evoluat şi m-a întrebat dacă nu vreau să merg la Manchester City pentru 15 zile. Venea Cupa Mondială şi nu puteam lipsi de la multe meciuri de pregătire, astfel că am mers acolo doar pentru o săptămână. Vizita la City a fost benefică pentru mine, deoarece am văzut cum este structurată o echipă mare, cum evoluează marii jucători, cum se antrenează. Ei au fost foarte mulţumiţi de mine și mi-au spus că vor mai organiza un trial, dar, după acea vizită, am mers la Cupa Mondială şi nu am mai ţinut legătura.

 

Flores este apreciat de suporteri

„Au fost multe momente în care am plâns”

- Cum a fost experiența în Portugalia?

- Sfătuit de impresar, am ajuns la Tondela, o echipă nouă în prima ligă. Nu am avut un sezon bun, deoarece nu aveam un ritm bun. Nu am jucat vreo opt-zece meciuri la rând, soţia mea era însărcinată, eram într-o ţară străină. Ca să fiu sincer, au fost multe momente în care am plâns. M-am gândit chiar să mă las de fotbal. M-am îndoit de calităţile mele... Dar acele momente m-au făcut să fiu mai puternic. Mulţumesc familiei mele, care m-a înţeles şi m-a ajutat.

- De ce Politehnica Iași?

După experiența nu tocmai plăcută în Portugalia, am avut un sezon foarte bun în Costa Rica. Impresarul meu, Geraldo Garcia, mi-a spus că există o ofertă pentru mine. Sincer să fiu, nu ştiam mare lucru despre România. Auzisem de Hagi sau Mutu și cam atât. Am căutat pe Internet informaţii şi am încercat apoi să aflu mai multe despre Iaşi. Mi-a plăcut foarte mult. Cred că este un loc extraordinar pentru o familie ca a mea, tânără. Oamenii sunt extrem de călduroşi.

„Nu mă gândesc la Steaua Roșie”

- Unde vezi Iașul la finalul campionatului?

- E o echipă puternică, cu jucători buni. Am observat că avem momente mai bune acasă, deoarece atacăm mai mult. Dacă vom proceda la fel şi în deplasare, cred că vom ajunge cu siguranţă în play-off. Suntem o echipă puternică, dacă ne dorim. Trebuie să avem o mentalitate puternică.

- Ai fost ofertat de echipe din străinătate?

- Am auzit că Steaua Roşie Belgrad ar fi interesată de mine, dar, ca să fiu sincer, încerc să nu mă gândesc la asta. Ştiu că Steaua Roșie joacă în Liga Campionilor, dar eu încerc să muncesc acum şi să joc bine pentru Iaşi. În fotbal azi ești într-un loc după care în alt loc. Încerc să mă concentrez pentru jocul meu aici.

- Ai un jucător favorit, dar o echipă favorită?

- Mi-a plăcut Robinho. Jucase la Santos şi pe urmă la Madrid. Apoi a început să îmi placă Iniesta, cred că e cel mai bun mijlocaş din lume. Îmi mai place Neymar, pentru că e un jucător foarte vesel. Şi pe Messi, bineînţeles! Îmi plac Kross sau Modric, aş vrea să devin ca ei, către asta aspirăm, să devenim mai buni. Toată viaţa mi-am dorit să joc la AC Milan. Nu ştiu de ce. Poate pentru că acolo au fost foarte mulţi jucători buni. Îmi place şi Barcelona, dar îmi place şi Manchester City. În acest moment, favorita mea este Barcelona.

 

Costa Rica, țara contrastelor

Dylan Flores a vorbit despre țara sa și despre situația politică de acolo. „Costa Rica este una dintre puţinele ţări din lume care nu are armată. Există o mare influență a SUA la noi. E o ţară în care e frumos să mergi în vacanţă. În America Centrală, infracţionalitatea nu este atât de ridicată ca în Sud, dar sunt și zone cu probleme. Sunt și destui oameni săraci. Avem un nou preşedinte şi sper că vom evolua“, explică Flores.

Dylan prin Iași, alături de soție și copil

L-au dat gata sarmalele

- Ce impresia ți-a făcut echipa și orașul?

- Colegii m-au primit cu braţele deschise, încă din prima zi m-am simţit foarte bine aici, nu credeam că mă voi adapta atât de repede. Staff-ul este extrem de profesionist. La început, când nu înțelegeam limba română, colegii mă puneau să spun niște cuvinte care de-abia pe urmă am aflat că sunt prostii. Suporterii sunt foarte călduroşi. Mă simt ca acasă! Mi-am adus și familia aici, soția și fiul meu în vârstă de doi ani. Pentru el joc! Încerc să îi asigur un viitor bun. Soția a ajuns să îi placă mai mult în România decât în Portugalia. Îi place Iaşul pentru că se simte în siguranță aici. E fericită şi, dacă ea e fericită, sunt şi eu extrem de fericit.

- Ai încercat mâncarea tradițională din România? Ce ți-a plăcut?

- Am încercat o mâncare ce are carne în ea și e învelită în varză. E foarte bună! A, da, sarmale! Sunt foarte bune! Mâncarea mea favorită este orezul cu creveţi. Soţia şi mama mea gătesc foarte bine.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: