fbpx
 
Stelian Ion a sesizat Inspecția Judiciară și a depus o plângere penală față de judecătorul Bogdan Mateescu, fostul președinte al CSM

Stelian Ion a sesizat Inspecția Judiciară și a depus o plângere penală față de judecătorul Bogdan Mateescu, fostul președinte al CSM


Stelian Ion, fost ministru USR al Justiției, a anunțat vineri că a sesizat Inspecția Judiciară și a depus o plângere penală față de judecătorul Bogdan Mateescu, președintele Tribunalului Vâlcea.

El a făcut acest lucru după ce Antena 3 a difuzat imagini video în care Mateescu, care a fost și președintele CSM, apare făcând o ofertă de angajare la Tribunalul Vâlcea unei martore din dosarul de corupție al tatălui său.

„Dintr-o înregistrare audio, difuzată pe 29 iulie pe un post național de televiziune, rezultă că judecătorul Mateescu i-a propus unei funcționare un loc de muncă bine plătit chiar la instituția pe care o conduce, prin transfer. Din informațiile prezentate, interlocutoarea era chiar funcționara care a sesizat că tatăl d-lui Mateescu, primar în orașul Băile Govora, ar fi dobândit ilegal un teren. Scopul oferirii acestor foloase este străveziu: schimbarea conduitei acelei funcționare legate de sesizările pe care aceasta le-a făcut și mai avea de gând să le facă față de activitatea desfășurată la Primăria Băile Govora”, a declarat Stelian Ion într-un comunicat de presă.

Stelian Ion susține că este „evidentă încercarea de influențare a conduitei funcționarei venită chiar din partea președintelui Tribunalului Vâlcea, instituție despre care aflăm totodată că are probleme mari în ce privește contabilitatea și inventarul și sume importante nu ies la calcul. Ceea ce a făcut judecătorul Bogdan Mateescu poate fi încadrat la săvârșirea infracțiunii de dare de mită, prevăzută de art.290 din Codul penal”.

Fostul ministru al Justiției susține că ”intervenția făcută de judecătorul Mateescu pe lângă funcționara din cadrul primăriei Băile Govora reprezintă abatere disciplinară potrivit Legii 303/2022. (art. 271 lit. a și m și art. 227)”.

El a mai declarat că „este inadmisibil ca un fost președinte CSM, în prezent șef al Tribunalului Vâlcea, să fie implicat într-o asemenea afacere dubioasă, iar autoritățile statului să nu procedeze la anchetarea serioasă a cazului. Lipsa de reacție a instituțiilor abilitate nu poate decât să afecteze și mai mult încrederea oamenilor în sistemul judiciar”.

„Cred cu tărie că un magistrat trebuie să fie mai presus de jocuri politice, de putere, ar trebui să se abțină a-și folosi funcția pentru rezolvarea unor situații personale și ar trebui să respecte cu scrupulozitate legea. Sper ca organele judiciare, Inspecția Judiciară și CSM să elucideze acest caz cu imparțialitate, cu același aplomb cu care au abordat alte spețe infinit mai puțin grave”, a mai spus Stelian Ion.

 

Sursa: G4Media

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: