fbpx
 
Camelia Gavrilă, candidata PSD la Primăria Iași

Camelia Gavrilă, candidata PSD la Primăria Iași


Biroul Permanent Județean  al PSD Iași a validat astăzi candidatura deputatului Camelia Gavrilă, vicepreşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi coordonatorul Departamentului pentru Educaţie la funcția de primar al municipiului Iași.

Maricel Popa, președintele PSD Iași: „Sunt convins că începând de astăzi tandemul Gavrilă – Popa va avea ca principal obiectiv dezvoltarea și modernizarea Iașului, municipiu și județ.

Am adus 1 miliard de euro în 4 ani de mandat fără a avea primar la municipiu. A fost un pariu câștigat. Sunt cei mai mulți bani atrași vreodată în județ într-un timp atât de scurt.

Vă propun acum un alt pariu. Să continuăm împreună modernizarea județului, dar de această dată cu primar de municipiu o femeie. O doamnă. Nu cred că are rost să spun foarte multe despre doamna deputat, al cărei CV îl cunoașteți foarte bine și este unul impresionant.

Iașul este centru universitar de top, centru preuniversitar de elită. În ceea ce privește învățământul preuniversitar doamna deputat a lăsat o amprentă pozitivă asupra rezultatelor excepționale înregistrate de elevii ieșeni.

Vrem o guvernare locală pentru oameni și în folosul lor. Mai puțin pentru grupurile de interese și dezvoltatorii imobiliari.

Iașul trebuie să rămână al ieșenilor. Astăzi, Iașul nu merge în direcția corectă. Prea multă vorbărie goală și prea puține proiecte concrete. Impresia mea este că lucrurile merg după cum bate vântul, fără o strategie concretă, fără un plan de dezvoltare bine pus la punct. Să nu uităm că am ajuns în 2020 și nu avem un PUG al Iașului.

Iașul are nevoie de proiecte mari de infrastructură, de bani europeni și nu de spoială și panseluțe care îți fură privirea, dar ne lasă cu ani buni în urma Clujului, a Timișoarei, a Brașovului și a Sibiului.

Doamna deputat are capacitatea de a forma o echipă profesionistă, în care să îmbine tinerețea cu experiența. Ne dorim un primar care să vină cu idei și proiecte elitiste, nu cu lucruri mărunte și nedemne de oraș european așa cum s-a întâmplat în acești 5 ani. Doar cu un catarg și un steag național nu e suficient pentru Iași.

Nu vreau să insist prea mult asupra actualei administrații locale, dar de multe ori am impresia că primarul Mihai Chirica circulă pe contrasens.

Avem mare nevoie de o bună conlucrare între Primăria Iași și Consiliul Județean. Eu am fost tot timpul deschis pentru proiectele Iașului. Din păcate, lipsa de maturitate și încăpățânarea primarului au condus la o serie de sincope în colaborarea instituțională dintre cele două instituții. Ulterior am înțeles și de ce.

Am încredere în alegerea făcută. Sunt pregătit să muncim și în continuare pentru ieșeni.”

Camelia Gavrilă a îndeplinit trei mandate de consilier local, din partea PNL, între 2000 şi 2012, şi a fost viceprimar pentru câteva luni în 2008. La începutul anului 2004 a anunţat brusc că se retrage din cursa pentru mandatul de primar, PNL fiind reprezentat atunci de Relu Fenechiu - care a pierdut în faţa lui Gheorghe Nichita, dar a câştigat la sfârşitul aceluiaşi an primul său mandat de deputat. În 2011 a renunţat la toate funcţiile de conducere pe care le deţinea în PNL, iar trei ani mai târziu Camelia Gavrilă a părăsit partidul ca să se înscrie în PSD.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30